Malene Kjær


Miss World Danmark 2014 Finalist 8

Navn: Malene Kjær Siggaard
Alder: 23 år
By/Region: Jylland
Højde: 179
Beskæftigelse: Studerer finansøkonomi på Erhvervsakademi Sydvest

 


Mit navn er Malene Kjær Siggaard. Jeg er 23 år gammel og bor i Esbjerg, hvor jeg er født og vokset op. Jeg bor i en lejlighed i Esbjerg centrum, sammen med min kat, Malibu. I min hverdag studere jeg finansøkonomi på Erhvervsakademi Sydvest i Esbjerg, hvor jeg er i gang med 3. semester. Det gør jeg fordi at jeg ønsker at hjælpe til med ejendomsadministrationen i min families udlejningsfirma, som jeg på et tidspunkt skal overtage, sammen med min storebror. Ved siden af mit studie arbejder jeg i en kiosk i Esbjerg storcenter, hvilket jeg sammenlagt har gjort i snart 7 år, mens jeg har studeret. En af de ting jeg holder allermest af, er at danse, hvilket også er den måde jeg motionere mest på. Da jeg var yngre har jeg konkurreret, arbejdet lidt og optrådt som danser i mange år, men nu nyder jeg bare at danse hvor end jeg kan komme til det, både fordi det gør mig glad, og fordi det giver mig motion. Jeg har hovedsageligt danset hiphop og showdance, men kan blive inspireret af stort set alle verdens former for dans, samt musik på alverdens sprog.


Jeg syntes at jeg har oplevet utrolig meget i mit liv allerede, men en af de største oplevelser er helt klart en 3 måneders rejse jeg var på i 2012, sammen med en veninde. Turen førte os til Kina, Australien og USA. 92 dage med nye indtryk, eventyr og udfordringer hver dag, det var næsten som at være i himlen! Vi vandrede på den kinesiske mur, boede ude i den australske outback og på ubeboede øer med vilde dyr, snorklede med kæmpe havskildpadder midt i Stillehavets koralrev, sprang ud af et lille fly fra 14.000ft’s højde over havet, tog en måneds roadtrip på de amerikanske highways og meget meget mere. Australien har altid været et land der har betydet meget for mig, specielt i min barndom, da jeg har tæt familie boende der, som vi også besøgte på vores rejse. Jeg var meget fascineret af landet og specielt dyrelivet, allerede da jeg var barn. Det var mit tredje besøg i Australien, men første gang set med voksne øjne, så det var en fantastisk oplevelse! Jeg interessere mig rigtig meget for andre kulturer og historie, så jo større kulturchok jeg kan give mig selv, jo bedre! Derfor er det helt klart en af mine største oplevelser, og jeg kan ikke vente til at jeg engang får muligheden for at komme ud i verden igen. Jeg kan derfor rigtig godt lide sprog, men snakker dog kun dansk, engelsk og gebrokkent tysk. Jeg har planer om at forbedre mit tysk, og så kunne jeg godt tænke mig at lære et fjerde sprog.

Mine ynglings film er hovedsageligt filmindspilninger af historiske begivenheder, eller film der omhandler tidsrejser, eventyr, overlevelse eller post-apokalyptiske film. Og så elsker jeg animationsfilm! Når jeg læser, kan jeg bedst lide at læse noget der kan påfører mig ny viden, det kan være alt fra historie og psykologi til sjov og ubrugelig viden. Jeg er en meget nysgerrig person, så derfor har jeg for det meste altid en eller anden ny viden eller teori at dele med andre, som jeg oftest har læst mig til. 

Jeg har mange livretter, elsker når der er et stort udvalg, så man kan smage en masse forskelligt under et måltid. Dog har jeg en særlig svaghed for is, det er helt klart en af mine afhængigheder når det kommer til mad! 

Af alle de steder jeg har været i mit liv, så er mit favorit ferie sted helt klart Australien. Der er uendeligt meget at se og opleve, og så er naturen og dyrelivet noget af det mest fascinerende i verden! Jeg har en uendelig lang liste over steder og specifikke seværdigheder jeg drømmer om at opleve. Øverst på listen af steder jeg drømmer om, ligger Afrika og øer som Jamaica og Cuba. Afrika, fordi at det altid har været en stor drøm, og øerne fordi at jeg er ret fascineret af den måde musik og rytme involveres i kulturen.

Mine største forbilleder, er min familie. De er alle sammen nogle af de stærkeste, mest hårdtarbejdende og hjælpsomme mennesker jeg kender. Deres viljestyrke har de givet videre til mig, og det har sørget for at jeg er godt forberedt på modgang og motiveret til at få det bedst mulige ud af mit liv. Derfor kunne jeg ikke forestille mig nogen bedre forbilleder end dem.


Jeg mener at skønhed hænger sammen med personlighed og udstråling. Jeg syntes at det er smukt når en kvinde hviler i sig selv og har en udstråling der smitter af på hendes omgivelser. At vise venlighed, forståelse og medfølelse overfor andre mennesker, syntes jeg er nogle af de ting der er vigtige begreber når man taler om skønhed. Samtidigt syntes jeg også, at skønhed er at passe på sig selv og sin krop, og forsøge at være det, som man selv mener, er den skønneste udgave af sig selv.

Hvis jeg kunne spise middag med en kendt, skulle det være en af de seneste årtiers amerikanske præsidenter, jeg tror at de kender til mange interessante hemmeligheder. 

Den del af min krop jeg er allermest glad for, er mine meget lange ben. I mit ansigt, er jeg rigtig glad for mine læber og mine blå øjne. 

Noget sjovt der er at vide om mig, er at jeg er lidt af en samler! Jeg elsker specielle og unikke genstande, fra hele verden. Når jeg rejser, samler jeg ind og tager med hjem – lige fra almene souvenirs til ting fra naturen. Jeg tager også billeder af alt. Jeg har for eksempel en magnet fra stort set alle steder jeg har været. Jeg elsker når tingene i mit hjem har en historie bag sig – mit hjem er derfor præget af billeder, figurer osv. fra forskellige steder. 

Jeg har altid haft stor respekt for havet og dets dyreliv. Jeg er nemlig ret bange for hajer og hvad der ellers findes af store havdyr. Samtidig elsker jeg at overskride mine egne grænser og stræber efter at opleve så meget som muligt. Siger derfor stort set aldrig nej til en udfordring, så skrækken har dog aldrig holdt mig tilbage for at bevæge mig ud på det åbne hav. Noget af det skøreste jeg har lavet, er nogle af de oplevelser jeg havde under min rejse. I Kina fik mig og min veninde blandt andet svindlet en betydelig pengesum fra os, og det lykkedes os at få dem alle tilbage ad flere omgange og adskillige forsøg, i løbet af nogle dage. Hele episoden var som taget ud af en film, og jeg kan stadig ikke tro at det lykkedes. Derfor er det noget af det skøreste jeg har oplevet. 


Jeg er mest glad når jeg er omringet af mennesker jeg holder af og når jeg får muligheden for at gøre andre glade. Jeg elsker at gøre meget ud af personlige gaver og overraskelser, det er noget af det bedste jeg ved! Har jeg en positiv mening om noget, så holder jeg den normalt heller ikke inde. Jeg er meget gavmild og hjælpsom, så kan gå og være glad i rigtig lang tid, hvis jeg har gjort noget godt for en person, der virkelig betød noget for dem. 

I fremtiden drømmer jeg om at overtage mine forældres firma, sammen med min storebror, hvor jeg vil stå for ejendomsadministrationen. Indtil da, kunne jeg samtidig med at hjælpe til i firmaet, godt tænke mig at tage en kortere fotografuddannelse, så jeg kan arbejde som freelance fotograf ved siden af i fremtiden. Jeg vil naturligvis også gerne stifte en familie og rejse en masse. Derudover så drømmer jeg selvfølgelig også om at blive Miss World Danmark 2014, og alt hvad der følger med! 

Jeg kan være et godt forbillede for andre, fordi at jeg er en åbensindet, sympatisk og udadvendt person, der kan komme godt overens med stort set alle mennesker. Jeg mener at fordomme kan bekæmpes med den rette viden og indsigt, og at det derfor er vigtigt at være nysgerrig og uddanne sig, så man kan tage imod verden med åbne arme, og derved finde ud af hvor uendelig mange muligheder den byder på. Hvis man har en positiv indstilling til nye ting, så har mulighederne ingen grænser. Udover disse værdier, så er jeg også en stærk pige, der er svær at slå helt ud. Jeg passer på mig selv og min krop, og forsøger altid at være den bedste udgave af mig selv overfor andre. At repræsentere Danmark til Miss World 2014, ville betyde rigtig meget for mig! Det ville helt klart være en barndomsdrøm der gik i opfyldelse. Jeg syntes selv at jeg har nogle gode værdier og en enorm viljestyrke, og har derfor tillid til at jeg ville kunne klare det godt i den internationale konkurrence. Hvis jeg skulle være så heldig, så vil jeg hvert fald gøre mit bedste for at repræsentere Danmark bedst muligt, med et kæmpe smil og masser af ære og stolthed.

 


Photo: Christina Anaya
Video photographer: Jan Winther 
Make up: Tenna Åhman Olsen
Hair: Daniella Dif 
Styling: Lisa Lents/National Director 
Dress:www.tp-kjoler.dk
Jewellery: www.mawli.dk
Bikini: www.change.com
Lashes: www.depend.se
www.missandmisterofdenmark.com

Vidste du at den første danske vinder af Miss Europe 1981 er Anne Mette Larsen?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag