Sofia Noreen Kumasci


Miss Danmark 2015 Finalist
Fulde navn: Sofia Noreen Kumasci
Alder: 19 år
By/Region: Ballerup/Storkøbenhavn
Højde: 174 cm
Beskæftigelse: Gymnasiestuderende på 3. År, deltidsarbejde i Nuran smykker & vielsesringe


Jeg hedder Sofia Noreen Kumasci, jeg er 19 år og er født og opvokset i Ballerup i Storkøbenhavn, hvor jeg bor sammen med mine forældre. Jeg har en forholdsvis stor familie, men mine nærmeste består af mine forældre og min storesøster, som jeg er utroligt tætte med. Mit efternavn har jeg fra min far, som kommer fra Tyrkiet, mens min mor er dansk. Jeg kan derfor takke mine tyrkiske gener for mit eksotiske udseende. Da jeg har en stor familie i Tyrkiet, har jeg også et kendskab til det tyrkiske sprog.

Til hverdag er jeg ved at afslutte mit 3. og sidste år på Herlev Gymnasium, hvor jeg hertil arbejder/hjælper til i min fars smykkefirma.

I min fritid dyrker jeg fitness, som er min helt store passion. Jeg kan ikke forestille mig en dag, hvor jeg ikke kommer op i træningscentreret og får løftet nogle vægte. Og ja, vi taler TUNGE vægte – og her er der muligvis nogle der vil rynke lidt på næsen og tænke: ”En pige som løfter tunge vægte? Hun må da ligne en mand!” – Men nej, sådan er det bestemt ikke. Vægtløftning for mig handler ikke om at udvikle en såkaldt maskulin krop som mange tror, der vil ske når en kvinde vægttræner, og det er en af de fordomme, jeg vil gøre op med. Tung vægtløftning er for mig en måde at udfordre min krop på og gøre op med de tanker om, at kvinder skal være små og forsvarsløse, der skal holde sig til løbebåndet. Jeg ser en skønhed i at kunne skabe en smuk, stærk og veltrænet krop og stadig holde fast i de smukke kvindeformer vi er så heldige at være udstyret med. Jeg er generel meget glad for min krop som helhed, da jeg er stolt af, hvad jeg har formået at bygge op igennem min træning. Jeg er også glad for mit udseende, som er stærkt præget at min anden-etniske baggrund. Jeg har blandt andet min fars brune øjne og kulør, mens jeg samtidig har mine skandinaviske træk fra min mor.

Jeg har også en stor passion for madlavning, kost og ernæring. Jeg går meget op i at spise sunde, lækre og økologiske råvarer. Jeg spiser ikke blot for overlevelse, men for nydelse. Jeg finder stor interesse i at tage ud og spise med familie og venner og få nye kulinariske oplevelser. Jeg kan sommetider have mere lyst til at tage i et lækkert supermarked og shoppe i stedet for en tøjbutik!

Her vil jeg dog påpege, at jeg også har en stor interesse for mode og skønhedspleje. Jeg elsker at blive inspireret af modebloggere og tendenser rundt omkring i verden, som jeg gerne mikser i min stil. Som en afspejling i min person finder jeg det multietniske meget spændende, hvilket også er med til at opfordre mig til at rejse, opleve, og se hvad verden kan byde på.

Det største jeg har oplevet indtil nu har været en overlevelsestur, jeg var på i Lapland, da jeg var 14 år gammel. Jeg har altid sat stor pris på, at have adgang til rene faciliteter, men her måtte jeg gå naturens veje – rent bogstaveligt. Jeg skulle vandre i sne op og ned ad bjerge med alle mine ejendele på ryggen uden forældre, men i selskab med 20 andre unge. Dette var en stor oplevelse, da jeg blev revet ud af min comfort-zone og skulle rykke på meget personlige grænser for at klare turen. Jeg følte selv, jeg kom hjem som et helt nyt menneske med en anden tilgang til livet. Jeg lærte meget om mig selv og mine grænser, hvilket gjorde mig til en stærkere person. Derudover begyndte jeg også at sætte større pris på hverdagens luksus, som f.eks. adgang til toilet/bad ;-)

Min yndlingsfilm er ”The Notebook” med Ryan Gosling og Rachel McAdams. Jeg ved ikke hvordan, men denne film formår at få mig til at græde hver gang. Jeg bliver fuldstændig revet med i filmen og den stærke kærlighed karaktererne i filmen har til hinanden. Den rører mig hver gang.

Min yndlingsmad er helt klart umulig for mig at påpege. Når folk spørger: ”Hvad er din livret?” er det som om, de har stillet mig det store spørgsmål om livets begyndelse! J Jeg elsker at smage nye ting fra alle verdenshjørner, men jeg ved dog, at jeg aldrig kan gå helt galt med min mors mad. Hun formår at skabe et festmåltid hver gang med et twist af eksotiske retter, som jeg er helt vild med.

Mit favorit feriested er min families sommerhus i Tyrkiet. Sommerhuset er en lille idyllisk oase af fred og ro, hvor jeg kan være helt mig selv. Huset er placeret i en lille bugt ved havet op ad en masse bjerge og ligger tæt på en meget lille landsby som specialiserer sig i olivenolie og fetaost. Her skal jeg ikke tænke på andet end at sole mig, bade og spise god mad med min familie, og det er her jeg er mest glad. Her tager jeg ned hver sommer. Jeg har dog også et ønske om at besøge Australien. Australien virker for mig som verdens ende. Det ligger så langt væk og rummer så mange oplevelser, som jeg hungrer efter.

Jeg har ikke bare én jeg ser op til, men 3. Mine forældre og min søster er mine store rollemodeller. Min far tog fra Tyrkiet i en alder af 19 år til fordel for min mor. Han forlod hele sin sociale omgangskreds, og sin familie og flyttede til et fremmed land udelukkende på grund af ægte kærlighed. Selvom alle omkring dem mente, at de ikke ville lykkes som ægtepar, formåede de at modbevise det. Deres kærlighed og historie er en kæmpe inspiration for mig. Mine forældre har kæmpet med kulturforskelle i nu over 25 år og deres kærlighed er stadig lige så stærk, hvis ikke stærkere. Min fars kamp med at gå fra rengøringsmand til selvstændig firmaejer er beundringsværdigt og en kæmpe inspiration for mig.

Min storesøster betyder alverden for mig. Vi spejler os selv i hinanden og inspirerer hinanden hver dag. Hun er en enorm stærk person og har inspireret mig til at tro på mig selv, og hun har fået mig til at tro på, at jeg er god nok som jeg er. Ikke nok med at hun er mit absolutte forbillede, er hun også min klippe og min allerbedste veninde.

Skønhed for mig er ikke svær at beskrive. Skønhed ligger i dit naturlige selv. Jeg ser nok så mange smukke mennesker med flot hår, negle, make-up osv. Men hvis personens hjerte ikke er på rette sted, falmer skønheden. Personligheden er en utrolig væsentlig del af en persons skønhed. Den største skønhed kan ses hos en person med et godt hjerte.

Hvis jeg kunne spise middag med én kendt person i hele verden, ville jeg vælge en jeg med sikkerhed kunne få en sjov aften med. Derfor falder mit valg på Jim Carrey. Jeg tror, jeg ville kunne få en kanon aften med ham, da hans meget skøre og mærkelige humor falder i hak med min. Jeg er sikker på, at jeg ville falde ned af stolen af grin.

Noget sjovt, man skal vide om mig, er nok min klodsethed og kejtethed. Jeg er eksempelvis mester til at totalskade min mobiltelefon, hvilket kan formås 3 gange på 3 uger J I fitness går jeg også tit rundt med idéen om, at jeg da er den stærkeste og kan overbevise mig selv om, at jeg da ville kunne slå fyren ved siden af mig med overarme som træstammer i armlægning – ja ja, selvfølgelig da ;-) Jeg har også en dårlig stedsans. Altså virkelig dårlig. Det skøreste jeg nogensinde har lavet, var da jeg skulle besøge en veninde i København. Jeg valgte at køre i bil derind, hvilket jeg nok aldrig skulle have gjort. Det blev sent før jeg ville vende snuden hjemad, og i mørket havde jeg åbenbart meget svært ved at finde ud af, hvor jeg havde parkeret bilen. Jeg kunne simpelthen ikke huske det. Jeg rendte rundt i 1,5 time og ledte som en tosse i Københavns gader og var endda lige ved at tage toget i stedet. Efter lang tids frustration og gråd fandt jeg den dog parkeret tæt på min venindes lejlighed.

Jeg er utrolig bange for den dag min morfar engang forlader mig. Han har altid været en stor del af mit liv, og jeg har brugt meget tid i min barndom hjemme hos ham. Han har altid været der og støttet mig i alt. Han var min bedste ven, da jeg var barn, og jeg føler en stor tryghed i hans nærvær. Et liv uden ham har jeg svært ved at forestille mig.

I fremtiden drømmer jeg om at være selvstændig med mit eget firma. Jeg vil gerne etablere mig som livscoach med fokus på ernæring, træning og sundhed. Det betyder meget for mig at kunne hjælpe og guide andre mennesker til at opnå deres mål og visioner. Det håber jeg på at kunne gøre gennem min karriere.

Jeg kan være en rollemodel for andre fordi jeg hviler i mig selv og tror på mine egne værdier. Jeg stræber efter at fuldføre mine drømme og mål, og jeg giver ikke op uden kamp. I livet vil der altid være modgang, og det skal man acceptere for at kunne opnå sine visioner.

Jeg valgte at deltage i Miss Danmark 2015 fordi jeg beundrer konceptet om at fremvise skønhed i alle former og typer. Det store fokus på finalisternes personlighed i konkurrencen er beundringsværdigt, betydningsfuldt og viser, at skønhed ikke kun omhandler det ydre. Derudover tiltaler det mig, at der lægges stor fokus på velgørenhed, hvilket giver hele organisationen en endnu større skønhed i mine øjne. At skønhed kan bruges til at skabe fokus på velgørenhed er et fantastisk koncept, som jeg ønsker at bidrage til.

At vinde Miss Danmark 2015 og repræsentere Danmark til Miss World 2015 i Kina ville have en utrolig stor betydning for mig og ville være en drøm der går i opfyldelse. Det ville være en kæmpe ære at være ansigt for Danmark i en så prestigefyldt og betydningsbærende konkurrence. I Kina ville jeg som repræsentant for Danmark stolt vise vores land frem som multietnisk med plads til alsidige skønheder og personligheder.

Præsentation
Beauty With A Purpose Projekt

Miss Sport

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag