Maria Bøgh


Maria Bøgh
Deltager i Miss Danmark 2016
Placering/Titel: Top 15 Miss Danmark 2016 Finalist, vinder af Miss Multimedia delkonkurrencen, Miss Planet Denmark 2017 repræsentant (Top 10 samt vinder af Miss Elegance titlen). 

CASTING:
Som jeg husker det dengang var jeg selvfølgelig meget nervøs til casting, så husker ikke præcis hvilke informationer jeg fik, men jeg ved i hvert fald at jeg gik derfra med en fed følelse, så jeg tænker at jeg har været godt dækket ind, ellers er jeg sikker på jeg har fået af vide at jeg altid kunne spørge hvis der var noget jeg var i tvivl om. I venterummet til castings var der deltagere fra året før som også kort briefede om hvordan det hele foregik, både til casting men også til selve Miss Danmark forløbet, så jeg følte mig godt dækket ind. Jeg var meget nervøs og skulle lige sidde lidt for mig selv og samle mine tanker inden det var min tur. Efter jeg havde samlet mig og havde fået lidt mere selvtillid, faldt jeg hurtigt i snak med de andre piger, og også med tidligere års deltagere. Jeg havde selvfølgelig mange spørgsmål, og hun var rigtig sød til at snakke med mig og berolige os alle sammen, en dejlig oplevelse.

Jeg synes at dommerpanelet til min casting var rigtig søde og stillede mig nogle gode spørgsmål der fik mig til at føle mig tilpas og jeg følte at min personlighed blev vist frem på den måde jeg havde håbet på. Det var vigtigst for mig at jeg kunne have det sjovt til min casting og husker også, at jeg startede ud med en lille joke inden vi rigtig gik i gang, efter jeg havde fået dommerne til at grine lidt følte jeg mig behageligt tilpas, og var klar til at vise den bedste side af mig selv. Så jeg tror personligt det er vigtigt at man til castingen kan få grinet lidt for at slappe mere af. Jeg havde slet ikke en dårlig oplevelse med castingen overhovedet, tværtimod var det vildt behageligt hvor jeg følte mig godt tilpas, kom hurtigt igennem alle de ting jeg ønskede at vise frem af min personlighed til castingen. Dommerpanelet scorerede topkarakterer fra min side af, de var alle vildt søde, imødekommende, smilende og jeg følte oprigtigt at de var interesserede i at høre alt om mig selvom det havde været en lang dag, og jeg var en af de sidste. Kun ros fra min side af, ingen kritik.

BOOTCAMPS

Bootcampsene har virkelig været med til at booste min selvtillid. Vi blev presset til at overskride grænser, hvilket jeg synes er sundt selvom det kan være svært. Jeg husker at vi skulle stille os op og forberede en engelsk præsentation af os selv og jeg havde ekstremt svært ved at stille mig op foran mennesker jeg ikke kendte særlig godt og snakke engelsk til dem, fortælle dem om mig og min "Beauty With A Purpose" Projekt. Det var virkelig svært for mig, men efter jeg havde gjort det hjalp det mig faktisk kun til at blive bedre i skolen, min præstationsangst forsvandt ret hurtigt efter at man til bootcamps har presset sig selv, og lært nye ting om sig selv for hver gang man var der. Bootcamps er med til at booste dit image og giver dig muligheden for at kaste dig ud i ting man måske ikke føler sig helt tilpas med til at starte med. For mig personligt er det, der har gjort størst indtryk for mig til bootcamps, vores små oplæg på både dansk og engelsk. Jeg må indrømme, at jeg havde en smule præstationsangst i starten, jeg var den yngste deltager og følte derfor jeg skulle gøre mere for at yde mit bedste og for at blive taget seriøst. Derfor pressede jeg mig selv ekstra hårdt, blev meget perfektionistisk, men lærte af mine fejl, og blev hurtigere mere tilfreds og tilpas med mig selv når jeg stod foran alle pigerne og snakkede. Jeg har altid fået af vide at jeg virker moden af min alder og, at jeg ser ældre ud end jeg egentlig er. Jeg var den yngste deltager i år 2016, og følte mig en smule intimideret af de andre deltagere da jeg som sagt følte, at jeg skulle yde mere for at blive taget seriøst så jeg ikke bare var årets ”baby”. Jeg kom hurtigt godt ud af det med ALLE pigerne og følte mig slet ikke som en 16-årig pige, jeg følte mig på lige fod med de andre. Jeg udviklede mig rigtig meget til bootcamps, og blev hurtigt meget moden hvilket føltes fedt. Min udvikling gik stærkt og jeg var vild med hvor tydelig min udvikling var for mig selv. Jeg føler ikke at der er noget der kan ændres, Miss Danmark har udviklet sig meget fra år til år, hvilket jeg synes er vildt fedt, og har den største respekt for at det kan lade sig gøre at lave det hele større for hvert år der går. Jeg synes at hele Miss Danmark teamet allerede gør det bedste de kan for at levere et lækkert show og gøre det godt for alle deltagere at føle sig tilpas. Jeg synes allerede at der fra året 2016 til året 2017 er sket en kæmpe forandring, og at hvert års Miss Danmark kun bliver større og bedre. Godt arbejde!

VELGØRENHEDSPROJEKT

Jeg synes det var en så fed følelse at være med til at gøre en forskel, jeg elskede at sætte mig ind i mit hoveded emne, som var mobning, også fordi man har et personligt bånd til det man har valgt at fokusere på, det har givet mig en god mulighed for at arbejde videre på at hjælpe folk, og faktisk også hjulpet mig med hvad jeg vil gøre videre med min uddannelse. Så tanken om at det var ens helt eget projekt, føltes så godt!

ANBEFALING AF MISS DANMARK KONKURRENCEN

Det kan slet ikke beskrives hvor fedt det er, at være en del af Miss Danmark familien, man får en kæmpe oplevelse af at deltage, man lærer sig selv bedre at kende, man udfordrer nogle af sine grænser, man bryder helt sikkert ud af sin skal. Du får rigtig mange nye bekendtskaber og rigtig fede kontakter. Det er en oplevelse jeg aldrig ville have været foruden. Som Miss Danmark deltager åbner der sig pludselig en masse døre. Jeg var så heldig at være gæst til Award shows som Club Awards, Teenage Awards, været ude på model jobs, været assistent til castings, og så er der selvfølgelig de små sammenkomster vi som Miss Danmark familie har, det er de fedeste muligheder og oplevelser man får lov til at være en del af som en familie. Masser af livserfaring, jeg har forbedret min skolegang i forhold til, at jeg gennem Miss Danmark har fået muligheden for at presse mig selv over mine grænser med min præstationsangst. Jeg har efterfølgende fået af vide, at folk synes jeg er meget moden af min alder hvilket jeg også takker min deltagelse i Miss Danmark for, jeg har simpelhent fået så meget godt ud af denne kæmpe oplevelse. Jeg ville slet ikke vide hvor jeg ville have været i dag hvis ikke det var for Miss Danmark teamet. Lisa Lents har virkelig været som en ekstra ”mor” for mig igennem Miss Danmark forløbet, hun har virkelig gjort ALT hvad hun kan for at beskytte og hjælpe alle os piger. Lisa er en rollemodel og er den stærkeste kvinde jeg kender. Jeg respekterer hende, og kan ikke takke hende nok for at have givet mig muligheden for at være en del af Miss Danmark familien. Lisa og resten af teamet (tidligere deltagere) Aisha og Malene har været med til at hjælpe mange piger ud af deres skal og disse kvinder er en kæmpe inspiration for mig. Jeg er så glad for at have lært dem at kende og for at have dem i mit liv, kæmpe tak og møsser fra mig.

DELTAGELSE I EN INTERNATIONAL FINALE - MISS PLANET 2017

Efter min deltagelse i Miss Danmark 2017, blev jeg udvalgt til at være den danske repræsentant til Miss Planet 2017 i Georgien.
Jeg vil beskrive mig selv som at værende en udadvendt person, jeg elsker at møde nye mennesker, og derfor var det selvfølgelig noget helt specielt at rejse til Georgien for at deltage i en international konkurrence. Jeg fik en kæmpe mulighed for at forbedre mig selv på alle mulige måder, om ikke andet så fik jeg i hvert fald snakket en masse Engelsk som jeg elsker, selvom det er svært, var det som om man glemte hvor ”dårligt” man måske snakker Engelsk når man først var faldet i snak med de andre deltagere fra andre lande. Hele min rejse var en kæmpe oplevelse, jeg fik mig uerstattelige venner og veninder, og ville ikke bytte det for noget i verden.
Jeg havde en superfed tur, fik smagt på en masse ny mad, oplevede kulturen fik set en masse og fik mange nye venner som jeg stadig snakker med i dag. Jeg er stolt af min præstation til Miss Planet 2017, hvor jeg placerede mig i Top 10 og vandt titlen som Miss Elegance.

Alle disse fede oplevelser jeg har været så heldig at opleve har været det bedste der nogensinde er sket for mig personligt, for jeg har rykket mig så meget i forhold til min selvtillid, selvværd og bare generelt mig som person. Jeg er blevet en moden og stærk kvinde, vil jeg tillade at kalde mig selv. Og endnu engang tak til den mest fantastiske Lisa Lents, fordi uden hende ville jeg ikke være hvor jeg er i dag.

Udover titlen som ”Verdens mest eftertragtede mand”, vandt Mister World 2010 en pengepræmie på 50.000 dollars.

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag