Amalie Nørreby


Miss World Danmark 2014 Finalist 15

Navn: Amalie Nørreby
Alder: 20 år
By/Region: København/Sjælland
Højde: 172 cm
Beskæftigelse: 2. års studerende på skuespilleruddannelsen ved Københavns Film og Teaterskole. 

Mit navn er Amalie Nørreby og jeg er 20 år gammel. Jeg kommer oprindeligt fra Fanø i Jylland, hvor jeg har været rigtig glad for at vokse op. Det er et lille ø-samfund, hvor alle kender alle, med dejlige fredede naturområder og en af Danmarks bedste badestrande. Som lille syntes jeg, at det var skønt at vokse op i så trygge omgivelser. Derfor var det lidt af en omvæltning at flytte til København for et år siden, men på en god måde. Det var tid til forandring for mig og jeg var kommet ind på min drømmeuddannelse!

Til daglig går jeg på Københavns Film og Teaterskole hvor jeg studerer til skuespiller, som jeg elsker. Jeg får lov til at udfordre mig selv hver eneste dag. Jeg får lov til at lege en hel masse! Og jeg får lov til at se mennesker og verden med andre øjne.

Min fritid bruger jeg meget på at dygtiggøre mig selv indenfor mit fag. Fx er jeg ved at lære mig selv at spille klaver. Jeg skriver også meget; når jeg har for mange følelser og tanker der suser rundt i kroppen, hjælper det for mig at skrive det ned. Udover det har jeg nogle projekter kørende med mine medstuderende, enten laver vi noget kortfilmsarbejde sammen eller noget devising.

Det største jeg har oplevet indtil nu er at møde mit livs kærlighed. Det er ikke sådan, at jeg tror, der er ét bestemt menneske derude, som det er meningen vi skal finde sammen med. Men jeg tror på, at der er nogle få mennesker, som vi simpelthen bare passer sammen med. Mange folk rynker på panden ad mig og spørger om jeg ikke er for ung til den slags, men nej, det er jeg ikke. Kærlighed er ikke praktisk. Det er ikke meningen, det skal være nemt. Nogle gange har jeg da også lyst til at dunke min kæreste i hovedet med noget  tungt og billigt, men jeg elsker ham, mere end jeg kan beskrive med ord.

Udover dansk og engelsk, så taler jeg også tysk – det er obligatorisk i folkeskolen når man bor på en ø fyldt med tyske turister. Jeg er god til dialekter og accenter: jeg har både fået at vide, at jeg kan lave en god britisk accent, en amerikansk og sågar en australsk!

Min yndlingsfilm er ’The East’ af Brit Marling. Filmen rører mig på så mange måder – ikke bare historien, som er fantastisk i sig selv, men også grundlaget for filmen; hvordan den er lavet og hvordan den er filmet. Den har taget mig med storm og har inspireret mig uendeligt meget! For mig er den nyskabende og utroligt sigende, og det er præcis sådan en slags film jeg går og drømmer om at lave selv.

Min yndlingsbog er ’The Four Agreements’, som beskriver fire måder at gøre sit eget liv nemmere og lykkeligere på. Den har hjulpet mig gennem nogle hårde tider og en svær hverdag, specielt en del af bogen, der hedder ’The Second Agreement: Don’t Take Anything Personally’ har givet mit indre system en dejlig og positiv omvæltning. Jeg vil opfordre alle mennesker til at læse denne bog!

Jeg har været så privilegeret, at mine forældre har rejst meget rundt med os siden jeg var spæd, gerne flere gange om året! Men et sted jeg endnu ikke har besøgt er Afrika. Jeg vil rigtig gerne på eventyr og se savannen – heldigvis for mig, skal jeg med min familie til Tanzania næste sommer og bestige Kilimanjaro i anledningen af min mors 50 års fødselsdag.

For mig er mit favorit feriested dér hvor min familie er. Med det mener jeg, at verden har så meget vidunderligt at byde på, men et sted er kun så fantastisk som menneskene i det, og når min familie er der, er det altid et godt sted.

Indenfor det sidste halve års tid, er jeg blevet MEGET bevidstgjort omkring dyrevelfærden herhjemme i Danmark. Det startede med, at jeg så en dokumentarfilm, som hed: ”Vegucated”, og den skræmte mig meget – men jeg tænkte ’det er i USA, så slemt er det ikke herhjemme’, men det måtte jeg så desværre erkende, at det var det. Så derfor er jeg ved at omvende min kost til vegetarisk, og vil derfor mene, at min yndlingsmad er alt hvad der er godt for dyrene. Jeg kan snakke i timevis om dette emne, da det er noget, der betyder meget for mig, så jeg er nødt til at gøre det meget kort.. Udover mad med omtanke, så elsker jeg selvfølgelig chokolade, som jeg (ups) spiser hver eneste dag.

Jeg er finder inspiration fra mange forskellige mennesker, og har ikke én bestemt person jeg ser mest op til. Jeg har mange forbilleder, fordi vi er så forskellige – jeg kan ikke identificere mig med blot en enkelt person. Alle folk kan lære mig noget. Skal jeg vælge en, vil jeg sige, at jeg er meget glad for og stolt af at min mor er MIN mor. Hun er et forbillede for mig på mange måder, og har lært mig rigtig meget af det jeg ved i dag, og er der altid for mig, når jeg har brug for det. Hun er en meget stærk kvinde og står 100% ved sig selv og sine egne meninger, hvilket nok er det jeg beundrer aller mest.


Skønhed for mig er, når jeg kan se et menneske hviler i sig selv og er ærlig omkring sig selv. Det er når man kan indrømme sine fejl, og være tro mod sine følelser. Når man tør at sige fra og stå ved sig selv, og ikke lade sig styre af udefrakommende faktorer som venner, medier og samfundet. Vi er alle sammen forskellige. Det er vi bare. Det er vigtigt, at vi er det. Vi har hvert vores helt eget ’beliefsystem’, og når vi står ved det, kan jeg ikke se noget smukkere.

Så med andre ord, skønhed kommer indefra. Men det handler også om, at man står ved sit ydre. For når man gør det, så skinner det igennem – det har sin helt egen lille glød. Den del af mit eget ydre, som jeg bedst kan lide, er mine ben, og jeg vil gerne blive bedre til at lufte dem mere og vise dem frem, for dem er jeg altså glade for!

Hvis jeg kunne spise middag med én kendt person i hele verden skulle det være Cara Delevingne. Hun er en supermodel og en Victoria’s Secret Angle, men også én af det mest tossede og dejlige personligheder jeg har set. I mine øjne er hun netop det, jeg lige har beskrevet ovenfor.

Noget sjovt I skal vide om mig er, at jeg kan synge som en chipmunk. Til castingen til Miss World sang jeg ’Akon – Dangerous’ med min mussestemme, hvilket var super kikset men mega sjovt! Jeg tror faktisk, jeg er ret god til at imitere dyr generelt – nogle gange spørger min kæreste mig, om jeg selv tror jeg er en kat? Det tror jeg altså ikke! Dyr er bare så nuttede og har så mange fantastiske sider, jeg kan ikke undgå at tage det til mig!

Mennesker har eftersigende fem ting vi frygter tilfælles: frygten for udryddelse, frygten for at blive handicappet eller miste en legemsdel, frygten for at blive forladt og frygten for at skade vores eget ego og integritet. Det kender jeg skam godt til, men udover disse, er jeg også VIRKELIG bange for mørke. Jeg kan ikke være i mørke uden at gå i panik. Derfor sover jeg bl.a. med netflix kørende hele natten, medmindre min kæreste sover ved siden af, for så bliver han spist af monstrene først.

Det skøreste jeg nogensinde har gjort, var at planlægge min 11 års fødselsdag for pigerne i min klasse, hvor vi startede med at se Scream og derefter skulle på spøgelsesløb ude i skoven. Vi var alt for små til det, og flere af pigerne begyndte at græde og måtte blive hentet af deres forældre. I dag er det heldigvis noget vi bare kan se tilbage på og grine af!

Jeg er mest glad når jeg er ved havet. Jeg er vokset op med havet omkring mig, har set det hver dag. Jeg elsker at sidde og lytte til bølgerne, store eller små. Jeg er ligeglad med om det øsregner eller er dejligt solskin, så længe jeg kan dufte og høre havet, får jeg ro indeni.

I fremtiden drømmer jeg om at flytte til London. Det har været min plan siden jeg var helt lille. Jeg har besøgt England mange gange, og har altid følt mig hjemme derovre. Jeg kunne godt tænke mig at arbejde på et teater i London, eller gå til auditions på kortfilm og spillefilm. Måske starte min egen gruppe af kreative og passionerede mennesker. Jeg drømmer om at få lov til at lave noget jeg elsker hver eneste dag. At vågne op om morgenen og glæde sig til dagens udfordringer. Jeg drømmer om at se verden, både på et arbejdsmæssigt plan, men også sammen med min familie. Jeg drømmer selvfølgelig også om at starte min egen familie, men det bliver først om mange år, når jeg har opnået nogle af mine karrieremål. Det har altid været et mål for mig, at blive gift som ung, netop fordi jeg tror på kærligheden og gerne vil hylde den.Jeg kan være en rollemodel for andre, fordi jeg kæmper for at opnå mine mål og mine drømme. Jeg har altid gerne ville spille teater, og nu går jeg på mit drømmestudie og er færdiguddannet i en alder af kun 22 år. Det er en privatskole, som jeg selv betaler for. Det gør at jeg er nødt til at arbejde meget ved siden af skolen, og at jeg nærmest aldrig har fri. I min ’sommerferie’ har jeg haft tre forskellige jobs, og har arbejdet stort set hver eneste dag. Det er hårdt både fysisk og psykisk aldrig at holde pause, men jeg bliver utroligt stolt af mig selv, når jeg har sparet penge sammen til et nyt skoleår.

Jeg vil gerne inspirere andre mennesker til at gøre det sammen, uanset hvad deres drømme måtte være og uanset hvad det kræver. Selvfølgelig falder man og slår sig hele tiden, men man lærer også at samle sig selv op igen, og det er svært, men man lærer det, og man lærer sig selv at kende på en helt anden måde.

At repræsentere Danmark til Miss World 2014 i London ville betyde, at jeg kunne få lov til at udfordre mig selv på nogle helt andre punkter, end hvad jeg er ’vant til’. Det vil være en stor ære for mig, at få lov til at repræsentere mit eget land. Jeg er stolt af at være dansker, og vil gerne være med til at vise verden hvad vores lille land har at byde på! Jeg er vokset op med at se skønhedskonkurrencer, Topmodel i diverse lande og Victoria’s Secret Fashion Shows, og jeg har altid drømt om, at få lov til at være en del af den verden. De kvinder jeg ser i sådanne konkurrencer og jobs, er for mig utroligt stærke og inspirerende kvinder – og jeg vil gerne være en af dem. Jeg har så mange ting på hjertet, som jeg gerne vil nå ud til folk med.Photo: Christina Anaya
Camera & Editing: Jan Winther
Producer: Lisa Lents/National Director
Make-up: Louise Block Andersen
Hair: Natascha Heilmann Würtz
Styling: Lisa Lents/National Director
Dress: www.tp-kjoler.dk
Jewellery: www.frk-lisberg.com
Bikini: www.change.com 
Lashes: www.depend.se

www.missandmisterofdenmark.com

Vidste du at Pia Rosenberg Larsen fra Danmark blev nr. 2 til Miss World 1986?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag