Laura Jensen


Miss Danmark 2015 Finalist
Fulde Navn: Laura Jensen
Alder: 21 år
By/Region: Købehavn/Sjælland
Højde: 174 cm
Beskæftigelse: Jurastuderende, Politisk assistent i Venstres Folketingsgruppe


Jeg hedder Laura Jensen, jeg er 21 år gammel og kommer oprindeligt fra Roskilde. Jeg er 174 cm høj og har tre søskende. Min yngste storebror Victor er halvandet år ældre end mig og vi har altid været meget tætte og ligner hinanden både hvad angår udseende og personlighed. Min ældste storebror Gustav og min storesøster Karin er hhv. 9 og 12 år ældre end mig, og de har altid været mine forbilleder og enormt interessante at udspionere og efterabe da jeg var yngre. Aldersforskellen har dog gjort at jeg har haft et andet forhold til dem end til Victor, men det betyder også at jeg allerede har fået tre skønne niecer og en fjerde lille ny har meldt sin ankomst til marts. Vi har en stor familie og vi er alle meget tætte og ses ofte.

Jeg flyttede til København da jeg startede på jurastudiet for 2 år siden og jeg er netop flyttet i min helt egen lejlighed, hvilket jeg er enormt glad for. Det føles voksent. Jurastudiet bliver af mange fejlagtigt antaget at være noget med nogle tykke støvede bøger og en masser af paragraffer der skal udenadslæres, hvilket ofte får personer jeg møder til at hæve et øjenbryn og spørge – er det ikke forfærdelig kedeligt? Det er det sikkert, hvis man ikke har interessen for det, ligesom at jeg syntes at tysk grammatik var lidt langtrukkent i gymnasiet. Sådan er vi jo heldigvis forskellige. Jeg synes (for det meste), at jura er interessant fordi det handler om at løse problemer. Det er dejlig konkret og der skal i sidste ende altid træffes en beslutning. Jeg har altid godt kunne lide at tage styringen og bestemme. Derfor rendte jeg rundt i børnehaven og sagde, at jeg gerne ville være dommer når jeg blev stor. Siden kom jeg til fornuft og ændrede mening til at jeg ville være prinsesse – men i mangel på en prins og royalt blod i årene, faldt jeg tilbage på min anden prioritet. Jeg ved dog ikke om jeg skal være dommer. Men jeg er stadig glad for at få min vilje J På jurastudiet får man også en forståelse for, hvordan vores samfund er bygget op og det fordrer kritiske spørgsmål om, hvordan vi synes det skal være indrettet fremover. Det harmonerer derfor godt med min interesse for politik og min utrættelige lyst til at diskutere og udforske en sag fra en ny vinkel.

Udover politik har jeg mange andre fritidsinteresser. Jeg har altid været glad for at dyrke sport og jeg har nok gået til alle sportsgrene. Jeg kastede hurtigt min kærlighed på dans og jeg spenderede derfor de fleste af mine tidlige teenageår i en træningssal. Selvom det lyder som en kliché, så giver dans en enorm livsglæde. Når jeg danser, bliver jeg altid glad. Om det så er på en scene med masser af spotlight og et kæmpe publikum eller om det er i mit undertøj lørdag morgen når jeg svinger støvsugeren i lejligheden. Dans er noget helt særligt og selvom det kostede et par klassefester og skiferier, kunne jeg i 2008 kalde mig Europa- og Verdensmester i junior rækken og så var det alt blod, sved og tårer værd. Dansen har givet mig nogle oplevelser der står meget klart i hukommelsen og da jeg stod øverst på skamlen ved

Verdensmesterskabet var dét det største jeg nogensinde havde oplevet. Jeg har siden oplevet nogle andre ting der har været helt særlige på deres måde, blandt andet har jeg været i Tanzania og arbejde frivilligt på et børnehjem, hvilket også var en kæmpe oplevelse. Tidligt om morgenen den 21. Januar 2013 så jeg solopgangen fra toppen af Kilimanjaro efter fire vanvittigt hårde dage på klippevæggene og det er også noget jeg sent vil glemme. Jeg oplevede dog også bagsiden af den vilde natur i Afrika, da jeg nogle dage senere blev stukket af en skorpion midt på Serengetis slette med en dagsrejse til nærmeste læge. Jeg er lidt bange for den slags krybdyr, selvom jeg som 12 årig inderligt ønskede mig en slange som kæledyr, efter et besøg i Randers Regnskov.

Jeg elsker at rejse og har gjort det en del på egen hånd siden jeg var 15 år gammel. Jeg har dog også været på nogle fantastiske ferier med min familie. Vi er aldrig taget til det samme sted to gange, men vi har altid oplevet en hel masse. Nogle af de ferier der står klarest i hukommelsen er vores tur til Lofoten i det nordlige Norge, hvor der er lyst hele døgnet i sommerhalvåret. Det var ret specielt. Vores roadtrip langs USA's vestkyst rangerer også højt. To steder jeg gerne vil tilbage til er begge i USA – Miami og New York. Og så vil jeg gerne tilbage til Kunduchi i Tanzania, hvor jeg arbejdede. Jeg tror dog at mit næste eventyr bliver i Sydamerika.

Da jeg var i Tanzania lærte jeg en smule Kiswahili, men jeg føler mig nu stadig mest tilpas hvis jeg kan få lov at kommunikere på dansk eller engelsk. Efter jeg havde været i Tanzania mødtes jeg med en af mine veninder i Indien for at rejse videre derfra med rygsæk i Asien. Indien er et enormt spændende land og det indiske køkken er helt fantastisk. Jeg blev især fascineret af deres evne til at gøre vegetariske retter så lækre, at jeg af egen fri vilje valgte retter uden kød – og det siger ikke så lidt, når det kommer til mig. Om jeg fandt min livret der, ved jeg ikke – min livret skifter næsten dagligt og afhænger meget af mit humør. Men jeg er generelt mere til frokost og aftensmads-mad end til morgenmad. Jeg er dog fornyligt blevet komplimenteret for mine evner til at bikse lækker morgenmad sammen. Mad er generelt noget jeg nyder at kredse om og hvis jeg kunne invitere en kendt person til middag ville valget nok falde på Anders Matthesen. Jeg har altid været en stor fan af dansk stand-up og jeg synes Anders Matthesen gør sig nogle helt fantastiske og kloge betragtninger omkring sine omgivelser alt imens han er velsignet med en unik talegave. Jeg tror det kunne blive rigtig interessant og morsomt.

Jeg har det lidt på samme måde med bøger og film som jeg har det med ’livretter’ – det skifter, hvad jeg kan lide. Jeg har set mange virkelig gode film og jeg kan blive revet helt med i en god film og røres til tårer. Hvis jeg følger med i en serie, kan jeg nogle gange føle, at jeg lærer personerne at kende og føle et savn til dem, når jeg slutter med serien. Det var især en hård afsked med Matt Bomer, da White Collar afsnittene slap op. Hvor skørt det end lyder. Jeg har det på samme måde når jeg læser en god bog. Fantasy og overnaturlige elementer har dog aldrig været min kop te. På nær Harry Potter. Og Hunger Games.

Jeg dyrker ikke længere forbilleder, som jeg gjorde da jeg var lidt yngre – hvor jeg blot havde enkelte idoler, men dem så jeg til gengæld op til for fuld skrue. Jeg synes man skal passe på, med at sætte andre mennesker op på en piedestal, men jeg synes samtidig, at det er enormt vigtigt at vi kan anerkende hinanden og beundre og lade os inspirere af karaktertræk eller af drømme og mål der bliver kæmpet for og realiseret. Der er en enorm styrke bag et oprigtigt anerkendende kompliment og jeg gør selv meget ud af, at sige det højt, når jeg beundrer andre, hvor banalt det end lyder. Jeg tror det gør en større forskel end som så.

Skønhed for mig kan ikke koges ned til få betingelser. Skønhed er i høj grad en følelse. En følelse af velvære i egen krop uanset om man er petite eller fyldig, mørk eller lys. Jeg ærgrer mig, når jeg læser artikler med overskrifter som ”Rigtige kvinder har …” former, eksempelvis. Jeg synes ikke, der er nogen i verden der har kompetence til at bestemme, hvordan en rigtig kvinde ser ud eller hvordan jeg bør se ud. Jeg går selv meget op i sundhed og hygiejne og det er nok så langt jeg vil gå i forsøget på at stille nogle betingelser op. Jeg vil opfordre alle til at passe på deres krop – vi skal trods alt have den hele livet. Men skønhed generelt er der ingen universel formel på, andet end hvad der skønhed for netop dig selv. Med det sagt, så føler jeg mig heldig, at jeg har været i stand til at gro så lange flotte naturlige øjenvipper, som jeg har. Det er nok dem jeg er gladest for ved mit udseende.

Apropos øjne, så er noget sjovt – eller måske nærmere lidt mærkeligt – man skal vide om mig er, at jeg ofte sover med åbne øjne. Jeg kan også sagtens føre en samtale i søvne. Nogle gange giver det mening. Da jeg var hjemme og skrive SRP i gymnasiet værdsatte jeg virkelig en lur hen ad eftermiddagen når jeg skulle lade mine batterier op og dette lille ritual resulterede i nogle spøjse situationer, hvor jeg blandt andet en dag skrev en sms til min bror i søvne, fordi min mor bad mig om at høre ham om han skulle spise med. Jeg kunne intet huske da jeg vågnede.

Jeg har mange drømme for fremtiden. I øjeblikket drømmer jeg om at blive Miss Danmark 2015. Jeg drømmer om at få min egen lille lykkelige familie en dag. Jeg drømmer om at blive en dygtig jurist og involvere mig i nogle projekter jeg virkelig brænder for og hvor jeg gør en forskel. Og så drømmer jeg om at rejse meget mere og opdage alle de små uspolerede paradis, som jeg fik øjnene op for, da jeg rejste i mit sabbatår.

Jeg kan være en rollemodel for andre fordi jeg er ambitiøs, dedikeret i de ting jeg involverer mig i og fordi jeg har hjertet på rette sted. Jeg kan forhåbentlig være med til at aflive myten om den dumme blondine og vise, at selvom jeg elsker at stadse mig ud, så har jeg også andet og mere at byde på.

Jeg valgte at deltage i Miss Danmark 2015 fordi konkurrencen ikke kun har fokus på ydre skønhed. De kvinder der bliver udvalgt har nogle stærke værdier og nogle ambitioner om at gøre verden til et bedre sted. Derfor er det også en ære for mig at være med. Foruden den fantastiske oplevelse og det faktum, at det nok er det tætteste jeg kommer på min barndomsdrøm om at blive en prinsesse, så tror jeg, at jeg får en masse lærerige oplevelser med i bagagen og jeg glæder mig til at møde en masse inspirerende, smukke unge kvinder. 
Hvis jeg går hen og vinder Miss Danmark 2015 vil jeg med stolthed og ydmyghed repræsentere Danmark til Miss World 2015 i Kina, og det vil bestemt være en drøm der går i opfyldelse. Jeg vil gøre alt hvad jeg overhovedet kan for at Danmark for første gang vinder Miss World titlen og jeg mener helt sikkert, at jeg har hvad der skal til!

Præsentation
Beauty With A Purpose Projekt

Miss Sport

Miss Talent

Vidste du at Mister World konkurrencen bliver sendt til over 1 milliard tv-seere?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag