Fejlciteret af Se og Hoer

 

Se og Hør har den 30. September offentliggjort en historie på www.seoghoer.dk af journalisten Emma Vinkel omrking casting forløbet til Miss Danmark 2020/2021. I arklen påstås det, at Miss Danmark's direktrør - Lisa Lents ikke ønsker at udtale sig, selvom hun har kørt en længere korrespondance med journalistenl på 4 længere mails med dokumentation for diverse påstande. Inden Miss Danmark 2020 blev åbnet, stod der både på forsiden af Miss Danmark's hjemmeside, samt artikel med oplysninger omkring udvælgelsesprocessen, at grundet pandemien, var der chance for at konkurrencen blev rykket til 2021, hvor de UDVALGTE automatisk fik rykket deres tilmelding til 2021. Dette stod også i mailen, som hver enkel aspirant fik retur, inden vedkommende endeligt registrerede sig i konkurrencen. (Dokumentation følger længere nede i artiklen).  
Miss Danmark vil ligeledes gerne understrege at de to omtalte aspiranter, som omtales i artiklen på www.seoghoer.dk fik både et svar i Marts måned (dokumentation kan fremlægges) samt et takkebrev i September. 
Emma Vinkel har valgt ikke at medtage dokumentationen med i artiklen og påstår altså at de to aspiranter ikke har fået besked når dokumentationen bekræfter det modsatte.  

Mail 1 fra Lisa Lents til Se og Hør:

Hej Emma.

Tak for din tilbagevendende interesse i konkurrencen. Som du ved, har der været lockdown sidste år, og derfor ikke været muligt at afholde en fysisk konkurrence.

Deltagerne som blev castet sidste år, blev fra start informeret om, at der var chance for at konkurrencen/udvælgelsen kunne finde sted i 2021, og at man derfor ville komme i betragtning til den tid. De internationale organisationer har ligeledes bedt om at udpege kandidater fremfor at afholde konkurrencer i den udfordrende tid eller rykke vores finaler. I mange lande har man enten valgt ikke at afholde en konkurrence, udpege en kandidat eller rykke til 2021.

Selvom vi modtager en del ansøgninger fra skønne kvinder, er det trods alt en konkurrence, og alle kan desværre ikke blive udvalgt. Det gælder hvilken som helst casting eller job. Det er de udvalgte som typisk får svar. Det er selvfølgelig ærgerligt, at nogle er kede af, ikke at komme med, men det er der altså chance for, når man tilmelder sig en konkurrence.

 

Det er ærgerligt, at du udelukkende prøver at finde kritiske vinkler omkring Miss Danmark, eftersom vi arbejder rigtig hårdt for at skabe gode vilkår for vores deltagere, samt skabe resultater for Danmark til internationale finaler. De danske deltagere har aldrig været så godt rustet som før, ligger blandt favoritterne i udlandet og skaber historiske resultater, som vi bl.a. har gjort i de seneste år. Hvis du en dag også får lyst til at dække alle vores succeshistorier, er du meget velkommen til at kontakte mig.

Mail 2 fra Lisa Lents til Se og Hør:

Hej igen. 
Jeg ønsker ikke en telefonisk samtale for at undgå at blive fejlciteret, så kontakt mig venligst udelukkende på mail, hvis du ønsker nogen form for kommentarer.
En udvælgelsesprocess kan tage længere tid, derfor er det normalt at deadlines bliver rykket. Hvis man ikke modtager et svar, er det som regel et nej (det samme er gældende for andre brancher. Det er fx. sjældent at en arbejdsgiver tager fat i hver enkelt, der har søgt et job, casting eller lign.) Hele verden har ligeledes været ramt af en pandemi, hvor alt har stået stille.
Tilmeldingen fra 2020 er blevet overført til 2021 for dem, som er gået videre og ikke dem, som IKKE gik videre. Derfor fik de et svar om, at det ikke blev aktuelt for dem, da castingen til 2021 åbnede.

Mail 3 fra Lisa Lents til Se og Hør:

Det er jeg naturligvis ked af, at høre. Der er altid områder, der kan forbedres. 
Som jeg tidligere har nævnt, er det typisk dem, som går videre, der får direkte svar. 
Det er noget jeg vil tage til eftertragtning fremover og sætte ekstra tid af til, at informere de enkelte, som ikke går videre, selvom dette vil være meget mere tidskrævende. Nogen kan desværre tage en afvisning meget personligt, og derfor har vi vurderet at det er bedre med intet svar, og kun svar til de udvalgte. Realiteten er, at det her er en konkurrence, hvor alle ikke kan blive udvalgt. Det er også svære beslutninger for os at træffe, da vi ved at nogle af pigerne bliver ked af, ikke at opnå deres drøm, men det er nu engang vilkårene, ellers er det meget svært at afvikle nogen form for konkurrence i hvilken som helst sammenhæng. 
Dette bliver dokumenteret når de endelige finalister bliver afsløret officielt for 2021. 
Jeg har ikke yderligere kommentarer. Tak for din henvendelse.  

Mail 4 fra Lisa Lents til Se og Hør:

Du kommer jo igen med en falsk påstand om, at deres tilmelding ikke er automatisk gældende. Det er den for dem, som vi har vurderet til at gå videre i udvælgelsen. 
Det er selvfølgelig derfor ikke gældende for dem, som ikke er gået videre, det giver sig selv. Jeg kan godt høre, at du bliver ved med at køre i det samme, eftersom din vinkel ikke holder længere, efter jeg er kommet med min dokumentation. 
Der står ligeledes, at opstillingsgebyret ikke er refunderbart om man går videre eller ej. Det er ALLE aspiranterne informeret omkring, derfor har de et frit valgt om at vælge at tilmelde sig eller lade være være. Der er bestemt ingen, der tvinger nogen til at være med. Det er et valg de selv træffer.

Her er et uddrag fra mailen med bekræftelse på, at det er automatisk gældende for 2021. Udover det, har det været annonceret i det gamle opslag, hvor vi har søgt deltagere med en længere forklaring om udvælgelsesprocessen, samt på forsiden af hjemmesiden. De ansøgte havde også rig mulighed for at stille alle de spørgsmål, de havde lyst til, under den personlige casting, hvor de ligeledes blev briefet.

 Miss Danmark har ingen yderligere kommentarer til denne sag.

Vidste du at den regerende Miss World 2018 er Vanessa Ponce fra Mexico?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag