Ambassadør for Vidunderlivet kampagnen

 

Næsten alle har en kollega, en ven eller et familiemedlem, som har været ramt af kræfttilfælde. For mit vedkommende gælder det at flere i min familie og begge mine forældre har gennemgået behandling af forskellige typer af kræft.

I alvorlige tilfælde står vi ofte hjælpeløse som tilskuere, der alene kan vise medfølelse. Men i mange af tilfælde er det muligt at gøre noget aktivt i forhold til bekæmpelse af kræftsygdomme. Det er forebyggelse. Mange kræftsygdomme kan behandles effektivt, når blot behandlingen sker tidligt.
Hvert år rammes 400 kvinder af livmoderhalskræft. Af dem dør 150 kvinder af sygdommen. For nogle lyder dette antal ikke som meget, men det svarer til at der hver 3. dag, året rundt, dør en kvinde af en sygdom, hun kunne have undgået!

Kampagnen Vidunderlivet skal være med til at sætte forebyggelse af livmoderhalskræft på dagsorden blandt unge kvinder. De skal vide, at de kan beskytte sig mod sygdommen med vaccination og screening. Gør de det, kan livmoderhalskræft udryddes i Danmark.
Lige nu venter vi på, at HPV-vaccination bliver gratis for kvinder under 26 år. Når det sker,  så er der ingen undskyldning for ikke at tage imod vaccinen. Men indtil videre er det unge under 15 der kan få en gratis vaccine. Jo tidligere man får den, jo tidligere er man beskyttet !

Spred ordet!

Jeg har været til en photoshoot for Vidunderlivet for netop at skabe fokus på dette:)

Maya Celeste Padillo Olesen

Miss World Denmark 2011

Skriv en kommentar

Catharina Svensson, som vandt Miss Earth 2001, er den første dansker nogensinde der har vundet en Grand Slam skønhedskonkurrence

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag