Sandra Inigo

Sandra Inigo
Deltager i Miss Universe Denmark 2019
Placering/Titel: Top 25

Min oplevelse af Miss Danmark konkurrencen og generelt hele forløbet var virkelig spændende, givende og ikke mindst ekstremt udfordrende både fysisk og mentalt. For mig handlede det om at deltage i konkurrencen for at vise mig selv og ikke mindst andre, at det ikke er farligt at skille sig ud, gå op i sig selv og nyde at have full-glam-makeup på, når man vil. Det har været meget lærerigt at finde sig selv i denne branche, og hvad konkurrencen rigtig handler om.
Jeg befandt mig pludselig i en situation, hvor mine venner fra universitetet ikke forstod og også kritiserede, hvorfor jeg ville være med i konkurrencen. Min mission blev at forklare dem, at konkurrencen handler om women-empowerment, en masse gode formål, og at forløbet i sig selv er lige så vigtigt som at stå på finaledagen, hvor alt vi har trænet og kæmpet for, når sin ende. Du siger ikke kun ja til at være med i en skønhedskonkurrence, hvor indre skønhed er mindst lige så vigtigt som det ydre. Du siger ja til at møde nogle fantastiske kvinder, der vil se dig på lige fod med sig selv. Nogle kvinder som løfter hinanden, accepterer forskelligheder og er klar på at låne dig et vabelplaster efter mange mange timer i stiletter. Diversiteten af de kvinder, der var valgt til konkurrencen, var stor. Vi var 25 utrolig forskellige kvinder i alle former, farver, højde og drøjde. Det var så skønt, at der blev lagt vægt på forskellighed. Dog siger du også ja til at skulle forsvare, nogle værdier konkurrencen står for, som mange ikke forstår og derfor nedgør. En ting jeg virkelig lærte igennem forløbet var, at andres uvidenhed og frygt ofte bliver drejet over til negative meninger om andre – ofte fordi folk selv er bange for at stå ud, hvilket gør at de ikke vil have, at andre står ud. Det var så vigtig en erkendelse for mig, hvilket har hjulpet mig fremadrettet med at blive klogere på, hvem der virkelig er mine rigtige venner i sidste ende. Og rigtige venner - dem får man i hvert fald også gennem Miss Danmark. Et år efter konkurrencen holder vi stadig kontakten både på et professionelt men især på et venskabeligt plan. Jeg har efter konkurrencen fået jobs af Lisa Lents, hvor jeg f.eks. har været på bryllupsmesse. Dvs. at der på den måde også er rig mulighed for networking og videre deltagelse i andre konkurrencer efter finaledagen.

Hvis du vil blive klogere på dig selv, få en oplevelse for livet og ikke mindst muligheden for at deltage i en stor international konkurrence, så skynd dig og tilmeld dig. Hvis du er bange for, at du ikke er tynd nok, god nok eller pæn nok – så tilmeld dig alligevel, hvis du inderligt gerne vil. For det er ikke dét, som konkurrencen handler om. Alt i alt har jeg været ekstremt imponeret over hele forløbet fra castings, bootcamps og til selve finaleshowet. Kæmpe tak og credits til både Lisa Lents og alle de skønne mentorer for god behandling og coaching. De har lagt så stort et arbejde i, at vi kunne få lov at blive klogere på os selv, få større selvsikkerhed og ikke mindst få den kæmpe mulighed for at repræsentere vores land på en international scene – det siger en del om dem.

Vidste du at danske Jeanne Perfeldt blev nr. 2 til Miss Europe 1969?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag