Miss Universe Denmark 2020 tilmelding 17-27 år

Miss Universe Denmark® 2020 (Alderskrav: 18-27 år) Ansøg her!

Miss Danmark 2019® kval. til Miss World 2019 (Alderskav: 17-24 år) Ansøg her!

Læs om Miss Universe her: www.missuniverse.com
Læs om Miss World her:www.missworld.com

Vi anbefalder at du læser "Ofte stillede spørgsmål", så du får svar på de mest typiske spørgsmål omkring skønhedskonkurrencer. 

Hvad skal der til for at være skønhedsdronning? Læs om 10 vigtige kvaliteter, som vægtes højt i en skønhedskonkurrence her.

Foto: Veronica Skotte / Missdanmark.dk


Foto: Malene Kjær Siggaard / Missdanmark.dk


Foto: Veronica Skotte / Missdanmark.dk 
FORSKEL PÅ MISS UNIVERSE & MISS WORLD 
Der er ofte diskussioner om hvilken skønhedskonkurrence er størst, Miss World eller Miss Universe? Det er der ikke noget endeligt svar på. Begge konkurrencer regnes for at være de mest betydningsfulde skønhedskonkurrencer. 
Miss World blev for første gang afholdt i 1951 og er den ældste af Grand Slam skønhedskonkurrencerne. Den blev grundlagt af Eric Morley fra England, hvor hovedkontoret stadig finder sted med Julia Morley som direktør. 

Miss Universe blev for første gang afholdt i 1952, året efter Miss World. Konkurrencen med base i USA var i mange år ejet af Donald Trump, men blev i 2015 solgt WME/IMG Talent Agency, som regnes for at være et af de største talent/model agenturer. De repræsenterer eksempelvis store navne som Gisele Bündchen, Gigi Hadid og Ashley Graham. De har ligeledes NFL og UFC i hus, samt beskæftiger sig med film, tv, reklmaer mm. Paula Shugart har været direktør for Miss Universe siden 1997.


På billedet ses Miss Universe 2017 fra Sydafrika sammen med øvrige kandidater. 

Til Miss World er der op til 130 lande der hvert år er repræsenteret, hvorimod til Miss Universe er der omkring 90 lande. Hvert år betaler de deltagende lande licens rettigheder for at få lov til at afholde en national finale. Det er forskelligt hvad land til land betaler i licens, men rygterne siger at de store "pageant lande" som Venezuela og Filippinerne betaler op til en halv million om året for at få lov til at stille op med en repræsentant. I Danmark er vi ikke støttet af staten og vores budget starter derfor på 0 kr. hvert år. Ved hjælp af bl.a. sponsorindtægter, kan vi betale licens og afvikle Miss Danmark forløb og shows. 
Det er forskelligt fra land til land om vinderen af den national konkurrence repræsenterer landet til Miss World eller Universe. Nogle steder er det vinderen der skal til Miss World og nr. 2 til Miss Universe, andre steder er det vinderen der skal til Miss Universe og nr. 2. til Miss World, og flere steder i verden, vælger man at afholde 2 seperate shows. I nogle lande skal vinderen både repræsentere sit land til Miss Universe og Miss World, dog er de 2 store event begyndt at blive afholdt næsten samtidig, hvilket gør det umuligt, at sende en repræsentant til begge.

Miss World har velgørenhed som hjertebarn og arbejder udfra et program, som hedder "Beauty With A Purpose", som blev grundlagt af direktøren Julia Morley i 1972. Miss World Organisationen har gennem tiderne indsamlet mere end £ 250 millioner til velgørende organisationer og startet "Beauty With A Purpose" programmet verden over. Læs mere om Beauty with A Purpose her.
Miss Universes motto er "Confidently Beautiful", som handler om at elske sig selv, være den bedste udgave af sig selv, og inspirere andre til at hvile i sig selv, samt tro på egne evner. Læs mere om "Confidently Beautiful" her.


Miss World 2018 sammen med Continental Queens. 

Miss World konkurrencen varer i 3-4 uger, hvor Miss Universe varer typisk i 2-3 uger. 
Under Miss World forløbet konkurrerer deltagerne i diverse delkonkurrencer, som kaldes for ”Fast Track Events”, og samler point op mod det store finaleshow. Jo flere discipliner deltagerne klarer sig bedst i, jo bedre placering.

I 2018 blev der konkurreret i følgende Fast Track Events:

  • Miss World Beauty With A Purpose
  • Miss World Fashion – Top Model
  • Miss World Top Fitness/Sports
  • Miss World Talent
  • Miss World Multi-Media Award
  • Miss World Dances of the World
  • Miss World Head to Head Challenge

Til Miss Danmark 2019 konkurrencen er der ligeledes en masse delkonkurrencer, som tæller med i deres bedømmelse til den store Miss Danmark® 2019 Finale.

1.    Miss Sport (obligatorisk disciplin) Sidste år var deltagerne på en militær forhindringsbane
2.    Miss Beauty With A Purpose (obligatorisk disciplin) Bedste velgørenhedsprojekt
3.    Miss Talent (valgfri disciplin) Her havde vi både professionelle dansere, sangere, poesi, taler etc. 
4.    Miss Natural Beauty (obligatorisk disciplin. Photoshoot uden make-up)
5.    Miss Top Model (obligatorisk disciplin som bliver afgjort til finale showet)
6.    Miss Beach Fashion (obligatorisk disciplin som bliver afgjort til finale showet)
7.    Miss Multimedia (obligatorisk disciplin som bliver afgjort til finale showet)
8.    Miss Congeniality (speciel pris som bliver afsløret til finale showet)
9.    Miss Photogenic (speciel pris finalisten modtager i forbindelse med en folkelig afstemning)
10.  Miss Intelligence (obligatorisk disciplin) 
11.  Best National Costume (obligatorisk disciplin)
12.  Læsernes favorit (speciel pris finalisten modtager i forbindelse med en folkelig afstemning)

Til Miss Universe er der ikke nogen delkonkurrencer på samme på. Tilgængæld er der en række store shows der tæller med i bedømmelsen op til den store Miss Universe finale. Der bliver ligeledes gjort en masse ud af "National Costume" showet, som viser de mest spektakulære National Kostumer som deltagerne har på. Til Miss World er der f.eks. ikke en National Kostume runde, dog er der noget der hedder "Dances of the world", hvor deltagerne har National Kostumer på når de laver et show med dans fra forskellige verdensdele. Til Miss World kan man ligeledes stille op i "national dans" til Talent konkurrencen, uden for konkurrence, men mere som opvisning. 

Miss Universe 2018 - Catriona Gray til finalen. 

Til Miss Universe er der et "Preliminary Show" som finder sted et par dage inden det store finaleshow, hvor de 90+ deltagere er på scenen. Her udvælger dommerne deres Top 20, som er delt op i: 5 deltagere fra Europa, 5 deltagere fra Americas, 5 deltagere fra Africa & Asia Pacific, samt 5 wildcards. Disse 20 bliver dog først afsløret til den store finale. Til Preliminary show har dommerne rig mulighed for at se alle deltagerne på catwalken enkeltvis, hvor der til finalen nærmest fra start bliver skåret ned til Top 20, og derefter handler Miss Universe finaleshowet primært om dem. Til Miss Universe er der stor fokus på 3 performances:

  • Personligt Interview (dagene op til finalen)
  • Badetøjs runde (Preliminary Show+finale)
  • Aftenkjole runde (Preliminary Show+finale)

Miss Universe deltagerne er som regel ambassadører for en velgørenhedsorganisation i deres hjemlande, som de promoverer under Miss Universe forløbet. Til Miss Universe sætter man som regel fokus på et fælles velgørenhedsprojekt for Organisationen "Smile Train", som støtter folk med læbe-ganespalte, og er med til at "kreere nye smil". Læs mere om Smile Train her.


Charity delen til Miss Universe tæller dog ikke ligeså meget i bedømmelsen som til Miss World, hvor "Beauty With A Purpose" er kernen af konkurrencen. 

Den primære forskel på de 2 shows er nok, at Miss Universe har base i New York og konceptet er mere kommercielt og moderne. Showet kunne minde om Victoria's Secret, hvor der er stor fokus på performance på catwalken og foran kameraet. Looket er mere runway model, hvilket giver mening i forhold til at det er et af de største model/talent agencies som står bag Miss Universe - nemlig, som tidligere nævnt WME/IMG Talent Agency. Deltagernes look er generelt mere sexet og glamourøs til forskel fra mere konservative Miss World. 
Deltagerne arbejder som regel i forvejen enten som modeller, eller kommer til det efter deltagelsen. Den regerende Miss Universe 2018 - Catrina Gray har f.eks. netop medvirket i Vogue. Til Miss Universe er der ikke en Talent konkurrence, som til mange andre skønhedskonkurrencer. Vinderen af Miss Universe flytter i et år til New York i en luksuslejlighed hvor hun bor sammen med den regerende Miss USA & Miss Teen USA. Her starter et spændende år med modeljobs, rød løber events, velgørenhed og andre spændende oplevelser.


Den regerende Miss Universe 2018 - Catriona Gray fra Filippinerne. 

Miss World med base i Storbritannien er mere konservativt. Efter 63 år, valgte direktøren Julia Morley i 2014 at fjerne badetøjsrunden. Hun udtalte: “I don’t care if someone has a bottom two inches bigger than someone else's. We are really not looking at her bottom. We are really listening to her speak. Miss World should be a spokesperson who can help a community. She's more of an ambassador, not a beauty queen. It's more about the outreach and what a woman could do with a title like Miss World."
Miss World adskiller sig fra Miss Universe med et mere konservativt look a la "en Præsident frue", lidt mere formel og elegant. Til forskel fra Universe er konkurrencen delt op i flere delkonkurrencer op til finalen, hvor man samler point. I stedet for en Top 20, som der er til Miss Universe (tidligere Top 15), er der en Top 30 til Miss World eftersom der deltager flere. Der er hver en Bikini Runde eller National Kostume show til Miss World. Til forskel fra Miss Universe kårer man til Miss World 6 "Continental Queens", dvs. en dronning af hver kontinent, som ofte rejser med Miss World Organisationen og sætter fokus på diverse velgørende formål. 
Vinderen af Miss World vinder en penge præmie på 100.000 Dollars, og rejser verden rundt hvor hun promoverer Miss World Organisationen og Beauty With A Purpose programmet. Den regerende Miss World 2018 er Vanessa Ponce fra Mexico, som blev kronet den 8. December 2018 i Sanya, Kina til Miss World 2018 Finalen. Hun er den første kvinde fra Mexico til at vinde den prestigefyldte titel. Det land der har vundet Miss World flest gange er Venezuela med hele 6 sejre, derefter kommer Indien med 5 sejre og Englad ligeledes med 5 Miss World kroner. Det er endnu ikke lykkedes Danmark at vinde Miss World, dog har vores Nordiske venner fra Island & Sverige vundet hele 3 gange hver.
Miss World 2019 bliver afholdt i Thailand.

Miss Danmark Organisationen er ikke et model bureau. Som vinder af Miss Universe Denmark eller Miss Danmark konkurrencen bliver du ambassadør for Danmark, ansigtet udadtil for diverse brands, samt en goodwill ambassadør for diverse velgørenheds formål.

Miss Universe 2018 National Costume Show


Miss Universe 2018 Preliminary Show
Miss Universe 2018 Finale Show
Miss World 2018 Dances of the World
Miss World 2018 delkonkurrencer
Miss World 2018 Finale Show

Vidste du at Danmark i 2010 var repræsenteret i 4 forskellige mandlige skønhedskonkurrencer?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag