Josefine Mikuta Poulsen


Miss World Danmark 2013 - Finalist 6 
Navn:
Josefine Mikuta Poulsen
Alder:
21 år
By:
Nørrebro/Sjælland
Højde:
176 cm
Beskæftigelse: Studerer på det Teologiske Fakultet på Københavns Universitet.

Jeg hedder Josefine Mikuta Poulsen, jeg er 21 år gammel og kommer fra København. Jeg er bosat på Nørrebro, er 176 cm høj og har en yngre broder. Jeg bor i et lille lejlighedskollektiv med min mor og broder, på jægersborggade (lille Berlin, bliver det vist kaldt. Fancy fancy. hah). 
Til hverdag studerer jeg på Københavns Universitet. Mere specifikt: på det Teologiske Fakultet, hvor jeg lige har bestået min Hebraisk eksamen samt et kursus om verdens mest indflydelsesrige filosoffer!

I min fritid øver jeg med mit band og skriver sange til samme. Jeg er forsanger samt spiller støtte-piano og bas ind i mellem på forskellige numre. Min største hobby, som har vaeret med mig helt fra barnsben af har været at tegne og male – som jeg har dyrket som en fritidshobby hele mit liv, og nok aldrig vil kunne lægge helt på hylden. Jeg tegner hovedsageligt portrætter og er meget fascineret af mennesket. Så danser jeg også, - og er hvert år danse-instruktør på en dansk-tysk sommerhøjskole i Sydslesvig for det danske mindretal i Tyskland. Jeg læser også rigtig meget, og når jeg først er fanget af en bog, kan jeg køre den igennem på et par eller en enkelt dag: jeg læser fra jeg vågner, mens jeg spiser, mens jeg går, og mens jeg laver strækud- og styrkeøvelser til dans, og i alle pauser på universitetet (af og til under forelaesninger, når der er repetition og emner jeg allerede er laert i).

Det stoerste jeg har oplevet indtil nu har vaeret:

A) Da jeg fik konstateret knoglekraeft som 11-aarig, og kæmpede en hård kamp for at overvinde kræften, komme op af kørestolen og gå, løbe og danse igen, og at komme tilbage til en hverdag fri fra begrænsninger. Sådan noget vil altid være surrealistisk, når man som en ung pige på vej til at leve sine teenage-år får rystet hele sin verden i sin grundvold. Lige pludselig handler det ikke om veninder, computerspil og ungdoms-bøger, men om overlevelse. Intet er det samme: jeg mistede mit lange lyse hår, og tilbragte næsten et helt år indlagt på Rigshospitalet. Der var et tidspunkt, hvor lægerne var bange for at jeg skulle have amputeret mit ben, men heldigvis fik kemo-terapien has på kræftcellerne (sammen med meget af mit helbred på det tidspunkt). Jeg mener først det var da jeg var 13 eller senere, at jeg var færdig med alle mine operationer, og sygdom! Nu har jeg langt lyst hår igen, og har ingen men fra min sygdom. Oplevelsen lærte mig at livet er vigtigt, og værd at sætte pris på og gøre noget vigtigt og betydningsfuldt med, og jeg vil aldrig tage det for givet! Og så er der mange flere mennesker omkring dig, end du nogensinde kunne forestille dig, som er klar til støtte og hjælpe når man er i nød! Aldrig har jeg oplevet sådan en kærlighed! Fra mine nærmeste, og folk der var længere ude end bekendte!

B) Mit Scholarship-år i USA fra 2011-2012. Jeg modtog scholarshippet gennem Rotary International, og fik betalt to semestres (1 år) college, samt campus-housing, unlimited mealplan til cafeteriet, og transport rundt i staten Georgia, hvor jeg boede i Atlanta. Scholarshippet blev grundlagt efter 2. Verdenskrig, og Rotary Georgia’s mål var at bringe lovende unge sammen fra hele verden, så de kunne skabe venskaber for livet, og tage tilbage og indtage høje stillinger i deres egne lande, og dermed få muligheden for at skabe fred i verden – da ingen oensker at bekrige sine venner. To ting ved denne oplevelse gjoerde især et indtryk på mig:

1. Hvor mange mennesker der ønsker verden og deres medmennesker det godt, og hvor store måll der egentlig er mulige at sammen opnå, når vi mennesker sætter os for at gøre en forskel! Jeg blev dybt inspireret af oplevelsen, og de mennesker jeg mødte.

2. Oplevelsen at rejse til et helt andet land, for at bo et helt år. Man modnes, og vokser meget ved en sådan oplevelse. Der er ingen grænser for hvor meget man kan opnå, men der er heller ikke noget grundlag eller saefety-net du kan falde tilbage på. Jeg har rejst meget, men dette er den bedste måde at rejse på, og det har været et stort skridt for min fremtid som World-Traveller!

Sprog jeg taler: flydende dansk og engelsk. Og så tre døde sprog (som man jo desværre kun kan gisne om hvordan det tales, men man kan oversætte og prøve sig frem alligvel) Latin, Oldgræsk og Hebraisk. I latin og oldgræsk har jeg oversat mange romerske og græske digte, og mytologiske tekster, samt hærfoerere (Caesar) og filosofer, politikere og retorikeres skrifter. Så har jeg læst en del af det Nye Testamente på Oldgræsk, og det Gamle Testamente på Hebraisk.

Min yndlings film er ”Into the Wild”. Der er mange film der har været dybt inspirerende og rørende for mig, og forskellige perioder i ens liv, eller forskellige slags humør, har helt klart en afgørende betydning for hvad der kommer til at røre ens sjæl, men ”Into the Wild” har meget længe været helt fantastisk for mig. Den inspirerer mig til at udfordre mig selv endnu mere, at være et endnu bedre menneske, at tage endnu flere chancer og kaste sig ud i noget der er langt større end en selv, eller hvad man har redskaber (endnu) til at beherske. Filmen sætter spørgsmålstegn til hvad man virkelig har brug for, for at vaere lykkelig. Og kritiserer mange menneskers levestil for at være tom og ude af perspektiv med hvad der er de vigtige ting i livet.

Min yndlingsbog: - det må vaere det sværeste spørgsmål man kan stille mig overhovedet. Der er SÅÅ mange fantastiske, inspirerende og interessante boeger. En der har gjort et indtryk på mig, som jeg tit tænker tilbage på er: ”The Alchemist”, udgivet for første gang i 1988, skrevet af forfatteren Paulo Coelho. Jeg er meget inspireret af bogens opfattelse af skæbne-begrebet. Ifølge bogen har alle mennesker en ”livs-skæbne”, - nogle store, andre små, som vi altid vil være draget til i livet. Vi behøver ikke at opfylde denne skæbne,  vi kan vælge at ignorere den, og skabe et andet liv for os selv, men i det større billede er der en mening og en rolle for alle at spille. Når vi er på vej mod opfyldelsen af vores sande skæbne, vil det føles som om at man går ned af en bakke: det er let når man er på vej i den rigtige retning. Men livet vil også af og til udfordre os, teste os: om vi er klar på at kæmpe for hvad vi ønsker i livet. Jeg synes at det er en smuk og inspirerende tanke: at der er en større mening med livet, men at vi stadig har vores frie vilje til at vælge og til at skabe det liv vi ønsker.

Min yndlingsmad er Sushi: fordi det er sundt og enkelt, og smager fantastisk.

Favorit ferie sted er: hvor som helst man kan backpacke og være i kulturen og naturen, sammen med de mennesker der lever der. Mit interrail i Europa, og backpacker tur i Indien var nogle af de fedeste rejser jeg har været på. Fordi vi virkelig fik lov at opleve kulturen, og landende som de var – smukke men reele, af og til barske (Indien). Og man lærer en masse om sig selv, og hvad man er i stand til når man står i uvante situationer, i fremmede lande.

Ferie sted jeg drømmer om at besøge: Et sted jeg ikke har vaeret (listen bliver mindre og mindre), Afrika og Asien har jeg ikke udforsket nok endnu.

Jeg ser mest op til min Mor, fordi hun aldrig har gået på kompromis med at leve et liv der er værd at leve: et liv hvor man udfordrer sig selv og bliver ved med at lære noget nyt hele tiden, et liv hvor man aldrig bliver snæversynet eller fordomsfuld, et liv hvor man er det bedste menneske man kan være, og ikke er bange for at kæmpe for at gøre alt dette muligt!Skønhed for mig er ikke noget man fødes med, eller noget der kan tages for givet. Det er at stå op hver morgen for at forsøge at være det bedste menneske man kan, mod andre mennesker og sig selv. Skønhed er potentialet og ønsket om at gøre en forskel for andre, - og at berige andres liv, i det små og i det store. Skønhed er en inspirerende personlighed, energi og udstråling. Og skønhed er når man behandler sin krop og sin sjæl godt: bl.a. ved at studere og bevæge sig.

Den del af kroppen/ansigtet jeg sætter mest pris på ved mig selv er det hele! Det er sådan jeg er skabt, og jeg har gjort mit bedste for at behandle min krop godt siden! Hvis jeg skulle nævne en lille ting er det mine skønhedspletter: min samling af skønhedspletter på venstre arm, der ligner – med lidt god vilje – stjerne-konstellationen ”lille bjørn” som Nordstjernen er en del af. Eller den lille skønhedsplet på min overlæbe, som min bedste ven på et tidspunkt forvekslede med en bums – men jeg elsker den. Siden jeg smiler meget, er det et lille personligt præg på mit udtryk.

Hvis jeg kunne spise middag med én kendt person i hele verden, ville det være Dalai Lama (hvis det var nulevende), fordi jeg tror at det ville være fantastisk at være i samme rum med hans energi. Og jeg tror at han ville være dybt inspirerende at tale med. Ikke-nulevende: Sokrates – selvom man som objektet for hans lærdom, nok ville opfatte hans dialektiske læreform som små-provokerende, er han den mand der har inspireret stort set hele vores filosofiske historie.

Noget sjovt man skal vide om mig er at jeg aldrig har drukket alkohol, røget en cigaret eller drukket en kop kaffe. Jeg har ikke nogen anden grund til disse nuværende beslutninger andet end at jeg vil bevise at man ikke behøver at gøre noget bare på grund af ens kultur eller jævnaldrende. Der er et valg, og jeg kunne proeve alle tingene i dag, men det er gået så godt uden indtil nu, at det sker nok ikke.
Lidt mindre seriøst: jeg kan slikke min egen albue, - som burde vaere fysisk umuligt. Jeg læste sådan en liste på internettet over ting der var fysisk umulige, med punktet om albuen nederst, hvorefter der stod: ”haha, du har sikkert lige prøvet at slikke din egen albue”, men der kunne de altså selv være ’haha’, - for det kunne jeg sagtens!

Jeg er bange for ikke at få nok ud af mit liv! At være middelmådig, og aldrig formå at gøre store nok bedrifter i mit liv! Jeg er også bange for striberne på bunden af svømmebasinet, i svømmehaller! Med min livlige fantasi forestillede jeg mig på et tidspunkt at det var hajer der sov, og når man svømmede over dem kunne de blive vækket op fange en nedefra. Nu kommer jeg aldrig til at kunne lide at svømme over dem. Man skal have respekt for verden under havet! Det er ikke vores domæne!

Det skøreste jeg nogensinde har lavet var beslutningen jeg tog da jeg var færdig med folkeskolen, og skulle vælge Gymnasium. Jeg tog med en veninde til informationsaften på et Gymnasium jeg slet ikke kendte, og passerede et bord der reklamerede for den Gymnasielle linje Latin A, Oldgræsk A. Jeg troede at jeg skulle læse Musik og Engelsk, men da jeg så det bord tænkte jeg at det var slet ikke en dårlig ting at sætte sig for at lære de næste 3 år. Nu har den tilfældige beslutning ledt mig ind i en fantastisk verden af kultur, oldsprog, filosofi og historie, som har ændret mit liv!

Lidt mindre serioest: jeg har engang levet af risalamande, hvor jeg ikke spiste andet i en hel uge. Risalamande til morgenmad, frokost og aftensmad. Jeg besøgte min farmor og farfar på deres gård i Jylland og min farmor spurgte hvad jeg ville have at spise den uge: jeg svarede ”Risalamande! Kun Risalamande”, og så lavede hun bare en ordentlig portion af det. Jeg er stadig glad for Risalamande den dag i dag, men jeg tror ikke jeg kunne klare en hel uge – måske seks dage!

Jeg er mest glad når jeg er sammen med dem jeg elsker, og at de griner og har det godt! Og når jeg laver det jeg elsker: studerer noget dybt berigende, arbejder på et kunstvaerk intenst, eller danser til jeg kan mærke at jeg virkelig har brugt min krop og er blevet bedre!

I fremtiden drømmer jeg om at få et job der udfodrer mig hver dag, og hvor jeg kan hjælpe og inspirere andre mennekser. Eventuelt sømandspreast: så kunne jeg rejse, og lære nye sprog, hjælpe folk og tænke filosofiske tanker når jeg skulle forfatte prædikener. Jeg drømmer også om på et tidspunkt at få en familie, og måske flytte ud i en skov, og være selvforsynende: dyrke jorden og have dyr. Ride på hest ind til byen og leve af at være kunstner, og hjemmeskole mine børn, ( hvis jeg faar laert matematik til den tid).

Jeg kan være en rollemodel for andre fordi: at jeg stiller ekstremt høje krav til mig selv, og udfordrer mig selv og kæmper for at nå nye mål hver dag. Jeg har både overkommet ekstreme fysiske og mentale udfordringer, og jeg giver aldrig op når det bliver hårdt – det motiverer mig bare endnu mere til at nå over på den anden side af forhindringerne og at opstille nye mål igen. Jeg har fundet skønheden i livet, og kærligheden til mig selv da jeg var skaldet, sad i kørestol, - da jeg troede at jeg aldrig skulle huske de hebraiske bøjninger, og da jeg kom til et nyt land helt alene, og skulle bo der et år, uden at kende nogen, eller noget. Hvis du ikke er inspireret, så vær selv en inspiration!

At repræsentere Danmark til Miss World 2013 i Indonesien ville betyde rigtig meget! Det ville vaere en mulighed for at få en stemme, en autoritet og en mulighed for at gøre en forskel! Og jeg har altid følt mig som en lille viking, stolt af min baggrund, stolt af mit land og dets historie! Og jeg ville elske at repræsentere det, som jeg før har gjort i USA på mit scholarship, og at give andre mennesker fra andre baggrunde, en mulighed for at gøre sig et fantastisk indtryk af Danmark og dets beboere. I USA på mit scholarship, var der mange af mine amerikanske medstuderende der troede Danmark var en by i Sverige, eller at det var os med træsko og tulipaner, - nogle spurgte om jeg vidste hvad facebook var, og om vi havde mobiltelefoner i mit land. Jeg vil gerne have muligheden for at fortælle verden om Danmark, og at få dem til at elske det ligesom jeg gør, og ligesom alle mine amerikanske venner gør nu – de vil alle til Danmark som det første sted, når de skal rejse ud udenfor USA.

Photo: Christina Anaya
Video photographer: John Rahbek 
Make up & Hair: Natascha Heilmann Würtz/Salon Chez Elaine 
Styling: Lisa Lents/National Director 
Dress: www.tp-kjoler.dk
Bikini: www.missya.dk
www.missandmisterofdenmark.com

Vidste du at Ingrid Andersen var den første danske Miss Word repræsentant i 1953?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag