Ida Drange


Miss Danmark 2015 Finalist 
Fulde Navn: Ida Lynghøj Drange

Alder: 19 år
By/Region: Dragør/Sjælland
Højde: 163 cm
Beskæftigelse: 3.G Gymnasium

 

Jeg hedder Ida Lynghøj Drange, jeg er 19 år gammel og født og opvokset på Amager/Sjælland. Jeg bor i Dragør, som er en gammel brostensbelagt by sammen med min familie bestående af: mine dejlige forældre og lillebror, Christian, på 15 år. Jeg er 163 cm høj.

Til hverdag går jeg i 3.G på Tårnby Gymnasium, hvor jeg studerer engelsk og idræt og arbejder ved siden af som salgsassistent i Irma Dragør.

I min fritid kan jeg rigtig godt lide at eksperimentere med madlavning inden for især det sunde køkken. Jeg elsker salater, og det er derfor en af de ting jeg elsker at eksperimentere med. Men, selvfølgelig skal der også engang i mellem være plads til søde sager, og derfor er også desserter en af mine stærke sider i køkkenet. Jeg elsker at også en smuk anretning af maden, så på det plan udfolder jeg mig ofte kreativt.

Ud over madlavningen, går jeg også rigtig meget op i make-up og skønhed – både hvad angår teknikker og udvalg af produkter.

Det største jeg har oplevet ind til nu, har været min tur til Malaysia, hvor vi boede på Perhentian Island, som er en lille isoleret ø. Aldrig i mit liv har jeg været så tæt på naturen og dyrelivet, som jeg var i de to uger. Jeg formåede at overskride en masse personlige grænser, bl.a. da vi dykkede med hajer og havskildpadder i det åbne hav. Og så har jeg været så heldig at opleve den smukke malaysiske kultur og natur både på den isoleret ø Perhentian Island og i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur.  
Hvor kliché det ned lyder, så er det også meget stort for mig, at være finalist i Miss Danmark 2015.

Jeg har aldrig været den store tilhænger af film, og der skal meget til for at jeg kan holde mig vågen når jeg ser film, men det kunne jeg godt til ”The Fault In Our Stars”. Den mindede mig om, at man skal værdsætte sit liv og dét, som betyder noget i det.

Jeg elsker ferier, for så er det tid til at læse bøger. Når jeg først er inde i en god bog, så slipper jeg den ikke igen. Jeg elsker krimi-universet, og da jeg i sommers færdiggjorde tredje bind i serien om Afdeling Q (af Jussi Adler-Olsen), kan jeg konkludere, at 1’eren ”Kvinden i buret” stadig er min favorit – ind til videre ;-) Jeg er meget fascineret af de forskellige synsvinkler man ofte oplever i krimigenren hvor man skifter mellem politiarbejdet og efterforskningen, til offeret og igen til gerningsmanden – det gør det hele meget mere spændende!

Jeg er nok dét man ville definere som et mad øre. Jeg elsker simpelthen mad ALT mad. Jeg elsker også at prøve nye ting og udfordre mine smagsløg. Det er derfor utrolig svært for mig at kalde noget for min livret, men jeg er dog stor fan af det italienske køkken og – selvfølgelig – sushi.

Mit yndlings feriested er Mallorca, Calá Figuera, og det skyldes ganske enkelt, at jeg er kommet der siden jeg var lille sammen med min skønne familie. Vi bor altid det samme sted, kender de gode spisesteder og de charmerende byer. Alle disse elementer har tilsammen gjort Mallorca til en mindeværdig ø og jeg vil derfor altid fortrække at komme der.

At rejse er en af mine store passioner, og jeg elsker at opleve nye kulturer. Derfor er Maldiverne et af de steder jeg drømmer om at besøge og opleve alle de smukke steder, som man kun har set på billeder. Jeg ville elske at komme ned og opleve dyrelivet, menneskerne, naturen og selvfølgelig også maden at kende.

Den person jeg er mest op til, er min skønne mor. For mig er det et realistisk forbillede at have, hvilket jeg synes rigtig vigtigt. Det betyder meget, at ens forbillede er til at tage fat på, da det på den måde bliver meget mere motiverende. Min mor er lige fyldt 50 år for nylig og har gennemført sit femte triatlon og et halvmaraton. Hun har så meget selvrespekt, selvdisciplin, standhaftighed og viljestyrke hvilket ifølge mig er noget alle kan lære af. Hun går meget op i sundhed og velvære og er ud over det, en rigtig glad og positiv kvinde. Hun er en kvinde, som jeg prøver at spejle mig i.

Skønhed for mig er en kombination af det indre og det ydre. Det kan ikke nytte noget, at en person er utrolig smuk, og så ikke har hjertet på det rette sted. Skønhed for mig kræver, at man udstråler sundhed og velvære, positivitet og – vigtigst af alt – behandler andre, som man selv ønsker at blive behandlet.

Den del af mig selv, som jeg er mest glad for er mit smil og mine øjne.

Hvis jeg kunne spise middag med én kendt person i hele verden, ville det være Angelina Joilie. Hun er for mig definitionen på skønhed, da hun udover sit helt igennem smukke udseende også arbejder for velgørenhed. Hun er en kvinde med en spændene tilværelse og benene plantet på jorden. Ud over sine tre adopterede børn, sit arbejde med flygtninge samt miljøarbejdet i Cambodja er hun flere gange blevet nævnt som ”Verdens smukkeste kvinde”. Så hvis jeg fik tilbuddet om at spise middag med en kendt, ville jeg ikke tvivle ét sekund.

Noget sjovt man skal vide om mig er, at jeg kan ikke lide sodavand. Jeg synes det smager elendigt og jeg kan ikke lide følelsen af, at boblerne kommer op i næsen.

Jeg er og har altid været bange for døden. Jeg kan gå helt i panik ved tanken om at miste dem jeg elsker, og kan gå fuldkommen i sort ved tanken.

Jeg er mest glad når jeg er omgivet af folk jeg holder af uanset begivenheden.

I fremtiden drømmer jeg om at arbejde med dyr, da de altid har haft en særlig betydning for mig. Gennem hele mit liv har jeg haft alle dyr lige fra vandrene pinde til hund. Dyr er uskyldige og uden selvforsvar, og derfor brænder jeg for at tage mig af de dyr, som ikke bliver behandlet som de fortjener.

Jeg er en rollemodel for andre fordi jeg har respekt og empati for de mennesker jeg omgås. Jeg er rigtig god til at komplimentere andre og udover det, så har jeg også respekt for mig selv. Jeg passer godt på mig selv både psykisk og fysisk, da det skaber overskud – og overskud kommer man længst med.

Jeg valgte at deltage i Miss Danmark 2015 fordi der ligger noget dybere i konkurrencen end bare skønhed. Man kæmper om den eftertragtede titel for andre end en selv, hvilket for mig er en rigtig motiverende faktor. Ved min deltagelse i Miss Danmark 2015 får jeg klart en masse personlige grænser overskredet, lært mig selv at kende samt en masse mindeværdige oplevelser, uanset hvor langt jeg når.

At vinde Miss Danmark 2015 og repræsentere Danmark til Miss World 2015 i Kina ville betyde alt for mig. Det ville være en kæmpe stor oplevelse, da det ikke bare er en hvilken som helst titel man vinder, men en hel masse livbekræftende oplevelser. Man får pludselig en betydning for nogle samt muligheden for, at kunne hjælpe børn, som ikke får den behandling de fortjener – hvem vil ikke gerne det? Jeg vil derfor med glæde og ære repræsentere mit land og min nationalitet og samtidig gøre en forskel for andre.

Præsentation

Nogle af de udfordringer Mister World 2010 deltagerne skulle igennem var, beachvolley og fodboldturnering. De skulle også kayakke, sejle, windsurfe og snorkle.

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag