Tack från Miss Sweden Bikini International 2011

 

Det är snart fem veckor sedan jag lämnade Sverige för Kina. Jag visste inte innan jag åkte exakt vad som väntade, men ett äventyr var jag beredd på. Hade tidigare blivit varnad för att alla typer av skönhetstävlingar inte var så glamorösa som de framstod och någon dans på rosor var det sista jag skulle förvänta mig. Veckorna innan avresedag försökte jag förebereda mig mentalt på detta påstådda faktum. Det var bara att glömma allt om skönhetssömn, lyxig mat, sol, bad och lata dagar.

Efter ankomst i Kina väntade en intervju direkt efter avstigning från planet, en plåtning på hotellet och därefter en slags välkomstfest som varade långt in på natten. Det var inget snack om ”vila efter den långa flygturen” utan det gällde att bita ihop och se glad ut. Redan då insåg jag att mina farhågor stämde överrens med hur min vistelse i Kina skulle utspela sig.

De första fem dagarna led jag av enorma sömnproblem. Har aldrig haft så svårt att sova någonsin. Även om fotograferingar, intervjuer och shower var inbokade dagarna långa så kunde jag likväl inte falla till ro när jag var alldeles utmattad vid läggdags. Till slut trodde jag att jag skulle bli knäpp, på riktigt! Det var otroligt jobbigt eftersom det var åtskilliga intryck som skulle smältas och jag kände en stor press. Tur var då att man hade Miss Danmark att beklaga sig hos.

Följande veckor blev lättare. Jag hanterade stressen mycket bättre och kunde i stället fokusera på själva tävlingen. Nervositeten inför alla olika delshower var högst påtaglig och jag var nog tjejen med mest rampfeber. Brukar alltid vara nervös inför visningar annars men nu handlade det inte om en vanlig visning. Det gällde att vara på topp, se själsäker ut och le som jag aldrig lett förut och detta med miljontals tittare i åtanke som granskar en från topp till tå. Till råga på allt sitter det en jury på sju personer framför scenen och dömer alla ens fel och brister. Då tycker jag med all rätt att det är okej att vara skiträdd innan showdags!

På något sätt kände jag emellertid att inte jag passade in i hela beauty-queenvärlden. Har inte riktigt varit min grej att sitta rak i rygg konstant, le 24/7 och aldrig klaga. Jag blev chockad vid ett tillfälle när en av tjejerna påpekade mitt sätt att sitta på. ”Varför skulle jag inte sitta så bekvämt som möjligt, tänkte jag?”. Antar att det är sådana småsaker som gör att jag aldrig kommer bli en tvättäkta skönhetsdrottning.

Roligast har nog varit att träffa alla tjejer från olika delar av världen. Det är verkligen berikande att sitta och lyssna hur någon lever på andra sidan klotet. Intressant var att prata om hur deras vardag ser ut och hur alla enskilda livssyner har format dom. Jag har en förmåga att ofta vilja kartlägga människor jag träffar. Är oerhört nyfiken på varför just hon eller han har blivit den person de är idag och denna resa gav mig verkligen en insyn i olika folks livsstilar. Det fick mig att inse att man är så väldigt liten i den verklighet man lever i och alla borde vidga sina vyer. Viktigt är att ta vara på sina chanser här i livet!

Bortsett från alla stressiga situationer, extremt långa dagar, hemlängtan och den press man känt av är jag för evigt glad och tacksam för att jag tog chansen och åkte. Efteråt glömmer man allt det dåliga och kvar är alla goda minnen från resan. Det är som om man förtränger det jobbiga och hjärnan fokuserar enbart på det fina. Undrar hur det kommer sig att det alltid är på detta vis? Jag har fortfarande drömmar, nästan varenda natt om Kina. Förmodar att det är ett sätt att bearbeta allt som hänt.

Jag vill tacka alla mina sponsorer. Ett stort tack Niki Asimakidis som har bistått med smycken från Nikideluxe. Har använt smyckena på diverse plåtningar, shower och även under tävlingens lopp. Ett av smyckena kan ses på www.missbikini.cc under varje lands profilbild. Ytterligare ett tack till Glitter på Entré som även har lånat ut smycken som använts under tävlingen. Ett av armbanden kan man se i den internationella Miss Bikini International 2012 Calender, där jag är på bild för oktober månad. Abecita ska även ha ett tack för de fina bikinisarna jag fick innan jag åkte. Den rosablommiga bikinin syns även under min profil på missbikini.cc. Naglarna som jag fick förlängda hos Pleasure Divas inne på Entré höll perfekt under hela resan i Kina. Faktum är att jag fick oväntat mycket ros för hur pass verkliga de såg ut att vara och dessutom väldigt snygga! Så ett stort tack till er inne på Pleasure Divas, ger mina varmaste rekommendationer till denna salong. Vill även ge ännu ett tack till den charmiga lilla Balbutiken som ligger utanför Kristianstad. Meningen var att jag skulle använda en jättefin klänning därifrån under finalen i Kina, men eftersom de jämt ändrade schemat blev det enbart i bikini som gällde under finaldags. Klänningen som jag fick av Lena som är chef för www.balbutiken.se kom alltså tyvärr aldrig till användning. Jag är trots det högst tacksam för hennes givmildhet och stora förtroende hon gett mig. Vare sig det är bal eller festklänning som ni är ute efter så kommer ni bli väl omhändertagna av Lena Normann. Kan varmt lovorda god service och supersnygga klänningar! På bilden nedan bär jag både klänning från Balbutiken och smycken från Nikideluxe som skulle använts på den stora dagen.

Ska självklart inte glömma att tacka mina nära och kära. Vill först av allt tacka mina föräldrar och speciellt min mamma som vid alla tillfällen bistår med både kärlek och stöd. Därefter vill jag tacka Malin, Sanne, Sandra, Johanna, Sevcan och hennes dotter Ayfer för all hjälp jag fått med att samla en suverän garderob inför resan. Ett speciellt tack till J, för att din hjälp med allt mellan himmel och jord!

Till slut så ger jag ytterligare min tacksamhet till Lisa Lents som har varit National Director för tävlingen och till min booker Melany på www.alluremodels.dk för att ni båda gav mig chansen att uppleva denna otroliga resa.

Ännu ett stort och hjärtligt tack alla sponsorer;

www.abecita.se

www.glitter.se

www.pleasuredivas.se

www.balbutiken.se

www.leonardiarte.com

För er som är intresserade av att se bilder och filmklipp från Miss Bikini International 2011 i Kina har jag samlat lite länkar;

www.missbikini.cc

www.36bjn.uusee.com

www.missbikiniinternational2011.wordpress.com

www.missbikini-erm.com

www.youku.com

Blev en hel del tack mot slutet men min uppskattning är i verkligen stor. Är glad för att ni följt mig under tiden här på bloggen, på återseende!

Sabine Malmberg

Miss Bikini International Sweden 2011

Skriv en kommentar

Sabine Malmerg er blevet udvalgt af Miss & Mister of Denmark Organisationen til at repræsentere Sverige til Miss Bikini International 2011 i Kina.

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag