Anne-Marie Raunholt


Miss Danmark 2015 Finalist
Fulde Navn: Anne-Marie Raunholt
Alder: 25 år
By/Region: 
København V, hovedstanden
Højde: 173 cm
Beskæftigelse: Studerer Fransk på fuldtid, freelance skuespiller


Jeg hedder Anne-Marie, jeg er 25 år gammel og kommer fra Aalborg, men er bosat i København på 6. år. Jeg er 173 cm høj. Jeg har 2 brødre, en stor- og en lillebror. 
Til hverdag studerer jeg fransk på fuldtid. Jeg har altid været meget fascineret af sproget og generelt af andre sprog og kulturer. Så derfor har jeg besluttet mig for at kunne det 100%. Jeg synes desuden at det er en god egenskab at have i forhold til arbejdsmaked(er). 


I min fritid dyrker jeg utrolig meget fitness. Efter en skade i benet sidste år droppede jeg det aktive liv for i stedet at blive 100% livsnyder og det kostede at jeg tog 17 kg på. Da jeg fik af vide at jeg skulle være med i Miss Danmark 2015 gik der kun en time fra jeg fik besked, til at jeg stod i mit lokale fitnesscenter. Jeg havde før gerne ville i gang med en livsstilsændring og tilbage til mit gamle, sunde Jeg, men det eneste der har, kunne motiverer mig var deltagelsen i Miss Danmark.

Det største jeg har oplevet indtil nu har været at flytte fra min hjemby Aalborg og til København. Det virker umiddelbart ikke som en stor ting, men når jeg ser tilbage kan jeg se at det har forandret mit liv meget. Det har gjort mig meget mere lykkelig og givet mig muligheder som jeg ikke havde fået før jeg flyttede. Mine yndlings film er; ”Nynne”, ”The Wolf Of Wall Street”, ”American Sniper”, “Agent Catwalk” og “Finding Nemo”. Alt efter hvilket humor jeg er i.

Min yndlings bog er ”Æblekinder” med Marie Hirse. Det er en meget ærlig og dyb historie, og for mig skal gode bøger ikke være komplicerede, men ærlige og autentiske.

Når det kommer til min livret ville jeg så gerne give det klassiske svar: ”ALT MAD!” da jeg virkelig er et madøre og elsker, elsker, elsker at stå i et køkken. Men siden jeg var cirka 6 år gammel har den helt store vinder altid været lasagne. Og det er den ret jeg får HVER år til min fødselsdag.

Jeg har ikke været mange eksotiske steder henne i mit liv, men det absolut smukkeste sted jeg har været var Mykonos i Grækenland. Jeg har været i Grækenland så mange gange i mit liv med mine forældre, men for to år siden var jeg af sted til Kreta med min veninde og vi tog en en-dags-tur derop. Det er et sted der virkelig kan anbefales! Jeg skal bestemt til Mykonos igen på et tidspunkt, men steder jeg rigtig gerne vil besøge er New York, Thailand og så selvfølgelig Sanya i Kina.

Den person jeg ser mest op til i verden er Angelina Jolie. Hun er for mig definitionen på skønhed. Vi kender alle følelsen af at elske, en person for hvad de har indeni, og at dét så gør dem til det smukkeste væsen i verden. Hun er gude smuk udenpå, men også indeni, og det hjerte af guld som hun har gør hende, for mig, til det smukkeste menneske i verden. Hvis der var en person jeg skulle have frokost med, ville det uden tvivl være hende. Hendes mimik, godhed og elegance fascinerer utrolig meget. Hun har udført ufattelig meget humanitært arbejde hvilket også gør hende til en god rollemodel for alle andre.

Den del af mig selv jeg er mest glad for er mine øjne, og mit hår. Jeg har selv både farvet og klippet det siden jeg gik i folkeskole og har passet så godt på det at det stadig er fyldigt og langt uden extensions.

Noget sjovt man skal vide om mig er at jeg er ufattelig bange for strøm! Det lyder mærkeligt, og ja… Det er det også! Jeg tør ikke at sætte stik i stikkontakter og det er også en kamp for mig at tænde for kontakter. Jeg får andre til det hvis jeg kan. Jeg er simpelthen hunderæd, og angsten opstod da jeg for år tilbage boede i en ældre bygning hvor el installationerne ikke var up-to-date. Det resulterede i at flere gange om ugen, når jeg skulle tænde på kontakter sprang pærerne, i lamperne med et kæmpe brag og jeg fik et chok hver gang. Man vidste ikke hvilken gang det ville ske når man tændte på en knap, så det var lidt ligesom at spille mus med strøm. Nogle gange var det da jeg var vildt træt midt om natten og skulle op. Jeg tændte for lyset og så sprang pæren lige op i hovedet på mig. Jeg har også været udsat for at der stod en stråle af gnister ud af en kontakt. Den angst fulgte altså med da jeg flyttede, og det har så resulteret i at jeg ligner en klovn når jeg skal tænde for en lampe, fordi jeg står og gemmer mig imens. Men sådan er det. Så kan I få et grin ud af det, og det er gratis. Jeg deler med glæde smil og grin ud.


I februar i år da terroren ramte os, ville jeg også gerne dele ud. Jeg ville gerne sige tak til de mænd og kvinder der havde brugt flere døgn på at beskytte os. Jeg havde set på de sociale medier at folk var kommet med blomster og kage. Jeg havde aftalt med min veninde at vi ville støtte op om mindehøjtideligheden og møde op med lys. Jeg ville også gerne give en tak til en betjent eller to, men havde hverken blomster eller kage. Så da jeg kom forbi en tom politibil så jeg mit snit til at trække min røde læbestift og overdænge den med røde kys. Efter mindehøjtideligheden fik et par andre biler også et mys. På vejen hjem sagde jeg til min veninde at jeg gad godt at have været en flue på væggen, men jeg nok aldrig fik en reaktion fra mit lille stunt, og så tænkte jeg ikke mere over det. Aldrig har jeg været SÅ forkert på den. Da vi kom hjem sad vi og drak en kop the, glad og uvidende på altanen. Vi kunne ikke komme på nettet da nettet på Østerbro var nede, men da det kom igen, var min telefon ved at bryde sammen. Københavns Politi havde åbenbart taget et billede af den bil jeg havde overkysset, og div. medier havde delt det og på en eller anden måde fundet frem til at det var mig. Jeg har ikke tal på hvor mange henvendelser jeg fik fra både ind- og udland, men talte kun med TV2, da jeg ikke ville fjerne fokus fra den reelle situation, som jo tog udgangspunkt i noget tragisk. Jeg gjorde bare opmærksom på at det hele kun var i god mening. Jeg har gjort mange skøre ting i mit liv, men når jeg ser tilbage var den der nok den skøreste. Det der gør mig mest glad er når/hvis jeg kan bringe et smil frem på andres læber.

I min fremtiden drømmer jeg om at kunne få lov til at underholde på fuldtid. Jeg har i flere år gjort det på deltid, men jeg føler mig så hjemme og behageligt tilpas når jeg står på en scene, foran et publikum eller foran et kamera. Det handler ikke om ”prinsessen i Mig-Mig-land”, men det er den lykkefølelse det giver mig, og jeg har det så sjovt med det. Kunne jeg, ville jeg gøre det gratis hver dag resten af mit liv, og når man føler så stærkt og er så passioneret for noget så skal man gå all-in! Nu læser jeg fransk, men vil senere søge ind på skuespillerskolen. Dog føler jeg ikke at det jeg er i gang med nu er spild af tid. Tværdimod! Det er en rigtig god ting at have med i bagagen, og jeg er sikker på at det vil komme mig til gode senere i livet på den ene eller den anden måde.

Jeg kan være en rollemodel for andre fordi jeg har så meget godhed i mig. Jeg ønsker alt godt og har altid kun gode intentioner med det jeg foretager mig. Jeg er hjælpsom og sørger altid for at være der for andre når jeg kan. Jeg synes det er vigtigt at vi altid husker hinanden på at vi skal hjælpe hvor vi kan, og være der for hinanden.

Jeg valgte at deltage i Miss Danmark 2015 fordi at jeg har set skønhedskonkurrencer siden jeg var helt lille. Jeg havde VHS-bånd hvor jeg optog ALLE udsendelser om skønhedskonkurrencer og ALLE konkurrencer der blev vist på tv. Jeg havde båndet med i min skoletaske i skolen og når jeg tog hjem til veninder efter skole tvang jeg dem til at se det sammen med mig. Jeg var faktisk ligeglad med at det ikke interesserede dem. Jeg så dem hver dag og flyttede sågar rundt på spisebord og tv i mine forældres stue og så jeg kunne gå min runde på samme tid som deltagerne på tv. Og jeg havde selvfølgelig både kjoler og badetøj på som dem. Helvede brød for alvor løs dengang jeg havde glemt at tage et af mine bånd ud af videoen og min far optog Formel1 henover Miss USA! Der præsterede jeg at få et af mine mest uhyggelige hysterianfald i mit liv. Og det siger ikke så lidt! Det var næsten helt flot og kostede mig vist også en uges stuearrest. Men jeg overlevede lige med nød og næppe, og der var trods alt cirka 4 VHS-bånd med 5 timers optagelse.

At vinde Miss Danmark 2015 og repræsentere Danmark til Miss World 2015 i Kina ville betyde ubeskriveligt meget for mig. Det er en af de ting man ikke kan sætte ord på. Lidt det samme som at spørge et 5-årigt barn om hvor meget han/hun glæder sig til Juleaften. Man kan forklare nok så meget, men ord kommer ikke til sin ret. Hænderne op over hovedet for at vise det. Og det er stadig ikke stort nok. Jeg har som sagt fulgt med siden jeg var helt lille og føler at jeg kender branchen ind og ud efter at have studeret den i mange, mange år. Faktisk kan jeg alle vinderne i hovedet fra de sidste 20 år. Det sidder virkelig i mig nu, og føler at jeg ville kunne gøre et godt arbejde som repræsentant for Danmark ved Miss World 2015 hvis jeg fik chancen, med al den viden og øvelse jeg har skrabet til mig de sidste mange år. Jeg sidder hver dag og studerer (faktisk mere end mit skolestudie) alle sider og aspekter af konkurrencen, for at være så godt forberedt så muligt. Jeg har allerede bevist en del af hvor meget det betyder for mig at være med ved min livsstils omlægning, og hvis jeg skulle gå hen og vinde Miss Danmark vil man kunne stole 100% på at jeg ville fortsætte med at gå op i det med liv og sjæl. Til spørgsmålet om hvad jeg får ud af at være med? Udover at jeg får en stor oplevelse ind på kontoen, har jeg oplevet sider af mig selv jeg ikke troede jeg havde. Jeg vidste at jeg var viljestærk, men vidste ikke at jeg var SÅ stærk. Men mest af alt: Det her er en drøm der går i opfyldelse!

Præsentation
Beauty With A Purpose

Miss Sport

Miss Talent


Vidste du at Ingrid Andersen var den første danske Miss Word repræsentant i 1953?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag