Iris Reuben Adler Thomsen

 

Jeg er født og opvokset i Danmark, men selvom jeg har mine rødder her, har jeg altid haft en stor trang til at rejse og lære om forskellige kulturer. Og det har ligget i mine kort, for jeg er selv en blanding af mange kulturer, og da det var tid til at mine forældre skulle vælge mit navn, lagde de endda også vægt på at det skulle være et navn som man også ville kunne forstå i andre lande, hvis nu jeg skulle ud og rejse. Og rejst – det har jeg, og det har altid været drevet af passion: for dans, musik og for spændende oplevelser! Jeg har bl.a. været alene i New York i 5 måneder for at tage dansetimer og boet i en kibbutz i Nordisrael i 1,5 år og trænet med et af landets største moderne dansekompagnier. Nogle af rejserne har været med min søster, hvor vi bl.a. har været i Manchester og Madrid for at se Linkin Park, vores fælles yndlingsband.

Jeg har et meget tæt bånd til min lillesøster, og jeg føler mig heldig at have en så god ven i hende, især fordi vi har delt værelse i alle de år vi boede hjemme, så hvis ikke vi havde kunnet sammen, havde det været katastrofalt. Hun er en af dem jeg ser op til og vi fortæller hinanden alt.

For at kunne forstå min opvækst må jeg også hellere fortælle om mine familie. Min mor er født i Mumbai, Indien som den yngste af 7, med 1 bror og 5 søstre. Hendes familie var medlemmer af den jødiske menighed i Indien. Efter Israels oprettelse rejste 2 af mine mostre til landet og blev lærere. De rådede hele familien til at følge med dem, hvilket de gjorde i 60’erne – min mor var 10 år. Her var min familie aktive i opbyggelsen af byen Ashdod og hjalp mange indere med at lære hebraisk og finde arbejde. Min mor blev som den første i sin familie soldat i den israelske hær. Min mor mødte min far – den hvidhårede, protestantiske viking – da han var på ferie dernede, og de flyttede til Danmark og blev gift.

Herhjemme er min søster og jeg blevet opdraget jødisk og har gået i den jødiske skole i København, men vi har samtidig set julekalender og spist dansk mad (det som nu var kosher.) Vi har lært hebraisk af vores mor, dansk af vores far og engelsk eftersom det var det sprog mine forældre brugte til at kommunikere med hinanden. Det var vigtigt for min mor at holde kontakt til sin familie, og derfor var vi i Israel 1-2 gange om året for at besøge dem. Det at jeg har været omringet af så mange stærke og selvstændige kvinder som mine mostre og min mor, har gjort stor indflydelse på mig. Jeg kan se at jeg har taget mange af de karakteristika til mig. Og eftersom min mor er vokset op med ikke at have så meget, og begge mine forældre er hårdtarbejdende mennesker, har jeg også lært værdien af penge og hårdt arbejde.

Det øjeblik i mit liv jeg er mest stolt over er da jeg besluttede mig for at tage en pause fra mit antropologistudie og satse på de mere kreative sider af mig selv. Og det var ikke nemt, for jeg følte et pres fra mine forældre og fra samfundet om at færdiggøre studiet så hurtigt som muligt. Men de oplevelser jeg har haft siden har været uvurderlige. Nu er jeg en del af et alternativt dansekompagni kaldet ’Werkaholics’, jeg elsker det arbejde vi kreerer sammen, og jeg har aldrig været gladere.

Derfor drømmer jeg om at inspirere andre til at turde være sig selv og gå efter deres drømme. Mit motto er: "Gennem passion, hårdt arbejde og tålmodighed er ALLE drømme mulige!"

Fakta:

Navn: Iris Thomsen
Alder: 25
Højde 180 cm
Hårfarve: Mørkebrunt
Øjenfarve: Mørkebrune
Fødested: Købenahavn
Bopæl: Østerbro
Beskæftigelse: Professionel danser
Interesser: MANGE, heriblandt dans, musik, spille klaver, yoga, pilates, rejse og opleve nye kulturer og mennesker.

Vidste du at Miss World 2019 finalen bliver afholdt i Thailand for første gang nogenside?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag