Malene Auken

Miss World Danmark 2014 Finalist 9
Navn: Malene Auken
Alder: 22 år
By/Region: Århus/Jylland
Højde: 175 cm
Beskæftigelse: Læser bachelor i Ernæring og Sundhed på 3. semesterJeg hedder Malene Mouritzen Auken, jeg er 22 år gammel og kommer fra Århus. Jeg er 175 cm høj og har en storesøster på 24 som jeg bor sammen med. Min søster og jeg er meget tætte og har stort set boet sammen hele livet og indtil nu. Vi bor også sammen med min søsters kæreste Magnus og min egen kæreste Denis, inde i centrum i en stor lejlighed.

Til hverdag læser jeg Ernæring og Sundhed på Ankerhus på sjælland. Det vil sige, at jeg er E lærings studerende og er kun på skolen 2 dage hver 14 dag.
Denne form for uddannelse kræver i stor grad noget selvstændighed og disciplin fra min side, og jeg var rigtig spændt på at se om det ville fungere, da jeg startede. Jeg læser nu på 3 semester, og det har vist sig at passe perfekt til mig.
Jeg har ikke været et sekund i tvivl om, at Ernæring og sundheds uddannelsen var det rigtige valg for mig. Sundhed spiller en stor rolle i mit liv og det er rigtig vigtigt for mig at passe på min krop, både fysisk og psykisk.
Jeg stræber efter at blive den bedste til mit fag, for derefter at kunne videregive min viden og erfaring til en masse andre mennesker i håb om at kunne hjælpe dem. Et meget tæt familiemedlem fik i August måned konstateret type 1 diabetes og det har derfor vækket min interesse enormt meget for diabetes og jeg kunne rigtig godt tænke mig, forhåbentligt, at blive rigtig klog lige netop på dette emne i fremtiden.
Derudover arbejder jeg også som stewardesse på Mols linien, som sejler mellem Århus havn og Sjællands Odde. Det har jeg gjort i snart 2,5 år.

I min fritid er jeg generelt rigtig glad for at bevæge mig. Jeg har redet siden jeg var 6 år gammel og har i dag min 3 hest. Udover ridesporten så jeg glad for at løbe og planen skulle gerne være at løbe et halv maraton i den nærmeste fremtid. Jeg elsker også at læse bøger og så kan jeg rigtig godt lide at lave mad.

Det største jeg har oplevet indtil nu har været min rejse til Afrika. Jeg elsker at rejse og når oftest lige at komme hjem et par dage så har jeg lyst til at tage af sted igen. Jeg tog til Tanzania og derefter var jeg primært på øen Zanzibar. Øen er det rene paradis og jeg oplevede en masse ting der gjorde stort indtryk på mig. Jeg var blandt andet ude at svømme med vilde delfiner som var meget grænseoverskridende for mig da det var meget dybt ude på vandet i en meget lille båd.

Udover dansk og engelsk taler jeg en smule spansk. Jeg havde spansk i 3 år på gymnasiet og nået lige et semester på Spansk og Kommunikation på Århus universitet.

Det er svært at sige hvilken film der er min yndlings, men Forrest gump må helt klart være en af dem. Jeg synes filmen er en enormt livsbekræftende og smuk film. Udover det har den en genial fortællerstil, som gør den meget fængslende.

Min yndlings bog er Sarahs nøgle som er skrevet af forfatteren Tatiana de Rosnay. Bogen er fiktion, men er bygget op omkring rigtige hændelser. Den handler om en ung pige, som blev deporteret sammen med tusindvis af jøder i 1942 under 2 verdenskrig af det franske politi. Hun overlever på mirakuløs vis, men må leve med en meget stor sorg. Jeg synes bogen er meget velskrevet og meget rørende.

Min yndlings mad må være det indiske. Jeg elsker stærk mad, ris, sammenkogte retter og brød.

Selvom jeg elsker at være udenlandsk, så er mit favorit feriested Fanø i Danmark. Der er intet bedre end en god dansk og varm sommer og hele min familie som er samlet i vores sommerhus.

Selvom jeg efterhånden har været mange steder i verden, så har jeg endnu ikke oplevet noget amerikansk. Mit store ønske er derfor at opleve mulighedernes by, New York.

Jeg ser mest op til min mor. Hun er den mest omsorgsfulde kvinde jeg kender, og en ting er sikkert, hun tænker altid på os andre før hende selv. Hun er klog og så er hun en rigtig god menneskekender. Hun er en varm og glad personlighed, som sætter rigtig meget pris på hendes nære venner og familie. Jeg har haft den bedste opvækst med rigtig meget kærlighed og en mor der var der hele tiden. Både til at bakke mig op, men også til at fortælle mig når jeg var forkert på den.

Skønhed for mig har ingen objektive kriterier. Det er når jeg føler mig ’’fanget’’ af en personlighed. En glad personlighed som udstråler varme, livsglæde og harmoni. En som passer på sin krop og hviler i den. Omtanke, opmærksomhed, tålmodighed, respekt og næste kærlighed er bare nogle af de aspekter som beskriver skønhed for mig.
Den del af kroppen/ansigtet jeg er mest glad for ved mig selv er  helt klart mit smil. Det bedste jeg ved er når det smitter af på andre.

Hvis jeg kunne spise middag med én kendt person i hele verden, ville det være Michael Jackson. Jeg elsker musik og især hans musik synes jeg er helt fantastisk. Udover det er jeg meget fascineret af hans personlighed og hans livs historie. Jeg er sikker på, han er en mand som har gjort sig rigtige mange interessante refleksioner over tilværelsen.

Noget sjovt man skal vide om mig er, at da jeg var lille var jeg meget hos en dagpleje mor hvor jeg hver eneste gang jeg var der, så den samme film som er den danske Frøken Nitouche med Lone Hertz og Dirch Passer som hovedrollerne. Det skal lige siges at det var RITIG mange gange!:)

Jeg er mest bange for at miste nogle af mine nærmeste og jeg er mest glad når jeg er sammen med min familie og min kæreste.

I fremtiden drømmer jeg om at skabe min egen familie med min kæreste og så håber jeg på, at opleve så meget af hele verden som muligt. Udover det drømmer jeg om, at kunne gøre noget sundhed og ernæringsmæssigt som vil få stor betydning for andre mennesker. F.eks. være en del af den danske forskning indenfor helbredelse af diabetes, hvem ved.

Jeg kan være en rollemodel for andre, fordi jeg er en livsglad ung kvinde som elsker at møde nye mennesker og går meget op i møde andre med et åbent sind, ydmyghed, respekt og et smil. Jeg er god til at tilpasse mig situationer og forskellige mennesker, og jeg ved hvordan jeg handler med autoritet uden at være autoritær. Jeg er meget kærlig og omsorgsfuld og stræber hele tiden efter at blive den bedste udgave af mig selv J

At repræsentere Danmark til Miss World 2014 i London ville betyde, at en drøm går i opfyldelse. Jeg har stor respekt for det konkurrencen står for og det arbejde der også hører med. Det vil være en stor mulighed for at nå ud til en masse menneske med et bestemt budskab. Udover det er jeg stolt af at være dansk. Jeg synes Danmark bygger på nogle fantastiske værdier og det ville være en stor ære at få lov at repræsentere Danmark.

 


Photo: Christina Anaya
Video photographer: Jan Winther 
Make up: Tenna Åhman Olsen
Hair: Danni Sigen 
Styling: Lisa Lents/National Director 
Dress: www.tp-kjoler.dk
Jewellery: www.frk-lisberg.com/
Bikini: www.change.com 
www.missandmisterofdenmark.com

Lisa Lents ejer rettigheder til Miss Model of The World i Danmark og skal for første gang afholde konkurrencen i 2011.

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag