Om Miss Danmark

 

OM MISS DANMARK®

Den tidligere Miss Danmark - Lisa Lents står bag Miss Danmark® organisationen, som er Danmarks førende organisation indenfor skønhedskonkurrencer. Der findes et hav af skønhedskonkurrencer, men Miss Danmark organisationen beskæftiger sig hovedsageligt med ”Grand Slam” skønhedskonkurrencer, såsom Miss Universe, Miss World, Miss Earth, Miss International, Miss Supranational og Miss Grand International.
Vi arbejder grundigt og ambitiøst for at scoute, caste og udvælge de kvinder og mænd, som skal repræsentere Danmark internationalt, hvor der bliver sat stor fokus på udseende, udstråling, elegance, evner foran kameraet og på catwalken, samt personlighed og ambitioner.
Miss Danmark® organisationen har store ambitioner omkring at gøre Danmark til en af de nationer, man tror på ude i den store verden når det gælder internationale skønhedskonkurrencer. Organisationen har velgørenhed som sit hjertebarn. Vi arbejder ud fra et program "Beauty With A Purpose", som blev grundlagt tilbage i 1972, af stifteren bag den britiske Miss World Organisation, Julia Morley. Siden har Miss World® været med til at indsamle donationer til udsatte og syge børn i verdens brændepunkter gennem diverse velgørenhedsorganisationer.

Miss Danmark® organisationen vælger hvert år en velgørenhedsorganisation som bliver støttet under Miss Danmark® forløbet. Udover dét, er Miss Danmark® med til at starte 30 nye velgørenhedsprojekter med Miss Danmark® finalisterne, som hver især vælger et individuelt projekt, der står dem nært. Gennem Miss Danmark konkurrencen, får man mulighed for at gøre en forskel ved at sætte fokus på en valgfri velgørenhedsorganisation.

HVAD LEDER VI EFTER?

Vi leder efter unge kvinder der interesserer sig for skønhed, sundhed, mode, sport, uddannelse og har ambitioner for fremtiden. Der er ikke nogen krav for højde eller drøjde. Hos Miss Danmark® fokuserer vi meget på diversitet og med vores Top 30 som skal udvælges til Miss Danmark® 2019 konkurrencen, vil vi gerne vise, at danske skønheder kommer i alle højder, drøjder, farver og typer. Hvert år sammensætter vi en meget forskellig top med kandidater fra hele Danmark, samt Grønland og Færøerne. Nogle har flere former end andre, nogle har en typisk model højde på min. 173 cm, andre er 160 cm. Det spiller ingen rolle, så længe, at du har en positiv indstilling til tingene, har en stærk udstråling, god energi og er glad for nye oplevelser og udfordringer. Du skal have nogle fremtidsmål & ambitioner, samt lysten til at gøre en forskel. Et stort smil og livsglæde er en vigtig del af en skønhedskonkurrence, så sørg endelig for at sende nogle billeder med i din ansøgning, hvor vi netop kan se det.

CASTINGS/PERSONLIGT MØDE MED MISS DANMARK TEAM
Hos Miss Danmark® Organisationen er vi altid på arbejde. Vi arbejder grundigt og ambitiøst for at scoute, caste og udvælge de kvinder, der skal dyste om den prestigefyldte Miss Danmark® titel. For at komme til casting, som er et personligt møde med Miss Danmark panelet, skal du først og fremmest opfylde kravene. Hvis du gør det, skal du sende os en ansøgning. Blandt ansøgningerne udvælger vi de mest relevante og indkalder til en personlig casting. Castingen foregår på en meget uformel & hyggelig måde, hvor vi blot skal lære dig at kende. Du skal igennem en personlig samtale, få taget billeder og lære om hvordan man går en catwalk. DVS. at det er IKKE et krav at have erfaring med modelarbejde eller lignende. Du bliver guidet igennem hele processen og får udelukkende konstruktiv respons, som du kan arbejde videre med. Vi oplever tit, at folk i starten er nervøse for at komme til casting, fordi de har en idé om at få en masse kritik, men når de endelig har været til castingen, kommer de ud med en positiv oplevelse og en ny selvtillid. 

UDVÆLGELSE AF FINALISTER
Når alle castings til Miss Danmark® 2019 er overstået, får de udvalgte besked om de er kommet med i Top 30. Derfra starter forberedelsesprocessen til Miss Danmark® 2019. Hvis du er blandt de udvalgte, får du info omkring træningsdage, photoshoots, interviews etc. Det hele foregår i weekenderne, så du kan passe studie/arbejde/sport ved siden af. Du skal regne med at skulle sætte 5-6 weekender af i København. Vi har deltagere fra hele landet, som aftaler transport og kører sammen til KBH eller følges med det offentlige.

BOOTCAMPS 
De udvalgte Miss Danmark® 2019 Finalister skal i Bootcamps hen over nogle weekender hvor de bliver trænet i at posere, få taget billeder, lære at gå catwalk og posere, performe, holde taler, får medietræning mm. af landets bedste eksperter på området. Vi sørger for at hjælpe finalisterne med at bygge deres selvtillid op, finde frem til det de er gode til og motivere dem til en sund livstil med træning, fornuftig kost, søvn og mental balance. 
Se billeder fra sidste bootcamps her.

OFFICIELT PRESSEMATERIALE
Top 30 finalisterne får taget professionelle billeder, som bliver brugt til deres officielle pressemateriale. 
Materiealet bliver vurderet af dommerne op til den store finale. Til photoshoots og video shoots bliver finalisterne stylet af et dygtigt styling crew. Materialet bliver ligeledes brugt til at afsløre finalisterne i pressen. Der hører en masse presseomtale med for Miss Danmark® 2019 finalisterne, som bliver promoveret igennem diverse medier. 
Se billeder fra sidste års photoshoots her.

MISS DANMARK FORLØB
Konkurrencen indeholder en masse delkonkurrencer hvor deltagerne bliver udfordret på alle måder. Udover at blive bedømt på udseende, bliver de bedømt på personlighed, ambitioner, intelligens, tale evner og engagement i velgørenhedsarbejde. Der bliver kigget på helhedsindtrykket gennem hele forløbet og til sidst finder man frem til en vinder, som repræsenterer den danske kultur og værdier på bedst mulig vis. 
Miss Danmark promoverer sund livsstil, opfordrer deltagerne til at have fokus på uddannelse, karriere, eller eksempelvis sport eller musik. Med konkurrencen vil vi bla.a. gerne vise at man som kvinde både kan være smuk, intelligent og ambitiøs. Under Miss Danmark forløbet får deltagerne lov til at dyrke sin femininitet til det fulde. 

Hvert år starter Miss Danmark 31 velgørenhedsprojekter, ét fælles og 30 individuelle projekter, som hver især har en særlig betydning for deltagerne.

I konkurrencen bliver der fokuseret meget på diversitet og Miss Danmark vil vi gerne vise, at danske skønheder kommer i alle højder, drøjder, farver og typer. Nogle har flere former end andre, nogle har en typisk model højde på min. 173 cm, andre er 150 cm.  

Finalisterne skal konkurrere i diverse delkonkurrencer, som tæller med i deres bedømmelse til den store Miss Danmark® 2019 Finale.

1.    Miss Sport (obligatorisk disciplin) Sidste år var deltagerne på en militær forhindringsbane
2.    Miss Beauty With A Purpose (obligatorisk disciplin) Bedste velgørenhedsprojekt
3.    Miss Talent (valgfri disciplin) Her havde vi både professionelle dansere, sangere, poesi, taler etc. 
4.    Miss Natural Beauty (obligatorisk disciplin. Photoshoot uden make-up)
5.    Miss Top Model (obligatorisk disciplin som bliver afgjort til finale showet)
6.    Miss Beach Fashion (obligatorisk disciplin som bliver afgjort til finale showet)
7.    Miss Multimedia (obligatorisk disciplin som bliver afgjort til finale showet)
8.    Miss Congeniality (speciel pris som bliver afsløret til finale showet)
9.    Miss Photogenic (speciel pris finalisten modtager i forbindelse med en folkelig afstemning)
10.  Miss Intelligence (obligatorisk disciplin) 
11.  Best National Costume (obligatorisk disciplin)
12.  Læsernes favorit (speciel pris finalisten modtager i forbindelse med en folkelig afstemning)

I flere måneder op til den store finale, bliver finalisterne trænet og forberedt grundigt til bootcamps, af et professionelt Miss Danmark Team bestående af specialister indenfor skønhed, motion, velvære, medier mm, så de føler sig 100% klar til at indtage scenen.

MISS DANMARK® 2019 FINALESHOW
Miss Danmark 2019 showet blev sidste år afholdt den 12. September i Cirkusbygningens spektakulære og magiske rammer, da det store finale show løb af stablen. 
Miss Danmark har en historie, der føres tilbage til 1926 og regnes for at være den ældste og mest prestigefyldte skønhedskonkurrence i Danmark. Efter mange år vendte konkurrencen igen tilbage til den ikoniske bygning. 
30 af Danmarks smukkeste, talentfulde og mest ambitiøse kvinder kæmpede om Miss Danmark 2018 titlen. Amanda Petri - vinderen af Miss Danmark 2017 videregav kronen til sin efterkommer. Den kyndige vært Claus Elming var manden, der skal bar gæsterne igennem den forrygende og ikke mindst bragende og festlige aften hvor Danmarks elite indenfor skønhed og hele Danmarks presse samlet. 

Miss Danmark 2019 Finale Showet bliver afholdt i September/Oktober i København som en eksklusiv gallaaften med rød løber, presse, kendte, velgørenhed mm. Når vinderen af Miss Danmark® 2019 bliver kåret, skal hun til udlandet og repræsentere de røde og hvide farver mod over 130 nationer fra hele verden og kæmpe om den prestigefyldte Miss World® 2019 titel i Thailand, præmien på 100.000 dollars, modelkontrakter mm. 
Der venter et spændende år med events, velgørenhedsprojekter etc. for den kommende Miss Danmark®.

SKAL MAN TAGE FRI FRA STUDIE/ARBEJDE I OVER EN LÆNGERE PERIODE?

Miss Danmark® 2019 konkurrencen bliver tilrettelagt således, at du blot skal sætte nogle weekender af til photoshoot, træningsweekender og andre aktiviterer i forbindelse med konkurrencen. Dvs. at du ikke behøver at droppe dit studie eller gå for meget glip af dit arbejde. Hvis du er blandt de 30 finalister, får du besked på de weekender du skal holde åbne i forbindindelse med konkurrencen. De eneste hverdage der kommer i spil er Finaleshowet samt et par træningsdage op til finalen. Eftersom datoerne er afsløret i god tid, bør der være god mulighed for at få fri fra studie/arbejde. I tilfælde af at du vinder Miss Danmark® 2019 og skal repræsentere Danmark til Miss World® 2019 i Thailand i op til en måned, kan man få dispensation til at være fraværende i den periode.

OM MISS WORLD
Miss World regnes for at være den ældste skønhedskonkurrence i verden, som blev grundlagt af Erik Morley i England i 1951. Konkurrencen blev for første gang afholdt den 29. Juli 1951 på Lyceum Ballroom i London med 26 deltagere. Den startede som en Bikini konkurrence, for at promovere de nyeste trends indenfor badetøj, men blev kaldt for ”Miss World” af medierne. Miss World Organisationen besluttede sig derefter at lave konkurrencen om til en årlig begivenhed, samt skabe mere indhold i form af diverse delkonkurrencer. Den første vinder af Miss World nogensinde, blev Kiki Håkansson fra Sverige.

Mellem 100-130 lande sender hvert år en repræsentant af sted til den store internationale finale, hvilket næsten bringer Miss World på højde med de Olympiske lege, hvad angår international deltagelse. Det er den 3. mest sete begivenhed i verden, som bliver transmitteret til 2,2 milliarder tv-seere. Miss World tilhører Grand Slam skønhedskonkurrencerne sammen med rivalerne Miss Universe og Miss Earth, som regnes for at være de største og mest eksponerede konkurrencer i verden. De seneste år, er konkurrencerne Miss International, Miss Supranational og Miss Grand International også blevet omtalt som Grand Slam konkurrencer. 

Miss World deltagerne ankommer til konkurrencen 3-4 uger inden det store finaleshow, hvor de løbende bliver bedømt på deres udseende, personlighed, ambitioner, intelligens, tale evner, engagement i velgørenhedsarbejde mm. Under Miss World forløbet konkurrerer deltagerne i diverse delkonkurrencer, som kaldes for ”Fast Track Events”, og samler point op mod det store finaleshow. Jo flere discipliner deltagerne klarer sig bedst i, jo bedre placering. 
I 2018 blev der konkurreret i følgende Fast Track Events:

  • Miss World Beauty With A Purpose
  • Miss World Fashion – Top Model
  • Miss World Top Fitness/Sports
  • Miss World Talent
  • Miss World Multi-Media Award
  • Miss World Dances of the World
  • Miss World Head to Head Challenge

Deltagerne bor på de mest luksuriøse hoteller, rejser rundt i landet, deltager i gallamiddage og premierer, samt promoverer Miss World organisationen hvor de f.eks. sætter fokus på diverse velgørenhedsprojekter. Miss World har velgørenhed som sit hjertebarn. De arbejder ud fra et program "Beauty With A Purpose", som blev grundlagt i 1972, af stifteren bag den britiske Miss World Organisation, Julia Morley. Miss World Organisationen har gennem tiderne indsamlet mere end £ 250 millioner til velgørende organisationer. Dårligt stillede og syge børn i verden bliver støttet flittigt bl.a. gennem følgende organisationer: Røde Kors, UNICEF, Variety Children’s Charity, Nelson Mandela Fund og mange flere.

Til Miss World 2018 blev deltagerne skåret ned fra 118 deltagere ned til Top 30, derefter Top 12 og Top 5 inden vinderen blev kåret. Til Top 5 blev der udvalgt en kandidat fra hver kontinent, samt blev der kåret 6 Continental Queens; Miss World Europe, Miss World Africa, Miss World Asia, Miss World Americas, Miss World Oceania & Miss World Caribbean.

Den regerende Miss World 2018 er Vanessa Ponce fra Mexico, som blev kronet den 8. December 2018 i Sanya, Kina til Miss World 2018 Finalen. Hun er den første kvinde fra Mexico til at vinde den prestigefyldte titel. 
Det land der har vundet Miss World flest gange er Venezuela med hele 6 sejre, derefter kommer Indien med 5 sejre og Englad ligeledes med 5 Miss World kroner. Det er endnu ikke lykkedes Danmark at vinde Miss World, dog har vores Nordiske venner fra Island & Sverige vundet hele 3 gange hver.

SOCIALE MEDIER:

Facebook: www.facebook.com/MissDanmark
Instagram: www.instagram.com/MissDanmark.dk 
Twitter: www.twitter.com/MissDanmarkDK
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCwD6ETP-PWXXMWycExfD-Pg

DOKUMENTAR OM MISS DANMARK 2017
DR’s dokumentar serie om Miss Danmark 2017 hvor over 220.000 mennesker så med. Serien på 6 afsnit har fået en kæmpe succes og har ligget i Top 10 med alle afsnit over de mest sete tv programmer på alle DR’s kanaler. 
Her kan du få et lille indblik i hvilke ting man lærer under forløbet. Lad dig ikke skræmme af hvor dygtige og talentfulde pigerne er. De fleste er generte når de møder op til en casting og gennemgår en kolossal udvikling gennem hele forløbet. 

Afsnit 1: www.dr.dk/tv/se/miss-perfect/-/miss-perfect-1-6
Afsnit 2: www.dr.dk/tv/se/miss-perfect/-/miss-perfect-2-6
Afsnit 3: www.dr.dk/tv/se/miss-perfect/-/miss-perfect-3-6
Afsnit 4: www.dr.dk/tv/se/miss-perfect/-/miss-perfect-4-6
Afsnit 5: www.dr.dk/tv/se/miss-perfect/-/miss-perfect-5-6
Afsnit 6: www.dr.dk/tv/se/miss-perfect/-/miss-perfect-6-6

VIDEO/TRAILERS FRA MISS DANMARK

2x Miss Danmark i Go’ Morgen Danmark: https://www.facebook.com/MissDanmark/videos/474571126395551/
Miss Danmark Charity Dinner: https://www.facebook.com/MissDanmark/videos/320253208737898/
Miss Sport trailer: https://www.facebook.com/MissDanmark/videos/2224224914273099/
Top 30 reaktioner på at komme med i Miss Danmark: https://www.facebook.com/MissDanmark/videos/326987031385649/
Miss Natural Beauty Trailer: https://www.facebook.com/MissDanmark/videos/294805041316799/
Miss Talent Trailer: https://www.facebook.com/MissDanmark/videos/231959497673125/

Kåring af Miss Danmark® 2017 vinder: https://youtu.be/HLHUCR_gvGg
Kåring af Miss Danmark® 2016 vinder:  https://youtu.be/JXWh3lkiGXI
Kåring af Miss Danmark® 2015 vinder: https://youtu.be/clZBXtDrtm0
Kåring af Miss Danmark® 2014 vinder: https://youtu.be/Xxy647ikm6M
Miss Danmark® 2016 Rød Løber/Interviews: https://youtu.be/lkxiUsnZR8k
Miss Danmark® 2015 Bagom Optagelser 1: https://youtu.be/uHeOGsCuet8
Miss Danmark® 2015 Bagom Optagelser 2: https://youtu.be/7K1bGTwe0_E

BILLEDER FRA MISS DANMARK: 

Billeder fra Miss Danmark® 2018 Finalen: 
https://www.facebook.com/pg/MissDanmark/photos/?tab=album&album_id=1952561851711248

Billeder fra Miss Danmark® 2018 Charity Dinner: 
https://www.facebook.com/pg/MissDanmark/photos/?tab=album&album_id=1947335778900522


Billeder fra Miss Danmark® 2018 Miss Sport:
https://www.facebook.com/pg/MissDanmark/photos/?tab=album&album_id=1922309198069847

Billeder fra Miss Danmark® 2017 Finalen: 
https://www.facebook.com/pg/MissDanmark/photos/?tab=album&album_id=1757574537876648

Billeder fra Miss Danmark® 2016 Finalen: 
https://www.facebook.com/pg/MissDanmark/photos/?tab=album&album_id=1608723066095130

Billeder fra Miss Danmark® 2015 Finalen: 
https://www.facebook.com/pg/MissDanmark/photos/?tab=album&album_id=1486926658274772

DANSKE REPRÆSENTANTER TIL MISS WORLD

1951Lily Jacobson
1952Lillian Christensen
1953Ingrid Andersen
1954Grete Hoffenblad5th Runner-Up
1955Karin Palm-Rasmussen
1956Anne Rye Nielsen4th Runner-Up
1957Lilian Juul Madsen1st Runner-Up
1958Vinnie Ingemann2nd Runner-Up
1959Kirsten Olsen4th Runner-Up
1960Lise Bodin
1961Inge Jörgensen4th Runner-Up
1962Rikki Stisage
1963Aino Korwa3rd Runner-Up
1964Yvonne MortensenTop 15
1965Yvonne EkmanTop 15
1966Irene Poller Hansen
1967Sonja Jensen
1968Yet Schaufuss
1969Jeanne Perfeldt
1970Winnie Hollman
1974Jane Moller
1975Pia Isa Lauridsen
1976Susanne Juul Hansen
1977Annette Dybdal SimonsenTop 15
1978Birgit Stefansen
1979Lone Gladys Joergensen
1980Jane Bill
1981Tina Brandstrup
1982Tina Maria NielsenTop 15
1983Tina-Lissette Dahl Joergensen
1984Pia Melchioren
1985Jeanette Kroll
1986Pia Rosenberg Larsen1st Runner-Up
1987Zelma Hesselmann
1988Susanne Johansen
1989Charlotte Pedersen
1990Charlotte Christiansen
1991Sharon Givskav
1992Anja Hende BrondTop 10
1993Charlotte Als
1994Sara Maria Wolf
1995Tine Bay
2000Anne Katrin Vrang
2003Maj Buchholtz Pedersen
2004Line Solling Larsen
2005Trine Lundgaard Nielsen
2006Sandra Spohr
2007Line Kruuse
2008Lisa Lents
2009Nadia Ulbjerg Pedersen
2010Nataliya Averina
2011Maya Olesen
2012Iris ThomsenTop 30
2013Malene Riis Sorensen
2014Pernille Sørensen
2015Jessica Hvirvelkær
2016Helena Heuser
2017Amanda Petri
2018Tara Jensen 

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag