Sara Langtved

Sara Langtved
Deltager i Miss Universe Denmark 2019
Placering/Titel: Top 10, Miss Earth Denmark 2019 repræsentant på Filippinerne. 

FRA DANMARK TIL...

På min selvrealiseringsrejse som man nu engang har, som ung kvinde, faldt jeg i foråret 2019 over en annonce fra Miss Danmark, der søgte den nye Miss Universe/Miss World Denmark 2019.

Jeg ved ikke hvad der fik mig til tasterne i dét øjeblik - måske var det drømmen jeg havde gået længe med i maven, om at deltage i en skønhedskonkurrence. Måske var det fordi jeg ville bevise overfor mig selv, at jeg turde gå efter mine drømme.

Uanset hvad end der fik mig til at skrive på livet løs, for at komme i betragtning som den kommende Miss Universe Danmark, virkede ihvertfald.

Før jeg klikkede “send” tog jeg mig et øjeblik og tænkte: “Sara, hvis du trykker på denne her knap, kan du ændre dit liv. Er du klar til det? Butterfly effect. Do it, don’t do it?”

Jeg trykkede “send” og kom til casting samme uge.
Casting dagen kom og sommerfuglene begyndte at sprede sig fra maven og ud til mine fingerspidser. Jeg havde gjort så meget ud af mig selv den dag og jeg skammede mig ikke over det. Tværtimod.
Da jeg trådte ind på Adina Hotel, hvor castingen fandt sted, mødte jeg nogle af de smukkeste piger jeg længe havde set. Håbefulde, spændte og en anelse nervøse.

Da mit navn blev nævnt og den tidligere Miss World vinder Amanda Petri hentede mig fra lobbyen, begyndte mit hjerte at hamre.

Nervøsiteten tog til - men i det øjeblik jeg trådte ind af dørene hvor dommerne sad, blev jeg mødt af de sødeste kvinder med store smil. Min nervøsitet forsvandt som dug for solen.

Jeg blev udvalgt til TOP 25 til Miss Universe Denmark 2019 og min rejse begyndte.

I de måneder mit forløb strakte sig over, lærte jeg så ufattelig meget om mig selv.
Før Miss Universe  Danmark manglede jeg et form for “fristed” hvor jeg kunne udøve min indre skønhedsdronning. Jeg har altid gået utrolig meget op i at være god mod andre mennesker, sågar at tage sig af andre, at lære fra mig og hjælpe hvor jeg kan.
Jeg er ikke en særlig høj pige på 162 cm - allerede dér tænkte jeg, at jeg nok ikke ville komme længere end til castingen, men Lisa og mentor teamet så noget mere i mig, end bare mine 162 cm.

Jeg begyndte at forstå den måde Miss Danmark Organisationen udvælger deres finalister på, som ikke udelukkende er baseret på højder og drøjder, men på den individuelle kvinde.
Under Miss Universe Danmark forløbet fik jeg lov til at udleve mine værdier, alt mens jeg kunne kombinere skønhed og selvtillid, uden at skjule eller skamme mig over, at mine indre og ydre værdier skinnede igennem.

I pageant verdenen er der intet der hedder “at være for god”, “at være overdressed” eller “at være for meget”. Igennem Miss Universe Danmark forløbet fik jeg udlevet MIG. SARA.
Ikke hvem samfundet ville have at jeg skulle være, men hvem jeg virkelig er som kvinde.

Det er noget som jeg stadig den dag idag, sætter utrolig meget pris på, at jeg fik lov til at udleve.
Det har gjort at jeg i dag både hviler og stoler meget mere på mig selv end jeg nogensinde har gjort før.

Under mit forløb mødte jeg nogle af de dejligste mennesker, som jeg stadig snakker med til daglig.
Jeg har fået så mange kontakter indenfor skønhedsverdenen og set hvordan en skønhedsdronning bliver “skabt” - måske rettere, hvordan hun finder sin indre Beyoncé.
Det var et udtryk Lisa og mine mentorer igennem forløbet brugte meget - og jeg kan fortælle så meget, at det VIRKEDE!
Lisa og mine mentorer har virkelig knoklet for at lære os alt deres kunnen i pageant verdenen - et kæmpe stort tak til dem for at være så passionerede og engagerede!
Under forløbet blev vi TOP 25 piger guidet grundigt - jeg kom bla. på make-up kursus hos den talentfulde Lana, vi fik styling kursus af Dennis Knudsen og vi var endda også på mental mestring seminar ved Lizl Rand. Dette er kun nogle af de få fantastiske ting, jeg fik lov til at opleve igennem forløbet.

Finaledagen til Miss Universe Danmark 2019 stod for døren - det var nu!

Jeg vandt ikke førstepladsen, men jeg vandt årets Miss Congeniality award og kom i TOP 10.

Letter vingeskudt, trøstede jeg mig med at jeg kom hjem med en pris og at jeg endte i TOP 10 - det var jo også virkelig flot!

Min som-altid-hårdtarbejdende National Director Lisa var på overarbejde under hele Miss Universe Danmark forløbet.
Hun havde 25 piger, som hun tog under sine vinger og lærte alt hun vidste.

Det kræver meget at få alting til at gå op i en højere enhed, men man måtte sige at det formåede hun!
Lisa og mentorteamets hårde arbejde bragte frugt, da det næste skete...

… FILIPPINERNE?

Månederne efter finaledagen gik og jeg kunne stadig ikke få Miss Universe Danmark ud af hovedet.

Jeg følte ikke at jeg var helt færdig med mit forløb og kunne ikke rigtigt lægge det bag mig allerede - vi var jo først lige begyndt!

Jeg havde brugt lang tid på at researche de forskellige udenlandske konkurrencer, da jeg falder over Miss Earth. Denne konkurrencer taler lige til mit hjerte. Miss Earth er baseret på, at vi skal skabe awareness omkring de klimaforandringer vores moder jord gennemgår. Heraf skal hver repræsentant fra deres respektive land, vælge en advocacy (f.eks., bekæmp plastik) og simpelthen være fortaler for den klimaproblematik man har valgt. Denne konkurrence foregår på Filippinerne og er varer 4 uger, hvor man rejser gennem landet og er fortaler for sin valgte advocacy, samtidigt med at man laver velgørenhed - heraf planter træer, underviser børn på skoler, deltager i klimamøder med klimaambassadører og meget, meget andet. Den konkurrence lød simpelthen for god til at være sandt - jeg kunne være med til at gøre en kæmpe forskel i verden og samtidigt udleve min drøm om at repræsentere Danmark i udlandet.

Jeg modtog et par måneder senere en besked fra Lisa, hvorpå hun nævner Miss Earth konkurrencen. Lisa spurgte mig om jeg ikke vil være den danske repræsentant for Miss Earth 2019.

Jeg kunne slet ikke få armene ned - det var jo min store drøm!
Der gik meget kort tid, før jeg svarede at det ville jeg utrolig gerne.
Vi klargjorde min afrejse sammen og få uger senere landede jeg på Filippinerne og var klar til at kæmpe for vores moder jord. De 4 uger jeg tilbragte på Filippinerne var både hårde, lærerige, rørende men mest af alt - helt igennem fantastiske.

Jeg havde det privilegium at undervise filippinske børn på så mange skoler, at jeg ikke kan tælle til det. Jeg fik lov til at sprede mit budskab omkring single-use-plastic og hvilke tiltag vi alle kan gøre os ift. klimaændringer. Jeg mødte over 85+ forskellige kvinder fra forskellige lande, hvor jeg lærte om deres kultur og deres sprog. Jeg fik lov til at synge på en scene foran tusinde og atter tusinde af mennesker, som jeg i øvrigt vandt en sølvmedalje for i talentkonkurrencen. Jeg fik set de smukkeste steder og delte det med de mest fantastiske piger.
Mine oplevelser er alt for mange til at remse op her. Der går ikke en dag hvor jeg ikke gennemlever nogle af de oplevelser jeg har nævnt. Alt dette var muligt, fordi min National Director Lisa troede på mig - det er jeg så taknemmelig for!

Jeg har en skøn Miss Danmark familie - den er bestående af alle finalisterne fra Miss Universe Denmark 2019, hele holdet bag Miss Danmark, det skønne Mentorteam og selvfølgelig min seje National Director Lisa.
Tak for jer og tak for alle de skønne oplevelser!
XX
Sara Langtved
Miss Earth Denmark 2019Vidste du at Mister World konkurrencen bliver sendt til over 1 milliard tv-seere?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag