Petra Reigstad

Petra Reigstad
Deltager i Miss Universe Denmark 2019
Placering/Titel: Top 15 & vinder af Miss Athletic delkonkurrencen.

Hej, mit navn er Petra Reigstad, og jeg var Miss Universe Danmark finalist 2019.

Jeg havde egentlig aldrig overvejet tanken om Miss Danmark konkurrencen før, at Lisa Lents skrev til mig, og spurgte om jeg var interesseret, og om jeg havde lyst til at komme til casting. Jeg var skeptisk i starten, for det var noget som normalt ligger utrolig langt væk fra hvad jeg laver til hverdag, og jeg havde heller aldrig prøvet noget lignende før. Men tanken om, at Lisa syntes at havde potentiale og måske syntes at jeg var unik, det var ligesom et kæmpe kompliment, og jeg valgte at tage imod tilbuddet som værende en udfordring, og en oplevelse som jeg aldrig glemmer.

Jeg var så heldig at komme videre fra castingen, skulle jeg møde resten af pigerne, hvilket jeg havde glædet mig mest til! Forløbet var intens, lærerigt og mega sjovt, og bestod af alt for catwalk træning og foredrag til prøvning af finale kjoler og fotoshoots. Vi kom også tæt på anerkendte mennesker som Dennis Knudsen, Claus Elming og Lizl Rand, som for mange af os, inklusiv mig selv var en kæmpe oplevelse. Vi fik ligeledes sponsoraftaler med gaver, skønhedsbehandliner mm. under forløbet.

Selvom at mange af tingene måske virker en smule overfladisk udadtil, og virker til at være en konkurrence, hvor man kun kigger på deltagernes ydre, så tager man helt fejl. Hvis jeg skal være ærlig, så havde jeg selv den forestilling inden jeg var med. Men det er bare ikke sådan det fungerer! Miss Danmark konkurrencen, er en konkurrence som vægter det indre mindst lige så meget. Alle deltagerne skulle for eksempel hver især finde sig et charityprojekt, som afspejlede hvad de støttede og troede på. Gennem Charity skulle man hjælpe andre, og bidrage frivilligt til organisationen som man havde valgt at arbejde med.

Derudover var det vigtig for mig, ikke at blive tabt under forløbet. Det var vigtigt at jeg gik ind i dette forløb som Petra, og kom ud af forløbet som en ”bedre” Petra. Vi blev hjulpet godt i dette forløb af mentorer fra de foregående og Lisa Lents, og hvis det mindste spørgsmål ophoppede sig, så var der mange man kunne spørge. Det var mega positivt, da mange af deltagerne inklusiv var mig selv, var helt nye i denne verden, og måske havde brug for at forstå nogen ting, eller lige få repeteret noget information en ekstra gang.

Under dette forløb, så er hovedformålet selvfølgelig at komme til ”the big final”, som blev holdt i Cirkusbygningen. En helt uforglemmelig og fantastisk aften, med rigtig mange blandede følelser, og nervøsitet som ikke kan beskrives. Man har ligesom i lang tid ventet på denne dag, samt øvet og forberedt sig på det, og pludselig, så er den der. Dagen går utrolig stærk, så man skal virkelig nyde hvert sekund, og huske at forevige dagen, for når vinderen er fundet, så er det hele slut. Det er en utrolig mærkelig og tom følelse, og specielt når man har været en så intens del af noget, som bare lige pludselig bare ”forsvinder” for ens hverdag.

Jeg tror aldrig jeg ville have været foruden denne oplevelse. Det har været en kæmpe udfordring for mig at være med, jeg har udviklet mig både socialt men også med mit selvværd og mit meget selvkritiske sind. Lisa Lents har også været helt fantastisk under forløbet. Jeg dyrkede elitesport ved siden af, som nogle gange gjorde at jeg kom lidt senere, eller skulle gå en smule tidligere, og det støttede Lisa 100%, hvilket var en lettelse, nu hvor at jeg var meget dedikeret til min sport på det tidspunkt. Jeg har aldrig følt mig tvunget til at gøre noget som jeg ikke ville under forløbet, men jeg har fået nogle kærlige skub, til at få rykket nogen grænser og udviklet mig, som for eksempel at stå foran et større publikum.

Er Miss Danmark forløbet noget som man har gået og overvejet, så syntes jeg helt klart at man skal gøre det!
Jeg har kun de varmeste anbefalinger at skulle give videre herfra. Det har været lærerigt og mega sjovt. Og den oplevelse der er tilknyttet forløbet, er ikke noget du får hvor som helst.
Kærligst, Petra!


Vidste du at den første danske vinder af Miss Europe 1981 er Anne Mette Larsen?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag