Melissa Ritter


Miss Danmark Finalist

Fulde navn: Melissa Ritter
Alder: 20
By/Region: København S/Sjælland
Højde: 175 cm
Beskæftigelse: Ergoterapeut studerende, deltid i telemarketingsafdelingen hos Dyrenes Beskyttelse.Jeg hedder Melissa Ritter, jeg er 20 år gammel, jeg kommer fra Flensborg. Jeg er opvokset i Herfølge, som er en utrolig lille men hyggelig by. Nu bor jeg i en lille hyggelig københavnerlejlighed i København S. Jeg bor der sammen med min storesøster på 22, og vi elsker at bo sammen! Jeg er 175 cm høj. Jeg er det største familiemenneske og jeg elsker at tilbringe tid sammen med dem, især med min søster.

Til hverdag studerer jeg til ergoterapeut på Professionshøjskolen Metropol. Jeg vil gerne bruge min viden fra ergoterapeutuddannelsen til at rejse ned til U-landende og være frivillig. Det betyder meget for at kunne hjælpe andre som ikke har ressourcer nok til at kunne klare sig selv. Når jeg ser et menneske der ikke kan leve en normal hverdag, såsom at kunne lave mad, gøre rent eller udføre personlig pleje, græder mit ergoterapeutiske hjerte og jeg bliver straks nødt til at gribe ind.

Jeg arbejder hos Dyrenes Beskyttelse i telemarketingsafdelingen hvilket jeg elsker! Dyr er noget af det mest betydningsfulde for mig, da jeg går stærkt ind for dyrevelfærd. Det er mig en fornøjelse hver gang jeg skal på arbejde.

I min fritid elsker jeg at eksperimentere i det sunde køkken. Jeg har en utrolig sød tand og jeg elsker kage! Derfor er jeg stærkt fascineret af at erstatte sukker og gluten med sundere råvarer således at jeg ikke får dårlig samvittighed, når jeg spiser kage hver dag. For det meste lever jeg af stenalderkost, ikke for at tabe mig, men for at opnå mere energi i hverdagen.

Når jeg ikke studerer eller laver mad tilbringer jeg oceaner af timer i fitnesscenteret. Sundhed er det vigtigste for mig! Jeg har altid været lidt af en sundheds/helse freak, men efter at jeg har haft undervisning i diverse sundhedsfag, er jeg blevet mere klar over hvad sundhed er, og hvorfor man skal være sund. Selvom jeg er så glad for sund mad og træning vil jeg aldrig blive fanatisk. Efter min mening, er det ikke sundt at være en fanatiker.

Det største jeg nogensinde har oplevet var under mit praktikforløb som ergoterapeut. Jeg mødte en klient, der havde fået en blodprop, som førte til afasi, hvilket vil sige, at hun ikke kunne tale og havde en højresidig lammelse. I mine 9 ugers praktik trænede jeg med hende næsten hver dag, og det endte med, at hun kunne tale, så man kunne forstå hende og hun kunne anvende sin højre arm/hånd til at spille, spise m.m. Det er en fantastisk oplevelse, at jeg kan være en del af, at få et menneske tilbage til sit gamle jeg.

Jeg er halv dansker og halv tysker og jeg taler og skriver begge sprog flydende. Derudover har engelsk sproget altid vækket min interesse, jeg havde engelsk A i Gymnasiet og på mit tværfaglige modul på mit ergoterapeut studie, valgte jeg at tage det internationale modul for at udfordre mit engelske. Derfor behersker jeg også engelsk på nogenlunde samme niveau som mit danske og tyske.

Min yndlingsfilm er klassikeren ”Dirty Dancing”! Jeg har engang set filmen seks gange på én dag. Jeg elsker hovedpersonen Baby, der kæmper for hvad hun vil og hun er ikke bange for at stå på egne ben. Derudover er det en fantastisk kærlighedsfilm og dansefilm, der ender lykkeligt!

Min yndlingsbog er en bog jeg læste, helt tilbage i 7. klasse. Bogen hedder ”Hun valgte døden” af Maureen Dunbar, som beskriver sin datters sygdomshistorie. Datteren Catherine havde fået stillet diagnosen anorexia nervosa og døde allerede i en alder af 22 år. Den gang jeg læste bogen, var min egen storesøster indlagt med samme diagnose og det var som om at jeg læste om min søster, selvom bogen omhandlede en helt anden person. Det var for mig rart at læse om en anden familie end min egen, som havde oplevet anoreksien på nær hånd og jeg følte mig ikke alene. Jeg glemmer aldrig den følelse som jeg havde i kroppen dengang jeg læste bogen. Jeg var utrolig rørt og jeg frygtede at min søster ville lide samme skæbne som Catherine. Min søster er i dag 22 år og konstateret rask, hvilket jeg er utrolig stolt af! Jeg vil aldrig læse bogen igen, da den påvirker mig for meget, men det er stadig min yndlingsbog! Jeg vil stærkt anbefale at læse den, hvis man gerne vil have et indblik i en anorektikers dagligdag.

Jeg elsker, elsker, elsker mad! Jeg har utrolig mange yndlingsretter, men skulle jeg vælge én, ville det være grillet kronhjort, med rødvinssauce, ovnkartofler og en lækker sommersalat.

Mit yndlingsferiested er Italien. Jeg elsker alt ved Italien: Italiens mad, Italiens vin, Italiens vejr, Italiens smukke natur og omgivelser, Italiens kærlige befolkningen samt Italiens sans for mode.

Da jeg er meget romantisk anlagt, ville min drømmedestination være Paris. Jeg har i hele mit liv nægtet at rejse til kærlighedens by uden min drømmeprins. For mig ville det være et eventyr at rejse til Paris sammen med ham man elsker.

Det er svært for mig at udpege ét specifikt menneske som jeg ser op til. Hvor kliche det end lyder, er min mor én jeg ikke kan komme udenom. Hun støtter mig i alt, og hun har altid opfordret til, at jeg selv skal tage kampen op, hvis der er noget, jeg vil. Hun har lært mig at være uafhængig og stærk. Da mine forældre blev skilt, stod min mor som studerende alene med min storesøster og jeg. Vi var hjemløse i syv måneder og der var ingen kommuner, der ønskede at hjælpe os. Vi havde hverken råd til tøj, sko eller mad for den sags skyld, men min mor sagde at så længe vi havde hinanden, ville alt nok gå. Min mor kæmpede bragt mod alle odds, men til sidst lykkedes det hende at få hjælp fra Køge kommune og fik dermed tag over hovedet således at hun kunne studere færdig og tjene penge til hverdagen. Derudover er jeg taknemmelig for, hvordan hun har opdraget mig til at hjælpe andre, både når det kommer til dyr og til mennesker!

Skønhed hos en person er for mig at besidde noget, der er unikt og skiller sig ud fra mængden. Skønhed vedrører både det indre og det ydre. Indre skønhed er for mig én der er kærlig, hjælpsom, imødekommende og optimistisk.

Den del af kroppen/ansigtet jeg er mest glad for er mine øjne og min talje.

Hvis jeg kunne spise middag med én kendt person i hele verden ville det være mit idol Paris Hilton, fordi hun har været en person som jeg altid har set op til. Jeg synes, hun er smuk og har en elegant tøjstil, og hendes personlighed er meget kærlig. Det bedste ved Paris Hilton er, at hun har så stor en kærlighed til dyr og støtter kampen mod dyremishandling. Dét til trods for, at Paris Hilton også har gjort nogle ting, som jeg aldrig ville kunne gøre og stå inde for. Jeg ser hendes liv som et eventyr og jeg ville også elske at kunne forhøre mig om hendes liv verbalt og ikke igennem sociale medier. Derudover ville jeg elske at tale med hende om mode og vores fælles kærlighed til specielt hunde!

Noget sjovt man skal vide om mig, er at jeg er ét med mit indre barn. Selvom jeg er pæn og voksen udadtil, har jeg også en meget barnlig side. Jeg elsker for eksempel Disney film, og jeg gynger stadig ligeså højt på legepladsen, som dengang jeg barn. De fleste griner af mig når jeg indrømmer at jeg er bange for fluer, men jeg er så rædselsslagen for fluens bakterier, at jeg ikke kan holde ud hvis den skulle flyve hen på mig. Jeg ville aldrig kunne få mig selv til at slå dyr ihjel, da det er et levende væsen, så hvis man ser mig løbe hysterisk væk skyldes det, at der er en flue efter mig!

Jeg frygter mest at jeg selv eller mine nærmeste bliver ramt af sygdom! Under min ergoterapeutuddannelse møder jeg utrolig mange sygdomstilfælde, der gør at jeg bliver mere og mere bange for at jeg eller mine nærmeste skulle få en sygdom. Alt kan ske fra den ene dag til den anden, så derfor nyder jeg hvert sekund af mit raske liv!

Noget af det skøreste, som jeg har oplevet, var engang da skulle være medvirkende i en musikvideo for ”Spow og Mun de Carlo”. Jeg skulle spille sur på min kæreste og når nogen fortæller mig at jeg skal spille sur, får jeg automatisk lyst til at grine. Videoen blev for i øvrigt filmet på hovedbanegården i København, og da jeg godt kan være lidt genert udadtil, var det fuldstændig skørt at jeg skulle stå og råbe og spille sur med så stort et publikum. For at det ikke skal være løgn standsede en svensk turistgruppe foran mig, som begyndte at heppe på svensk, hvilket gjorde at jeg blev endnu mere genert og fik endnu mere lyst til at grine. Vi filmede scenen om en del gange, men til sidst sad den i skabet!

Jeg er mest glad, når jeg er i selskab med dyr. Dyr er så uskyldige og de vækker en dejlig livsglæde i mit indre. Jeg har altid været meget ude i naturen, hvor jeg har studeret dyrs bevægelser og deres øjenbevægelser som nok det mest fantastiske ved dyrende. Via dyrenes øjne, kan jeg læse om de er sure, glade, bange m.m. og det er så fantastisk at kunne gå i blandt dyrene i stilhed og bare være ét med dyrene og naturen.

I fremtiden drømmer jeg om at gå ind i kampen mod dyremishandling. Mest af alt ønsker jeg at få mennesker til at indse, at fake-fur kan være lige så godt som ægte pels. Jeg er stærkt imod pelse, der er lavet af dyr, som har levet under forfærdelige vilkår og er blevet aflivet på barbarisk vis. Jeg kan se mig selv skabe en dyrevelfærdsfond og lave nogle velgørenhedsarrangementer såsom et fake-fur fashion show.

Desuden har jeg en drøm om, enten under min uddannelse eller som færdiguddannet ergoterapeut, at rejse en længere periode til et U-land og arbejde som frivillig ergoterapeut.

Jeg kan være en rollemodel for andre fordi jeg er et meget selvstændigt og kærligt menneske, der primært sætter andres behov frem for mine egne. Jeg ved, hvordan man skal opføre sig i et åbent forum og klæder mig på, alt efter hvilke arenaer jeg befinder mig i. Jeg er et meget pænt og ordenligt menneske, men også fyldt med humor og energi. Jeg er ikke bange for at sige min mening, men jeg lytter altid på, hvad andre har at sige.

Jeg valgte at deltage i Miss Danmark 2015 fordi det ikke kun er udseendet, der tæller, men at også det indre, samt vægtens ens handlinger. For nogle måneder siden blev jeg kontaktet af et modelbureau, hvor jeg fik at vide, at jeg ville være den perfekte model, hvis jeg lige tabte mig 5 kg. Jeg blev meget forarget og synes, at det var uforskammet, da jeg er meget slank af bygning, men alligevel har nogle kvindelige former som jeg er glad for. Det fascinerer mig utrolig meget, at kvindeligheden er et plus i Miss Danmark. Jeg er også fascineret over, at Miss Danmark 2015 sætter pris på sundhed, da dette er meget betydningsfuldt for mig som person.

At vinde Miss Danmark 2015 og repræsentere Danmark til Miss World 2015 i Kina ville betyde alverden for mig! Jeg synes, at det er vidunderligt at mit indre og ydre bliver vægtet højt, og gør at konkurrencen bliver prestigefuld og noget man virkelig har lyst til at arbejde og kæmpe for! Hvis jeg vandt, ville det også betyde, at der vil komme mere opmærksomhed på de ting som jeg er passioneret omkring. Jeg ville elske at tage alle de nye uventede udfordringer op og komme ud og opleve verden og møde de andre landes repræsentanter samt lære deres kulture at kende. Det ville være en ære for mig at repræsentere mit kærlige, selvstændige og sunde jeg til Miss World 2015 og være hende der vinder kronen hjem til lille vidunderlige Danmark.

Præsentation
Beauty With A Purpose Projekt

Miss Sport

Miss Talent

Vidste du at Danmark med Lily Jacobson var repræsenteret til den første Miss World konkurrence i 1951?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag