Anna-Maria Mathiesen

Miss World Danmark 2014 Finalist 11
Navn: Anna-Maria Mathiesen
Alder: 18 år
By/Region: Skibby/Sjælland
Højde: 173 cm
Beskæftigelse: Gymnasiet STX og går på Badminton College i Holbæk.


Jeg hedder Anna-Maria Mathiesen, jeg er 18 år gammel og 173 cm høj. Jeg bor på en gård lidt uden for Skibby, hvor jeg har boet hele mit liv sammen med min mor, far og storebror.

Lige nu går jeg på gymnasiet samt på badminton college på mit 3. år og studerer samfundsfag, matematik og erhvervsøkonomi. Badminton college er en del af gymnasiet, så jeg træner hver dag, og er meget seriøs omkring min træning. Jeg har en ambition om at blive professionel. Min største drøm inden for min sport er at komme med til OL. Jeg spiller lige nu på eliteplan og har tidligere vundet sjællandsmesterskaberne og landmesterskaberne i damedouble og konkurrerer tit i klubturneringer i både mixdouble og damedouble.

Jeg blev for første gang introduceret til badminton da jeg var 8 år gammel og har lige siden bare elsket sporten. Jeg elsker at konkurrere og er meget målrettet. Jeg sætter store krav til mine præstationer, ikke kun på badmintonbanen, men også i skolen, som jeg også er meget seriøs omkring. Det er vigtigt for mig at klare mig godt, og indtil videre er jeg godt på vej mod mit mål om at afslutte gymnasiet med et højt gennemsnit.

Min store passion er at rejse, møde nye mennesker, kulturer og se en masse spændende steder. Jeg holder meget af varme lande og har allerede været lidt omkring. Jeg har været på træningslejr i forbindelse med badminton og har både været i Schweiz, Kina og Sydafrika, hvilket har været nogle helt fantastiske og uforglemmelige oplevelser som jeg er meget taknemmelig for at jeg har fået muligheden for at opleve. Men også Europa har en stor plads i mit hjerte. Specielt Spanien er en af mine favorit destinationer at rejse til.  Jeg synes at kulturen og de mennesker som bor i landet er helt fantastiske. Dog vinder Italien når det gælder det land med den bedste mad. Jeg elsker italiensk mad, og de laver pasta på 1000 måder og det smager himmelsk!

Når jeg er færdig med gymnasiet har jeg allerede lagt en plan for hvad jeg vil. Jeg har altid drømt om at rejse hele verdenen rundt, og efter 3.g skal det være. Jeg har planer om at tage til Australien, New Zealand, USA, Sydamerika, Thailand, Afrika og Spanien.
Min plan er at rejse rundt i et år for fornøjelsens skyld, og derefter studere et år i udlandet. Jeg har endnu ikke besluttet hvor det skal være, men Spanien, Australien eller USA ville være spændende steder at studere for mig.

Efter min store oplevelses- og selvrealiseringsrejse vil jeg meget gerne ind og læse på Copenhagen Business School, da jeg har en ambition om at starte min egen virksomhed. Jeg har altid vidst at jeg ville være selvstændig, og jeg ønsker inderligt at igangsætte min egen virksomhed.


Det største jeg har oplevet i mit liv indtil nu er svært at sige. Jeg har fået så mange gode oplevelser i min badminton og har vundet en masse. Jeg er blevet god til at spille badminton, men jeg har også fået så mange gode menneskelige egenskaber med mig. Det er egenskaber som at være struktureret, disciplineret, selvstændig og at tro på mig selv.
Men ud over sportsresultater, føler jeg mig også utrolig heldig at jeg har mødt så mange fantastiske mennesker igennem mit liv, som har været med til at gøre skole, sport, hverdag, fritid, ferier og mit liv i sig selv, til en af de største oplevelser.

Jeg er godt tilfreds med helheden af min krop, men hvis jeg skal udvælge den del af mig selv jeg er mest glad for, er det mine øjne.

Jeg taler som modersmål dansk, men taler flydende engelsk og tysk.

Jeg kan rigtigt godt lide at se film og læse bøger. Min yndlingsfilm er Ironman. Jeg er vild med skuespilleren Robert Downey Jr. Jeg synes han spiller rollen som Ironman helt vildt godt, og jeg har set filmen rigtigt mange gange. Den er god fordi den er spændende og med masser af action.


Min yndlingsbog er ”Vilde Mille og jagten på Isiljas forbandelse”, måske ikke den mest kendte bog, men jeg læste bag på den i en boghandel og tog chancen. Det har vist sig at være den eneste bog som jeg har læst flere gange. Genren er fantasy, og jeg er helt vild med den verden, som forfatteren har lavet, den er spændende og fanger mig, også selvom jeg har læst den mange gange.

Den person som jeg ser mest op til inden for sportens verden er Peter Gade. Han var på toppen af hans karriere i mange år, uden at blive arrogant. Han var et utroligt sportsligt menneske, og han virker nede på jorden og ydmyg på trods af hans flotte lange karriere. Han er et menneske jeg ser op til, og inden for sportens verden prøver at efterligne.
Derudover bliver jeg i min hverdag inspireret af utroligt mange forskellige mennesker både tæt på mig og fra hele verdenen.


Skønhed for mig handler om udstråling. Et menneske der hviler i sig selv og tror på sig selv uden at være arrogant eller har behov for at vise sig frem. Skønhed kommer indefra, og selv det mest triste menneske i verden vil se bedre ud med et smil på læben og et glimt i øjet. Det handler ikke om hvor du kommer fra, din baggrund eller udseende, men ganske simpelt om at være glad for den man er og acceptere sig selv. Alle mennesker har forskellige kvaliteter, personligheder, gode og dårlige sider. Det vigtigste er at man er ærlig over for sig selv, og står ved hvem man er.

Hvis jeg kunne spise middag med én kendt person i hele verden, ville det være en som er underholdende og sjov. Jeg ville derfor vælge komikeren Mick Øgendahl, da jeg tror det kunne blive en sjov middag i hans selskab.

Noget sjovt man skal vide om mig er at jeg er helt vild med rutsjebaner. Jo vildere jo bedre.

Jeg er meget bange for edderkopper. De skræmmer mig helt vildt meget.

Det skøreste jeg nogensinde har lavet var i folkeskolen sammen med min bedste veninde, hvor vi, fik den idé at have en ny tøjstil hver dag i en uge. Vi var hippier, punkere, gangstars, barbie girls og ninjas. Det var en skør uge, og det var egentligt kun os selv der vidste hvad det gik ud på, men det var sjovt.


Jeg er mest glad når jeg er i godt selskab sammen med mennesker jeg holder af. Jeg elsker at tilbringe tid med mine venner og veninder. Det gør mig lykkelig og glad og jeg sætter stor pris på at være omgivet af mange kærlige, sjove og unikke personer.


I fremtiden drømmer jeg om en karriere, et lækkert hus i Spanien med udsigt over havet, at blive gift og leve mit liv fuldt ud.


Jeg vil være en god rollemodel for andre, da jeg går meget op i at være sund, aktiv og vigtigst af alt glad. Naturlig skønhed og velvære er vigtigt for mig. Jeg hviler i mig selv og kan lide at hjælpe andre mennesker. Derfor vil jeg gerne være med til at inspirere andre til at stole på at de er unikke og smukke lige præcis som de er. Udstråling er det der gør det hele og det er med til at frembringe den indre skønhed.

At repræsentere Danmark til Miss World 2014 i London ville betyde alverden for mig. Det ville være en stor og uforglemmelig oplevelse, men også en kæmpe ære. Jeg ville virkelig nyde at kæmpe for Danmark og ville yde mit allerbedste. Jeg har viljen og troen på at jeg kan vinde og jeg brænder virkelig for at blive repræsentant for Danmark til Miss World i London.Photo: Christina Anaya

Video photographer: Jan Winther
Make up: Lykke Milving Klejtrup
Hair: Daniella Dif 
Styling: Lisa Lents/National Director 
Dress:www.tp-kjoler.dk
Jewellery: www.mawli.dk
Bikini: www.change.com
www.missandmisterofdenmark.com

Vidste du at den første Mr.World konkurrence blev vundet af belgieren Tom Nuyens i 1996?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag