Mille Funk


Miss Danmark 2015 Finalist
Fulde Navn: Mille Funk Støchkel
Alder: 24 år
By/Region: Østerbro/Sjælland
Højde: 174 cm
Beskæftigelse: BA i retorik, professionel danser


Jeg hedder Mille Funk Støchkel, jeg er 24 år gammel og kommer fra Østerbro, hvor jeg også bor i dag. Jeg er 174 cm høj, og har en storebror, der hedder Lasse, som er 2 år ældre end mig.

Jeg er lige blevet færdiguddannet som bachelor i retorik fra Københavns Universitet. Jeg valgte uddannelsen, fordi jeg brænder for kommunikation. Retorikken har rødder tilbage til det antikke Grækenland og handler i bund og grund om at lære at kommunikere godt og hensigtsmæssigt i en given situation til et givent publikum. Som retorikstuderende lærer man både selv at skrive godt, tale godt osv., men man lærer også, hvordan man kan formidle den viden til andre.

Min store passion er dans, som jeg har dyrket, siden jeg kunne gå. I 5 år var jeg balletbarn på Det Kongelige Teater, og i de år drejede hele mit liv sig om dans med forestillinger, turnéer, skolegang på teateret, balleteksaminer og den daglige, hårde træning. Efter det Kongelige Teater har jeg dyrket konkurrencedans, som jeg dog måtte skrue ned for pga. mine studier. Nu glæder jeg mig til, at mit liv igen skal handle meget mere om dans.

Det største jeg har oplevet indtil nu har været at være på tourné med Den Kongelige Ballet til Washington og danse på The Kennedy Center. Det var en spændende tur, hvor vi mødte dansere fra hele verden og optrådte med både moderne dans og klassiske balletstykker af August Bournonville, som er en af ballettens store koryfæer. Det var også en meget stor oplevelse, da jeg fik hovedrollen som Clara i Nøddeknækkeren, som spillede i Tivolis Koncertsal. Den rolle havde jeg drømt om at få siden jeg startede på balletskolen, og det er en oplevelse, jeg aldrig vil glemme.

Min yndlings film er Billy Elliot, fordi det er en fantastisk, socialrealistisk film med rigtigt gode skuespiller. Den handler om en dreng, der hellere vil danse ballet end at bokse – og det er ikke velset i den fattige minearbejder by, han bor i. Trods familiens modvilje holder han dog fast i sin drøm om at blive en stor balletstjerne i London, og i den fantastiske slutscene ser man, at hans drøm gik i opfyldelse. Min yndlings bog er ”Ikk’ for Sjov” af komikeren Geo, der handler om hans kræftforløb. Jeg skrev bachelorprojekt om denne bog, fordi Geo formår at blande humor og et så alvorligt emne som et kræftforløb på en måde, så man både bliver klogere, rørt og engageret.

Jeg kan rigtig godt lide italiensk mad, og mit favoritferiested er Barcelona, fordi den by har alt – strand, arkitektur, shopping og storbystemning. Jeg elsker generelt at rejse og opleve andre kulturer. Jeg drømmer om at komme til Hawaii og opleve de hvide sandstrande, det klare blå, vand og de smukke mennesker.

Jeg ser mest op til mennesker, som f.eks. Anja Lovén og organisationer som Læger og Ingeniører Uden Grænser. Det er mennesker, som kaster sig ud i at hjælpe andre – ofte med risiko for deres egen sikkerhed. De gør en stor forskel uden at forvente økonomisk gevinst – det synes jeg er beundringsværdigt.

Skønhed for mig er mennesker, der udstråler livsglæde, og som er ægte og oprigtige. Mennesker, der hviler i dem selv og skaber positiv stemning.

Det jeg er mest glad for ved mit udseende er mine mørkeblå øjne.

Hvis jeg kunne spise middag med én kendt person i hele verden, ville det være Mikkel Beha, fordi han er eventyrer og en god fortæller. Han har sammen med sin familie sejlet næsten hele verden rundt, og jeg er sikker på at en aften med ham ville være fyldt med fantastiske beretninger om de mange rejser.

En lille sjov ting om mig er, at jeg spiller i en badmintonklub, hvor gennemsnitsalderen er 60 år for at have en chance J. Efter kampene spiser vi smørrebrød, drikker kaffe og synger slagsange.

Selvom jeg godt ved, at de ikke gør mig noget, er jeg bange for edderkopper. Det har jeg altid været.

Det skøreste jeg nogensinde har gjort er at gå til optagelsesprøve til Det Kongelige Teaters Balletskole uden at vide, hvad ballet var.

Jeg er mest glad, når jeg danser, og når jeg er sammen med min familie og mine venner. Jeg har en drøm om at tjene penge på at gøre noget, jeg godt kan lide, at blive ved med at udvikle min dans, og så drømmer jeg om at udvide min familie med nogle børn på et senere tidspunkt.

Jeg kan være en rollemodel for andre, fordi jeg har et positivt livssyn, jeg respekterer andre mennesker, og så er jeg målrettet. Jeg dyrker sport og har en sund livsstil – uden at være fanatisk. Jeg kan godt lide at udfordre mig selv, og jeg arbejder flittigt og målrettet for at nå mine mål. Jeg er udadvendt og ikke særlig selvhøjtidelig, da jeg tror det er sundt, hvis man kan grine af egne fejl.

Jeg valgte at deltage i Miss Danmark 2015, fordi det fascinerer mig, at denne konkurrence hverken har krav til højde eller drøjde – at skønhed hverken kan måles eller vejes. Desuden sætter Miss Danmark fokus på velgørenhed, hvilket jeg synes giver konkurrencen en yderligere, positiv dimension. Med projektet ”Beauty With a Purpose” har jeg fået lov til at give mit beskedne bidrag til en vigtig sag – det har betydet meget for mig.

Jeg tror, at min deltagelse i konkurrencen vil give mig nye sociale relationer og gode oplevelser, som jeg aldrig vil glemme.  At vinde Miss Danmark 2015 og repræsentere Danmark til Miss World 2015 i Kina ville være en stor ære, et privilegium, en uforglemmelig, unik oplevelse, og et møde med en helt fremmed, spændende kultur.

Præsentation
Beauty With A Purpose Projekt
Miss Sport

Miss Talent

Vidste du at Danmark med Lily Jacobson var repræsenteret til den første Miss World konkurrence i 1951?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag