Safa Sofie Abdin

 

Miss World Danmark 2014 Finalist 10 
Navn: Safa Sofie Abdin
Alder: 23 år
By/Region: Odense/Fyn
Højde: 172 cm
Beskæftigelse: Studerer lægevidenskab


Mit navn er Safa Sofie Abdin. Jeg er 23 år gammel og jeg kommer fra Holstebro oprindeligt. Jeg er bosat i Odense. Jeg er 170 cm høj. Jeg har to yngre søskende på 12 år og 15 år, som jeg i øvrigt har et ualmindeligt nært forhold til. I øjeblikket bor jeg på egen hånd, og besøger familien i den jyske muld jævnligt.
Til hverdag studerer jeg lægevidenskab, og derudover, arbejder jeg.

Hvad angår mine interesser, har jeg benene på to vidt forskellige verdener. Den ene interesse, er nemlig forskning. Forskningen fylder en stor del af mit hjerte. Kombinationen af hjerneforskning og lægevidenskab udspringer af en generel fascination af hjernens funktioner, færdigheder og organiske strukturer helt ned i detaljen. Den anden interesse er mode. Jeg er ofte opsat på at pleje min feminine ’ego’. Jeg kan desværre ikke pin pointe et tidpunkt, hvor interessen hertil opstod eller finde en plausible årsag, men jeg kan afsløre, jeg plejer mit feminine ydre. Per definition, er det at mærke mine behov,- at jeg udtrykker dem og ikke mindst leve mig fuldt ud. At jeg aldrig undertrykker min kerne og sandhed. Vigtigst af alt, at jeg slipper mine talenter løs og leve det liv jeg har turdet drømme om. Det er min måde at bryde min indre og, ikke mindst, ydre barrier for at være hele mit feminine selv, som kvinde.
Når jeg erindrer allerstørste og mest afgørende oplevelse jeg har haft i min voksne alder, hvor min person blev udfordret på godt og ondt, var da jeg arbejdede som Medical Trainee på Central Regional Hospital i Cape Coast, Ghana. Jeg var med til at overvære og undersøge alverdens sygdomme patienter led af, som faktisk kun er hyppige i Afrika, og gennemdrøne deres cases, foruden forskningen, der tog til på laboratoriet.
Når jeg ser tilbage på mit ophold i Ghana, er det svært at sætte en finger på den mest værdifulde og uforglemmelige oplevelse. Fordi der har været så mange. Og mit morgensyn, hver evig eneste dag på vej til hospitalet var, at se en flok smilende børn i min retning. Nuttede hoveder og Colgate tænder. Waow, for et syn det dog var. Det har generelt været så skønt, at blive mødt med så meget medmenneskelighed, kærlighed, opmærksomhed og respekt.

Af sprog behersker jeg amerikansk engelsk, dansk og arabisk ganske flydende.- ellers er der jo de sprog, som jeg semi kan. Såsom tysk, spansk og un petit peu de francais.

Min yndlingsfilm er ’The Color Purple’.  Det er en film, der går helt ind under huden på mig. Jeg bliver så rørt, fordi den er så ægte.
Jeg har det generelt svært ved at se film, hvor mennesker ejer andre mennesker, og handler med andre mennesker, men på samme tid, skaber det også bevågenhed om de uhyrligheder, der engang fandt sted i vores planet, Jorden, og som stadig finder sted, dog udøvet på anden vis. Under filmopleveler som denne, sidder jeg ofte med en urolig mave og er yderst frustreret. Jeg bliver ked af det, og harme mig over at nogen medskabninger tillader sig at tro, det er i orden at opererer uretfærdigheder.- at man overbeviser sig selv om at det er naturbestemt, at bestemme over et andet individ. Værst af alt, at det til tider er gjort med loven i baghånden.
Anno 2014, har jeg studeret mig frem til mange afsindige slaveforhold i andre afskygninger og udgaver. Det glæder mig dog, nogle store organisationer har taget fat om disse, for dernæst at bekrige forholdene.

Jeg har faktisk ingen ’yndlings bog’, idet jeg er faldet pladask for samtlige selvbiografier, jeg har været i sving med. Jeg elsker at læse fagbøger, selvbiografier og ikke mindst guides. Ved at læse andres tanker, teser og tests kan jeg inspireres og belæres. Den helt oprigtige læring opstår naturligvis igennem praktiske øvelser, oplevelser og det, at lytte til andres erfaringer.

Min yndlingsmad, generelt, er eksotisk mad. Økologisk eksotisk mad. Især de etiopiske retter, der er brandstærke. Mmm, jeg bliver helt småsulten ved tanken.


Hvis jeg tager på ferie, for at slappe af. Finde min indre kerne, så er det STRANDEN! Jeg vil elske at vågne op i en hytte på en strand, spadsere i omgivelserne før morgenmaden eller efter aftensmaden eller bare fordi jeg har lyst og bare kigge på skibe, som sejler forbi og give mig til at samle unikke muslinger - uden at bruge bil eller gå for langt.
Til trods for mit strandflip, ønsker jeg inderligt at besøge Sydafrika og udfordre mig selv i at bestige Kilimanjaro. Det kræver sine forberedelser, naturligvis, men en dag vil den drøm gå i opfyldelse, er jeg sikker på. Man skal også udfordre sig selv på feriesteder jo.

De er så fantastiske og milde. De er hele familiens samlingspunkt. De er retfærdige, og samtidig ganske beskedne.
De står til hver en tid til rådighed, når vi, mine to yngre søskende og jeg, ender i ubegribelige situationer, og der er ingen grænser for, hvad de vil gøre for os i den sammenhæng.
De vil altid være mit forbillede, og jeg vil til evig tid være dem taknemmelig for alt hvad de har gjort- og stadig gør for mig, sagt til mig, og, ikke mindst, for al den kærlighed, nærvær og omsorg de sender i min retning.
De inspirerer mig. De er gavmilde. De er livsbekræftende.

Jeg er ”slavisk” opdraget til, at der ingen grimme mennesker findes. På det fundament, er skønhed godhed, udstråling og sødme.

Hvis jeg skal udpege en bestemt kropsdel ved mig, som jeg bedst kan lide, vil det være mine kvindelige kurver. Jeg er anderledes bygget. Min krop er anderledes struktureret. Det tog mig hele min pubertet, før jeg slog fred med mit skabte ydre jeg. Den dag i dag, krammer jeg de kurver og plejer dem. De er her for at blive og derfor fremhæver jeg dem på bedste vis med min beklædning og positur.

Hvis jeg får den mulighed af at spise en herlig eksotisk middag med en kendt(e) person, vil min stemme være på Oprah Winfrey, den mest berømte tv-vært, der er blevet udråbt til at være en af de 100 mest indflydelsesrige mennesker i det 20. Århundrede, Hilary Clinton, som er en af nutidens største kvindelige succeser i politik og ikke mindst Chimamanda Ngozi Adichie, der er forfatter og feminist. Simpelthen have en god omgang hibiscus te, som i øvrigt er kendt for nogle af sine medicinske egenskaber, samt en sludder med De damer. De er inspirerende, og et møde med dem, vil kun gå op i en højere enhed.

Noget sjovt man skal vide om mig er, der er den sag, blandt mange andre, at jeg altid holder vejret i 10 sek., hvis jeg forbi passerer en løber, der som regel stønner/pruster.
- tanken om at indånde den frastødende varme ånde, kan få mig til at ørle. 

Jeg er bange for mørket. Jeg færdes meget sjældent udenfor firevægge på egen hånd efter klokken 23-24 tiden, hvor mørket er virkelig mørk.

Det skøreste jeg nogensinde har lavet er, da jeg spiste på restauranten Hans Cottage i Ghana, hvor der flød krokodiller i vandet under hytten, jeg sad og spiste min mad i. Hans Cottage er et hjemsted for mange skabninger af søen, skoven og de omkringliggende træer. Det var simpelthen så skørt, og jeg observerede hele tiden de krokodiller fremfor nydelsen af den afrikanske gastronomiske oplevelse.

Jeg er mest glad, når jeg er indendørs en regnvejrsdag, hvor det virkelig øser ned, og at jeg sidder ved vinduet iført en kæmpe T-shirt og fodboldstrømper, stearinlys omkring mig samt rosenblade, Miriam Makebe på afspilleren og en historisk bog for snuden. Ja, ganske vist livet.


Jeg kan være en rollemodel for andre fordi, min største force er min evne til at arbejde ihærdigt og med en udpræget sans for detaljer. Jeg sætter generelt en stor ære i at være god til det, jeg laver, og jeg er af natur typen, der søger at overstige mine egne og andres forventninger. Min sejhed, positive indstilling og udholdenhed er mine styrker, og jeg går gerne til den yderste anstændige grænse, for at opnå mine mål.
Jeg er i mine tidlige tyver,- og det skal jeg ikke høre for, jeg  ved nemlig selv, jeg har meget at lære endnu, men én ting har jeg dog sat mig for;- at bekrige diskriminering og undertrykkelse af kvinder og at bekæmpe mandsdominans i samfundet.

Ser du, hvis man indførte  samfundsindretning i mandsdominerende samfund, der fremtidig i højere grad skal bygge på kvinders livssyn og værdier, ville mange af de kommende kvinde liv være i sikkerhed.
Jeg forsøger ikke at beskrive et klassisk feministisk verdensbillede, hvor mænd ofte optræder som skurke og kvinderne er ofrene. Tværtimod, på ingen måder.

Majoriteten af kvinderne i Danmark er stærke, vidende, målrettede og har en yderst inspirerende viljestyrke. Det faktum vil jeg fremhæve internationalt. Sagen er den, at kønsrollerne uden for nationen skal nedbrydes. Det er her promoveringen af vores kvinders styrke og den ’danske mentalitet’ vil finde sted. Jeg vil til bunds med æresdrab, piske slag, trafficking, omskæring og undertrykkelse af hende I hendes eget hjem.- et arbejde, der kræver tålmodighed, for mange af disse undertrykte kvinder lever I et samfund, hvor de ikke kender til deres rettigheder.- og der skal derfor gås hårdt til den med indlæring af lige ret, lige løn, lige fordeling af arbejde og lige indflydelse i samfundet, som vi kender herhjemme i nationen,  så kvindernes (udenfor nationen) selvorganisering bliver anerkendt som et redskab.
Jeg kan selvfølgelig ikke redde verden, men omvendt er der jo ikke meget idé i at være en Miss World Denmark, hvis ikke man tror, at man kan gøre en forskel.

Jeg skal repræsentere Danmark til Miss World 2014 i London, fordi Danmark er mit hjem. Det hjem, der skal passes godt på samt promoveres anstændigt internationalt. Danmark er et land med en lang historie, der skal fremhæves internationalt. Det er et dejligt og fredfyldt land, og jeg ønsker at skabe landet gode beskrivelser.

 


Photo: Christina Anaya
Video photographer: Jan Winther 
Make up: Lykke Milving Klejtrup
Hair: Daniella Dif
Styling: Lisa Lents/National Director 
Dress: www.tp-kjoler.dk
Jewellery: www.mawli.dk
Bikini: www.change.comwww.missandmisterofdenmark.com

Vidste du at den første danske vinder af Miss Europe 1981 er Anne Mette Larsen?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag