Emilie Dinesen


Miss Danmark 2015 Finalist
Fulde Navn: Emilie Dinesen
Alder: 20 år
By/Region: Aalborg/Jylland
Højde: 172 cm
Beskæftigelse: Læser en bachelor i Jura på Aalborg Universitet


Jeg hedder Emilie Dinesen, jeg er 20 år gammel og kommer fra Aalborg, hvor jeg bor i en dejlig lejlighed. Jeg er 172 cm høj. Min tætteste familie består af mine to søde forældre og mine to mindre brødre, der alle har støttet mig, i alt hvad jeg gerne har ville opnå.

Til hverdag studerer jeg på Aalborg Universitet, hvor jeg er i gang med en bachelor i Jura. Jura har altid har været min drømmeuddannelse, da jeg føler, at man som jurist kan gøre en forskel for folk og være med til at arbejde for retfærdighed og lighed for alle.

I min fritid træner jeg i fitness, hvilket jeg er rigtig glad for, da jeg synes, det giver mig overskud i hverdagen, en stærkere og sundere krop og ro i sindet. Bl.a. har jeg været rigtig glad for styrketræning, men yoga har også indgået en hel del i min træning.

Jeg holder også meget af at udfolde mig kreativt, når tiden er til det. Siden jeg var helt lille, har jeg altid elsket at tegne, male, synge i kor og spille på instrumenter. Derudover interesserer jeg mig også for mode og boligindretning, da jeg altid har holdt meget af det æstetiske. Jeg er også altid klar på nye udfordringer og har bl.a. været med i reklamefilm og stået model for et smykkemærke.

En af mine store passioner er at rejse – både nært og fjernt. Jeg elsker at se nye steder og opleve andre former for kultur og måder at leve livet på. Et af mine store ønsker er nemlig at rejse hele verden rundt engang i fremtiden. Alle lande skal røres ved, rejses i og smages på, på hver deres måde efter min mening.

Det største jeg har oplevet indtil nu har været den rejse jeg var på i sommeren 2014, hvor turen gik til Grækenland i 3 uger. Det var en kæmpe oplevelse for mig at rejse rundt i Grækenland, da det også var en lærerig og udfordrende rejse, hvor vi hele tiden var på egen hånd.

Dansk er mit modersmål, men jeg har haft tysk i skolen - både i folkeskolen og gymnasiet, så jeg kan både skrive og tale tysk.

Min yndlings film er ”Stolthed og fordom”, der er filmatiseringen af Jane Austens bog. Filmen er den ultimative kærlighedshistorie men også en satire omkring snobbetheden i samtidens engelske middelklasse, hvor en mors eneste ambition var at få afsat sine døtre så fordelagtigt som muligt. Filmen viser, at man ikke kan tøjle følelserne. De går både på tværs af anseelse og økonomi, hvilket jeg synes er et ret fedt budskab.

Jeg elsker at læse bøger og blive trukket ind i en fuldstændig anden verden for en stund. Min yndlingsbog lige for tiden må være Christian Jungersens ”Undtagelsen”, der er et psykologisk drama med dertilhørende mord og trusler mellem nogle kvinder på en arbejdsplads. At morderen først afsløres på sidste side har jo gjort, at man er totalt opslugt gennem hele bogen.

Jeg elsker mad, og jeg synes specielt det er sjovt med nye smagsoplevelser. Jeg har dog et par favoritter, hvilket helt klart må være tapas og sushi. Tapas – fordi det minder mig om en rigtig skøn rejse til Barcelona, jeg var på med min familie. Sushi – fordi det simpelthen bare er ekstremt lækkert!

Det mest fantastiske sted, som jeg holder af at besøge, er havet – et af de smukkeste og mest betagende naturfænomener, der findes. Jeg elsker at gå ture ved vandet, da det giver en fantastisk ro, mulighed for bare at trække vejret og nyde den friske havluft.

En af de fedeste destinationer, jeg har rejst til, må være Barcelona. Kombinationen af strand og storby er intet mindre end perfekt.

Jeg drømmer om at besøge, hvad der skulle være verdens smukkeste ø: Bora Bora! Jeg forestiller mig, hvordan jeg skulle bruge dagen på at snorkle, dykke, sejle og slappe af i de guddommeligt smukke omgivelser.

Jeg ser mest op til min mor, da hun er en utrolig stærk og sej kvinde. Jeg har lært virkelig mange ting af hende, som jeg altid vil have med i bagagen og selv kan give videre. Det er alt lige fra madlavningstips, til hvordan man løser konflikter. Da jeg skulle flytte hjemmefra, sagde jeg også til hende, at hun simpelthen var nødt til at lave en håndbog med tips, tricks og gode råd til mig. Derudover beundrer jeg hende for hendes hjælpsomhed, overblik, hjertevarme, venlighed og det, at hun altid har været der for mig. Hun inspirerer mig altid til at ville yde mit bedste og præstere højere.

Skønhed for mig er flere forskellige ting. Først og fremmest kommer skønhed indefra. For mig handler skønhed om god udstråling og om, at man hviler i sig selv. I sidste ende er det allervigtigste jo, at man er glad for sig selv og kan stå inde for den, man er. Med en god portion selvtillid, glæde og følelsen af succes og selvværd inden i, kan det ikke undgås at kunne ses udefra. Desuden er det endnu ikke lykkedes at finde en definition på, hvad skønhed er, hvilket viser, at man kan være skøn på så utrolig mange måder!

At forkæle sig selv med en god nattesøvn eller få trænet eller dyrket yoga, hvor man kommer helt ned i gear er alle skønhedsrutiner, jeg holder meget af.

Den del af kroppen/ansigtet jeg er mest glad for ved mig selv er nok mine øjne, helt grønne og store.

Hvis jeg kunne spise middag med én kendt person i hele verden, ville det være Emma Watson. Jeg har altid været helt vild med Harry Potter-filmene og hendes rolle som den flittige Hermione Granger. Samtidig er hun jo vildt cool og inspirerende også den dag i dag, hvor hun er rollemodel for flere millioner unge kvinder. Jeg husker også hendes forrygende FN-tale om ligestilling og kvinders rettigheder. På blot få timer blev den verdensberømt…

Jeg må dog tilføje, at en middag med den gudeskønne skuespiller Charlie Hunnam fra Sons of Anarchy heller ikke ville være værst!

Noget sjovt man skal vide om mig er, at jeg på ydersiden ser pæn og ordentlig ud, men når man lærer min person at kende, finder man ud af, at jeg har en meget sjov, finurlig og til tider temmelig skør humor – det har jeg i hvert fald fået fortalt. Men jeg kan nu også rigtig godt lide at få folk til at grine.

Jeg er mest bange for, at sygdom skal ramme mig selv eller min familie. Tanken om at miste en, der står mig meget nært, skræmmer mig. Det er desværre ikke noget, man kan sikre sig selv særlig meget imod, da sygdom kan ramme os alle. Men hvor ville jeg ønske, at man kunne betale sig fra det.

Det skøreste jeg nogensinde har lavet må nok være en studietur i gymnasiet til Bruxelles. Min veninde og jeg havde regnet med et fint forårsvejr, da vi jo skulle ”sydpå” med klassen. Her var vi måske lidt for optimistiske. I Bruxelles lå der i marts måned 40 centimeter sne. Så de første par dage pivfrøs vi i vores gennemblødte UGG støvler (lidt ala futsko – meget populære på det tidspunkt), indtil vi selvfølgelig erhvervede os nye sko, nu hvor der var en god undskyldning for det. Men jeg vil sige, jeg havde nok ikke lige forestillet mig, at turen skulle starte ud med at sidde og vride kolde og våde sokker på besøg ved Europa-Parlamentet. Efter turen kunne vi konstatere, at UGG-støvler IKKE er vandtætte.

Jeg er mest glad, når jeg har brugt dagen på træning, som jeg afslutter med en afslappende gang yoga. Her mærker jeg, hvordan roet sænker sig i mit sind og giver velvære og en fornemmelse af lethed i min krop, og det er altså noget af det bedste efter en hel time, hvor man har løftet tunge vægte og oveni har haft en lang dag.

I fremtiden drømmer jeg om, at blive anklager hos politiet eller starte mit eget advokatfirma. Det kræver helt sikkert udholdenhed og mod at starte sit eget, men hvis det lykkes, er tilfredsstillelsen omvendt kæmpe stor, når man når sine mål. Endvidere drømmer jeg om at rejse en masse med min kæreste. Verden er så utrolig stor, og indtil videre har jeg kun set en lille del af den.

Jeg drømmer desuden om at starte min egen lille familie engang med et hus ved stranden og en stor have. Det skulle være nærmest helbredende og give mentalt hvile at lave havearbejde, så jeg har en idé om, at jeg vil få grønne fingre engang – men dette er nok nærmere længere ude i fremtiden ;-)

Jeg kan være en rollemodel for andre, fordi jeg hviler i mig selv og min krop og er glad for at være mig, hvilket jeg vil inspirere andre kvinder til også at huske på. Efterhånden har jeg lært mig selv, at det ikke altid er nødvendigt med andres anerkendelse. Jeg er min helt egen og er ikke sådan at slå af pinden. Desuden forsøger jeg altid at tænke positivt, er meget målrettet og fremsynet i tanke og handling. Når jeg ved, hvad jeg vil, så går jeg også benhårdt efter det. Desuden passer jeg godt på mit helbred ved at spise sundt, træne regelmæssigt, få masser af søvn og ind i mellem bare gå helt ned i gear.

Jeg valgte at deltage i Miss Danmark 2015, da jeg synes, det er et fantastisk flot arrangement, der virker til at være meget professionelt og fyldt med glade mennesker. Nu fulgte jeg også lidt med sidste år, og jeg har før overvejet at stille op - så nu skulle det være!:-)

Jeg tror, at jeg kan få en masse gode ting ud af min deltagelse, bl.a. ved at møde en masse nye, søde og inspirerende mennesker. Det bliver formentlig en kæmpe kæmpe oplevelse, som jeg vil kunne kigge tilbage på med stor glæde.

At vinde Miss Danmark 2015 og repræsentere Danmark til Miss World 2015 i Kina ville betyde alverden – det er jo en oplevelse for livet! At rejse ud i verden, få en masse oplevelser og inspiration udefra og være med til velgørende arrangementer, hvor man kan gøre en forskel for andre – det vil simpelthen være vidunderligt. Jeg er enormt taknemmelig for at få lov til at deltage i konkurrencen, så det ville være en meget stor ære at skulle stå i spidsen for Danmark. Jeg har viljestyrken til at vinde, så jeg vil gøre mit ypperste for at hive sejren hjem, så vores kære Danmark kommer på verdenskortet.

Præsentation
Beauty With A Purpose

Miss Sport

Miss Talent

Vidste du at Danmark i 2010 var repræsenteret i 4 forskellige mandlige skønhedskonkurrencer?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag