Shania Idit Iversen Barrientos


Shania Idit Iversen Barrientos

Deltager i Miss Danmark 2017.
Placering: 1st Runner-up til Miss Danmark 2017.

CASTING
Miss Danmark har alt i alt været en fantastisk oplevelse for mig!
Jeg husker tydeligt castingen, hvor nervøsiteten var høj. Her blev jeg mødt med smil og grin, og jeg følte mig velkommen fra første gang jeg trådte ind i rummet. Jeg var meget spændt, og kunne ikke lade vær med at smile. Da jeg talte, blev der lyttet til mig og der blev spurgt en del ind til mig, hvilket gjorde at jeg følte mig ekstra velkommen. Selvom jeg ikke var derinde så længe, fik jeg lov til at uddybe mig, og vise min personlighed frem. Da jeg skulle gå catwalk, som jeg aldrig rigtig havde prøvet før, blev der heppet, smilet og klappet, hvilket gjorde at jeg følte mig mindre anspændt. Castingen var alt i alt helt perfekt fra Miss Danmarks side af, og derfor ville jeg ikke ændre noget ved det. Det spørgsmål jeg elsker mest er “fortæl noget sjovt om dig selv”, for det synes jeg var vigtigt, for at personligheden kunne skinne igennem.

BOOTCAMPS
Bootcamps, var noget af det fedeste ved hele konkurrencen. Her fik vi lært alt fra catwalk og posering, til information om sundhed, guides til sceneskræk, og træning. Fælleskabet blev stærkere mellem pigerne, da vi delte værelser, og så hinanden udenfor træningen. Det jeg fik mest ud af bootcampsene var selvtillid, for vi fik så meget ros og jeg lærte så meget om os selv. Jeg fik presset mig selv til det yderste, og lærte at værdsætte mig selv, som den kvinde jeg er blevet. I en alder af 17 år, ved jeg at alt det jeg har lært på disse bootcamps, er noget jeg kan bruge i min viderudvikling som voksen. Derfor har det ikke kun hjulpet mig gennem konkurrencen, men også personligt.
Bootcamps var det ikke for lidt af, men jeg ville ikke have haft noget imod at have flere, ikke fordi vi var tidspresset, men fordi man fik så meget ud af det. Det har været rigtig fedt for mit tilfælde, at DR har fulgt konkurrencen fra start til slut, fordi det for mit vedkommende, har vist hvordan jeg har udviklet mig, og har derfor kunne set hvor meget denne konkurrence egentligt har betydet for mig! "Miss Talent" delkonkurrencen var en virkelig fed konkurrence hvor vi finalister kunne udtrykke vores personlighed, gennem de ting vi kan lide at lave. Her blev alle talenter værdsat, det var alt fra sang og dans, til tegninger og taler. "Miss Sport" konkurrencen, var den vildeste oplevelse, og her kunne man virkelig se hvor meget pigerne gad konkurrencen. Jeg kan tage mig selv som eksempel, som virkelig er højdeskræk. Og selvom jeg var den der tog sig længst tid, formåede jeg at fuldføre det hele med støtten fra pigerne og teamet. Jeg synes helt klart at disse konkurrencer skal være helt på samme måde igen, i stedet for videoer som førhen, skal det være live. "Beauty With A Purpose" delkonkurrenem, var så fedt at lave, hvor man selv havde helt kontrol over sit eget personlige projekt, hvor man i samarbejde med en velgørenheds organisation kan være med til at gøre en forskel. National kostume var en meget sjov del af konkurrencen, fordi man skulle finde sin kreative side frem, derfor vil jeg helt klart ønske at den kommer med de næste år. Her kan man også se pigernes personlighed, som skærer gennem deres kostume. Da finalen endelig var der, tror jeg ikke vi kunne have været mere klar. Alle havde styr på det hele, og stemningen bagved var meget god.

ANBEFALING AF MISS DANMARK KONKURRENCEN
Jeg vil helt klart anbefale at man melder sig til Miss Danmark! Modsat udlandet, er der ikke nogle udseendsmæssige krav. Der er plads til alle højder, drøjder, farver og former. Du får lov til at blomstre som den Miss der er gemt i dig. Det er en tid hvor du får lov til at pakke janteloven væk, og embrace yourself! Udover det er det en oplevelse for livet, hvor du får venskaber for livet, overskredet grænser, og hvor du får masser af livserfaring.

Jeg har fået meget ud af min deltagelse, ikke nok med personlig udvikling har jeg oplevet mange ting jeg som jeg nok aldrig ville have prøvet. Rød løber, model jobs, events, ja selv boksekampe! Udover det er der mulighed for at deltage i større konkurrencer i udlandet, hvor vi får lov til at repræsentere vores elskede Danmark <3 Så hvis du søger et fællesskab hvor du bliver accepteret for den du er, så ville jeg helt klart melde mig til Miss Danmark. Hvis jeg kunne gøre det om og om igen, så ville jeg helt klart!

INTERVIEW EFTER MISS DANMARK KONKURRENCEN

Hvorfor stillede du op i MissDanmark?
MissDanmark har altid været en kæmpe drøm for mig, både fordi det har fyldt meget i min opvækst, eftersom min mor stammer fra Venezuela. Det er et af de lande der har vundet flest skønhedskonkurrencer i verden og det er noget af det største og mest prestigefyldte man kan opnå i landet. Man bliver en stor stjerne og kæmpe ambassadør for sit land.
MissDanmark er en konkurrence, som beskriver mig bedst muligt, at jeg er en ung kvinde, som har meget mere at byde på end bare mit udseende.

Hvordan var det at være med?
Det har været en kæmpe oplevelse, som jeg ikke ville have været foruden!
Det hele har været meget velorganiseret og jeg har fået så meget ud af at deltage i MissDanmark, selvom jeg ikke gik hen og vandt, men blev nr. 2.
Vi lærte alt fra at kontrollere sceneskræk til at kunne posere, gå catwalk, lægge makeup og make-up, formulere os, viden om kost og sund livsstil, vi fik medietræning, viden om branding og brug af sociale medier. Udover det har vi fået rykket vores grænser, blev udfordret til at kaste os ud i nye ting, gå efter vores mål og tro på os selv. Jeg har fået veninder for livet, og en masse med i bagagen til min videreudvikling som voksen. Selvom det har været hårdt, fordi jeg virkelig har gjort mit yderste for at komme langt i konkurrencen, har der også været plads til at nyde det, og have det sjovt.

Hvordan var det at se programmet på DR bagefter?
Jeg synes, at det har været vild fedt at se programmet bagefter, fordi jeg har kunnet se min store udvikling gennem forløbet. Selvom det kun er 6 episoder, er det ikke alt man kan få med, men jeg synes at der er blevet gjort et godt stykke arbejde på trods af alt man ikke kan tage det hele med. Det jeg synes, der er fedest er, at der er klip fra konkurrencen fra nogle år tilbage, og klips med vores direktør Lisa Lents og mentorer - Helena Heuser og Aisha Isabella Hansen, som forklarer om konkurrencen i detaljer.
Hvilke reaktioner har du fået efter programmet Miss Perfect? Fra venner? Familie? Offentligheden?
Jeg har fået rigtig søde reaktioner fra venner, familie og bekendte, som bakker op om serien, og støtter mig både nu og da jeg deltog i konkurrencen. Der har både været positive og negative reaktioner fra offentligheden. Der er blevet nævnt et par fordomme hist og pist, men jeg er meget overvældet over al den støtte, programmet alligevel har fået fra offentligheden, fordi jeg synes, at det er vigtigt at komme ud med budskabet, at man kan dyrke kvindekroppen på forskellige måder, og at skønhed ikke kun er på ydersiden. Der er meget mere dybde i konkurrencen, end mange har en forestilling om. Forhåbentlig kan serien "Miss Perfect", være med til at knuse de fordomme der nu kan ligge omkring konkurrencen.

Vidste du at Danmark med Lily Jacobson var repræsenteret til den første Miss World konkurrence i 1951?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag