Sandra Vester

Sandra Vester 
Deltager i: Miss Scandinavia Denmark 2004, Miss Europe Denmark 2006, Miss Earth Denmark 2010 
Placering/Titel: Vinder af delkonkurrencen "Miss Press"  til Miss Scandinavia 2004.

ANBEFALING AF MISS DANMARK KONKURRENCEN
Min vej ind i skønhedskonkurrencerne udsprang oprindeligt af et ønske om at blive model. Pga. min højde på 162 cm fik jeg desværre mange afslag fra modelbureauerne. Afslag som jeg kunne have valgt at tage som et nederlag, men som jeg valgte at se som en udfordring, og som jeg i øvrigt syntes afspejlede et unuanceret og meget begrænset skønhedsideal i samfundet. I min videre jagt på et bureau som ville tage mig ind trods min højde, faldt jeg en dag på nettet over det bureau, som sendte danske repræsentanter afsted til internationale skønhedskonkurrencer før Lisa havde licensen. Trods de helst så man havde en gennemsnitshøjde på 172-174 var det ikke fuldstændig afgørende og dette blev åbningen og min chance for at realisere min modeldrøm og derigennem kæmpe for et mere alsidigt skønhedsideal.

I 2010 blev jeg sendt afsted til Miss Earth gennem en anden skønhedskonkurrence organisation, som ikke længere eksisterer. Jeg var stolt over at repræsentere Danmark til så stor international skønhedskonkurrence, der med nutidens klimaudfordringer er endnu mere relevant end tidligere. Jeg elskede at konkurrencen havde et miljømæssigt fokus og at vi hver især skulle advokere for en miljømæssig sag. Det punkterede den klassiske fordom om skønhedskonkurrencer med piger med et flot udseende, men uden dybde. På de blot fire uger som konkurrencen varede, udviklede jeg mig på utrolig mange områder og ved hjemrejsen kunne jeg ikke undgå at blive bevæget over den større grad af selvstændighed jeg kunne mærke inde i mig selv. Jeg havde rejst alene. Jeg havde talt og debatteret om globale og nationale klima- og miljørelaterede problematikker på engelsk til store pressekonferencer. Jeg havde mestret at gå rundt en måned i høje stilletter med knyster på tæerne og med mange dages intensiv koreografitræning, og jeg havde stået på en scene i lange smukke kjoler og overvundet min nervøsitet for at falde i dem. Foruden dette, havde jeg også bagagen fuld af nye venskaber og så havde jeg med mine blot 162 cm, og som den absolut laveste deltager i konkurrencen, et lille håb om at have inspireret andre unge piger, med samme højde som jeg, til ikke at give op på deres modeldrømme men tværimod turde forfølge dem.

Set i bakspejlet, var det et modigt valg af min daværende manager, at satse på mig og mine kun 162 cm, for jeg skilte mig i den grad ud fra normen ved at være væsentlig lavere end de andre deltagere. Men det gjorde mig ikke kronen mindre værdig og det sendte i mine øjne et meget vigtigt budskab om at skønhed ikke per definition afgøres af ens højde – men er langt mere nuanceret. En tilgang til skønhed, som jeg synes Lisa og Miss Danmark organisationen har været rigtig gode til at omfavne. Mangfoldighed og diversitet ses som en kvalitet og hvert år bliver der gjort meget ud af at caste piger i forskellig alder, farve, højde og drøjde, hvor alt er lige velkomment.

Siden min deltagelse i Miss Earth 2010 er der sket en enorm positiv udvikling af Miss Danmark. Lisa Lents' store dedikation indenfor skønhedskonkurrencer har bl.a betydet, at der er kommet langt større interesse og medieopmærksomhed på dette i Danmark.

I de sidste mange år, hvor jeg har været tilknyttet Miss Danmark teamet som caster og mentor har set, hvordan Lisa Lents gennem ekstremt hårdt arbejde, har knoklet for at give alle Miss Danmark finalisterne en god oplevelse og forberede dem på bedst mulig vis til at kunne klare sig godt i de store internationale skønhedskonkurrencer og tro mere på dem selv.
På de populære bootcamps gennemgår alle finalisterne en personlig udvikling på hver deres måde. De lærer nyt og får rykket deres grænser, hvad enten det omhandler at turde overvinde angsten for at tale i større forsamlinger, gå en god catwalk uden at snuble, turde optræde foran andre, vise sig selv frem uden makeup, gennemføre en militær forhindringsbane med højdeskræk etc. 
Pigerne står aldrig alene med disse udfordringer. Undervejs udvikler langt de fleste nemlig tætte venskaber og udover at de internt støtter hinanden, står der også altid en støttende Lisa og et mentorteam bag, som er klar til at motivere og hjælpe. 
Alt ovenstående kombineret med Lisa’s evne til at være et menneske der møder pigerne i øjenhøjde, med et personligt råd og et kram hvis der er brug for det, gør at det er et rart og trygt sted at være for både de selvsikre og de mindre selvsikre piger. Der er plads til alle, og alle bliver behandlet med respekt.

Jeg giver mine varmeste anbefalinger til alle der ønsker at prøve drømmen om at deltage i en skønhedskonkurrence af. Der venter store oplevelser, søde og omsorgsfulde mennesker og et meget professionelt team.

Vidste du at danske Gitte Hanspal vandt Miss Scandinavia 2005?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag