Simone Kjær


Miss World Danmark 2013 - Finalist 15
Navn:
Simone Kjær
Alder:
24 år
By:
Frederiksberg/Sjælland
Højde:
166 cm
Beskæftigelse: Studerer til cand. mag i Sprogpsykologi på Københavns Universitet, frivillig brevkasserådgiver for børn & unge.

 Jeg hedder Simone Kjær, er 24 år gammel og kommer fra Hvidovre. Jeg er bosat i Frederiksberg, hvor jeg bor med min lillebror, Alexander. Vi er en søskendeflok på 4 – min storesøster, mine to halvbrødre og jeg. Jeg har et rigtig godt forhold til dem alle og vi griner altid meget, når vi er sammen. Selvom jeg kun har set mine brødre hver anden weekend betragter jeg dem ikke som sådan som ”halve”. Min søster og jeg har et helt særligt bånd og har altid tilbragt meget tid sammen. Vi har altid valgt hinanden til – eksempelvis har vi gået til kor sammen i mange år og har været kollegaer i flere forskellige sammenhænge.
Til hverdag studerer jeg på Københavns Universitet og skulle gerne blive cand. mag i Sprogpsykologi til næste sommer. Derudover arbejder jeg som lærervikar på Avedøre skole i Hvidovre og som promoter i Promoters og Brandvenue.

I min fritid træner jeg fitness og spiller fodbold. Der er ikke tale om fodbold på et højt plan, men motion på en sjov og underholdende måde. Fodbold er dog meget mere end det og er noget jeg også følger fra min stue og stadion. Jeg er fanget af intensiteten, konkurrenceelementet, kampånden og sammenholdet. Fodbold har altid fyldt meget i mine hjem– min far og bonusfar har lært mig at se fodbold og har taget mig med på diverse stadions igennem min barndom. Vi er dog ikke enige om, hvem der skal vinde - Der er et rigtigt løvehjerte gemt i mig, hvorimod de holder med henholdsvis Brøndby og Silkeborg!!

Derudover bruger jeg min fritid på at lave forskelligt frivilligt arbejde, med særligt henblik på at lette tilværelsen for børn der lider af omsorgssvigt eller har det svært. Jeg har bl.a. arbejdet for Dansk Flygtningehjælp i en pigeklub og for nylig været med som frivillig på Red Barnets ferietiltag for enlige fædre med børn. Lige nu arbejder jeg som brevkasserådgiver på Cyberhus.dk, hvor børn og unge skriver ind med hverdagens små og store problemer. Jeg bruger så meget tid på frivilligt arbejde, fordi jeg elsker følelsen af at have gjort noget godt for andre.Det største jeg har oplevet indtil nu har været mine 5 ugers frivillige arbejde i Afrika. Jeg arbejdede i en township, hvor fattigdom er udpræget og mange børn er overladt til dem selv. Nogle af børnene har familie mens andre er stukket af hjemmefra grundet seksuelle overgreb eller er forældreløse.  Under mit ophold arbejdede jeg for at give børnene bedre kår og øge deres livskvalitet. Hver dag er en kamp for overlevelse og kærlighed, omsorg, leg og sjov bliver glemt. Mit mål var at bringe disse elementer ind i børnenes hverdag.
Opholdet var en kæmpe øjenåbner for, hvor privilegerede og utaknemlige vi danskere generelt er. Jeg glemmer aldrig hvilken glæde det, som jeg betragtede som affald, skabte hos børnene. En tom æske blev modtaget med glædesstrålende øjne og gemt på maven i frygt for at de andre ville stjæle den og krummerne fra min muffin blev nydt, som var det et gourmetmåltid.

Min yndlings film er ”Changeling” fordi den er gribende og tankevækkende. Den skildrer enhver moders mareridt og selvom jeg har set den mange gange, sidder jeg altid efterfølgende med en følelse af afmagt og tænker over, hvordan jeg selv ville handle.

Min yndlings bog er ”Kvinden i buret” af Jussi Adler-Olesen fordi plottet er medrivende. Derudover virker den vekslende synsvinkel mellem den forurettede kvinde og kriminalbetjenten intensiverende og skaber en god fremdrift i historien.

Min yndlingsmad er min mors mad. Jeg er måske det, som mange ville betegner som kræsen, men som jeg selv betragter som ’sart’. Jeg er meget bevidst omkring sundhed og min mad skal helst ikke indfedtes i div. olier, smør og den slags. Derudover er jeg ikke den største kød-spiser, men sætter større pris på en lækker salat. Min mor har en helt suveræn forståelse for min smag og min ’sarthed’.

Mit favorit feriested er ”Nielsens sommerhus” i Marielyst, fordi jeg er kommet der siden barnsben og har så mange gode minder der. Hver gang jeg kommer tilbage føler jeg en ro og tryghed. Derudover tilbringes ferien i sommerhuset altid med ”Nielsens” - den skønneste familie, som altid får en i godt humør, selv på de værste dage.

Jeg drømmer om at rejse til New Zealand og Island grundet den smukke natur.

Jeg ser mest op til min nu afdøde tante, ’Tante Inger’. Hun var ikke bare som en reserve bedstemor for mig, men også en af mine bedste veninder, som jeg tilbragte enormt meget tid med. Jeg ser op til hende fordi hun var en viljestærk kvinde – hun klarede sig selv hele livet og havde en flot karriere, hvilket var meget atypisk for hendes tid. Hun arbejdede som translatør i Udenrigsministeriet og nåede at arbejde sammen med flere statsministre. I mange år var hun den eneste kvinde i det høje selskab. Hun er for mig et bevis på at intet er umuligt, hvis bare man vil det nok, kæmper og er passioneret omkring det man foretager sig. Man skal følge sine drømme og ikke normen.


Skønhed for mig er mere end blot et perfekt symmetrisk ansigt, de gyldne 174 cm og en 5 år lang modelkarriere. 
Skønhed er ikke højdebestemt, og ikke kun er baseret på et flot ydre og erfaring. Mange unge piger tænker på skønhed, som værende det perfekte udseende og spejler sig i Barbiedukken. Men helt ærligt, hvad er en æske Anton Berg uden chokolade og hvad er en Ferrari uden motor?
Skønhed er meget mere end et flot ydre. Skønhed er at hvile i sig selv, at have glød og charme. Skønhed er stolthed og passion og kommer indefra.

Den del af kroppen/ansigtet jeg er mest glad for ved mig selv er mit smil og mine tænder. Når jeg smiler til mig selv i spejlet, ser jeg ikke bare et flot tandsæt, men bliver mindet om min fem års krig gennem hele bøjlepaletten, der ikke kun kostede blod, sved og tårer men også fire kindtænder.

Hvis jeg kunne spise middag med én kendt person i hele verden, ville det være David Beckham fordi han i mine øjne er et af fodboldverdens største ikoner. Men ikke nok med det, er han også et stilikon og en succesfuld familiefar.  Han virker som et meget sympatisk menneske med nogle gode værdier.

Jeg er bange for katte, hvilket er til stor morskab for andre. Der var bl.a. den julefrokost, hvor jeg måtte stå på en stol hele aftenen, da en utilregnelig og vild kat sprang rundt i lejligheden. Det var den mest udmattende julefrokost nogensinde.

Det skøreste jeg nogensinde har lavet er virkelig svært at komme på, da jeg har det med at komme med de skøreste indfald og har en stor portion selvironi. Men det skøreste jeg har gjort fornylig er at gøre rent iført djævlemaske, kappe og elefanthue sammen med min bror mens Hansi Hinterseer blæste ud af højttalerne. Efter rengøringen gik vi ud på altanen og begyndte at hænge malerier op. Normalt klæder vi os ikke ud, men formålet var at skræmme en vindueskigger væk, som vi havde gloet længe. Hendes øjne var ved at trille ud af hovedet, og siden den dag har vi ikke set skyggen af hende. Det en helt vanvittig scene, men det virkede!

Jeg er mest glad, når jeg opnår et mål, som jeg har sat mig og kæmpet for over en længere periode. Derudover er jeg mest glad, når mine nærmeste er omkring mig, er raske og har det godt. Glæde for mig udspringer ikke direkte af, hvad jeg laver, men mere hvem jeg laver det med.

I fremtiden drømmer jeg om at blive konfliktmægler hos politiet eller at rådgive og hjælpe traumatiserede flygtningebørn. Derudover drømmer jeg om at få min egen lille familie med en dejlig mand og gerne tre børn. Indtil videre har drømmemanden ikke vist skyggen af sig og jeg vil aldrig kunne sætte børn i verden uden den helt rette mand bare for at realisere min egen drøm. Derfor kunne adoption måske gå hen og blive løsningen.

Jeg kan være en rollemodel for andre fordi jeg er en helt almindelig jordnær pige, som mange vil kunne relatere til. Jeg er langt fra perfekt, men jeg har nogle gode holdninger og værdier, som jeg aktivt arbejder for. Jeg giver meget af mig selv til mennesker, jeg ikke kender uden det formål at få noget igen, men af den simple grund, at jeg har lyst og jeg kan.

At repræsentere Danmark til Miss World 2013 i Indonesien vil være en kæmpe ære for mig. Jeg er klar til at give alt, hvad jeg har i mig for at vise, at vi danske piger har passion, smittende smil, en målrettet mentalitet, er viljestærke og ja, bare har noget ekstra. Jeg kan og vil ikke redde hele verden, men ønsker at sætte mere fokus på børns vilkår. Ingen er herre over, hvad de er født i og alle fortjener en chance her i livet.

Photo:Christina Anaya
Video photographer:
John Rahbek 
Make up & Hair:
Sofie Nevad 
Styling:
Lisa Lents/National Director 
Dress: www.tp-kjoler.dk
Bikini: www.missya.dk
www.missandmisterofdenmark.com

Vidste du at den første Mr.World konkurrence blev vundet af belgieren Tom Nuyens i 1996?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag