Amalie Havris Cardel


Miss World Danmark 2014 Finalist 25

Navn: Amalie Havris Cardel
Alder: 17 år
By/Region: Køge på Sjælland
Højde: 174 cm
Beskæftigelse: 2. år på Solrød gymnasium, engelsk samfundsfaglige linje. Arbejder ligeledes som model på deltid.


Jeg hedder Amalie Havris Cardel, jeg er 17 år gammel og kommer fra Køge. Jeg er bosat i Køge, og har boet der hele mit lv. Jeg er 174 cm høj. Jeg er alenebarn. Jeg bor hos mine forældre. Til hverdag går jeg i 2.g på Solrød gymnasium. I min fritid kan jeg godt lide at ride, sejle og så synger jeg i kor, hvilket jeg har gjort i 8 år.. Jeg har reddet siden jeg var 9 år, og har egen hest. Jeg sejler pt. Motorbåd, men starter pr. den 16.september duelighedsprøve med henblik på at starte med at sejle sejlbåd.

Jeg har taget et årigt undervisningsforløb i fransk, to årigt undervisningsforløb i italiensk og er på andet år i gang med et tre årigt spansk forløb i forbindelse med gymnasiet.

Min yndlings film er Spirit: Hingsten fra Cimmaron, fordi den er den bedste tegnefilm der findes og fordi den minder mig om barndom. Er et meget sentimalt menneske, så selv den kan tvinge en lille tåre frem. Og så er musik meget vigtigt for mig, og kan altid få mig til at slappe af, og den film er bare fyldt med det mest fantastiske musik. Min yndlings bog er Arven efter Arn fordi jeg er meget historie interesseret, og fordi den er så fantastisk skrevet. Jeg kunne læse før jeg startede i skole da jeg var 6 år gammel, så kan ekstremt godt lide at udfordre mig selv når jeg læser fordi det meget hurtigt bliver for ”nemt”, så læser enten på engelsk eller ældre bøger.


Mine favorit ferie steder er Samöens i Frankrig på ski fordi jeg elsker at stå på ski hvilket jeg har gjort det siden jeg var 2,5 år gammel, og så at sejle fordi jeg slapper af på vandet og nyder roen. Jeg drømmer om at en dag at kunne sejle verden rundt.

Jeg ser mest op til min far, fordi han altid kæmper max for det han vil. Han har altid lært mig at give mig 100% og at følge mine drømme. Og så er min far der bare altid! Lige meget hvad så har min far altid en skulder jeg kan græde på eller en historie der kan få mig til smile.

Skønhed for mig er at man er glad for sig selv og man kan se det smukke i sig selv. Synes ikke man skal gå op i hvad andre tænker om en, og at man sætter sit eget syn på sig selv før alle andres.
Uden at lyde egocentret så er jeg godt tilfreds med hele min krop, der er ikke noget jeg ville vælge at ændre noget ved den, men skulle jeg alligevel vælge en ting jeg er gladest for så er det nok mine øjne. Er glad for mine mørke øjne, der altid står så tydeligt frem.

Hvis jeg kunne spise middag med én kendt person i hele verden, ville det være Michael Jackson. Selvom han er død, så er han en af verdens bedste artister. Hans musik og person inspirerer så mange mennesker selv den dag i dag hvor han ikke længere er her, eller også skulle det være Jennifer Lawrence, der spiller hovedrollen i hunger games filmene. Hun er en person der, ligesom mig, ikke vil lade nogle ændre på hende.


Noget sjovt man skal vide om mig er nok at da jeg var lille var jeg helt sikker på at jeg aldrig ville flytte hjemmefra. Når mine forældre spurgte mig hvad der så skulle ske når jeg fik mand og børn, så ville jeg selvsikkert svare, at så kunne de sove på sofaen.

Foruden min skræk for edderkopper, så er det jeg er mest bange for i verden at miste min familie og dem jeg elsker. De mennesker jeg har omkring mig betyder alt for mig og ville virkelig ikke ane hvad jeg skulle gøre uden dem i mit liv.

Jeg er mest glad når jeg har venner, kæreste eller familie omkring, og jeg bare kan slappe med dem. Når jeg bare kan slappe af og ikke tænke på andet end mig selv og dem der er omkring.
I fremtiden drømmer jeg om at få min uddannelse som arkæolog, og arbejde med arkæologi og historie. Jeg drømmer om at få min egen familie og børn.

Jeg kan være en rollemodel for andre fordi jeg elsker at gøre andre glade, og ikke er bange for at være mig selv og sige min mening. Jeg er meget viljestærk, og er der noget jeg vil så skal jeg nok kæmpe med næb og klør for at få det.

At repræsentere Danmark til Miss World 2014 i London ville for mig være en dream come true. At repræsentere Danmark, og gøre alt for at vinde, ville være det største der kunne ske for mig. Det vil være fuldstændig fantastisk hvis jeg bliver den danske repræsentant til Miss World 2014, og jeg vil nok ikke kunne forstå at jeg har vundet lige med det samme.Photo: Christina Anaya
Camera & Editing: Jan Winther
Producer: Lisa Lents/National Director
Make-up: Donna Marie
Hair: Tanja Søgaard Christensen
Styling: Lisa Lents/National Director
Dress: www.tp-kjoler.dk
Jewellery: www.mawli.com
Bikini: www.change.com
Lashes: www.depend.se
www.missandmisterofdenmark.com

Vidste du at danske Aino Korwa blev nr. 2 til Miss Universe 1963?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag