Leah Nissen

Leah Nissen
Miss Danmark 2015 Finalist
Placering: 3rd Runner-up+Repræsentant til Miss Global Beauty Queen 2015 i Korea

 

Mit navn er Leah Nissen. Jeg deltog i Miss Danmark konkurrencen i år 2015 og opnåede en placering som nummer 4 ud af 30 finalister. Efter konkurrencen blev jeg valgt som repræsentant for Danmark i konkurrencen Miss global beauty Queen, hvor jeg var afsted i 2 uger sammen med 40 andre piger fra hele verden i Sydkorea.

Det var helt tilfældigt at jeg fandt ud af at Miss Danmark konkurrencen eksisterede, og hele konceptet omkring skønhedskonkurrencer lå ret fjernt fra mig. Så da jeg lavede min ansøgning var det med en smule skepsis, og da jeg blev kaldt ind til casting fik jeg en smule kolde fødder og havde egentlig ikke tænkt mig at tage afsted.
Dog gik der ikke længe før at direktøren Lisa Lents skrev til mig, at de meget gerne ville se mig til en casting. Det gav mig en fældes af at være ønsket og velkommen, og gjorde at jeg besluttede at tage afsted alligevel.
De var meget imødekommende og fleksible med, hvordan det ville kunne passe med at jeg kommer helt fra Århus og castingen foregik i København.
Jeg var vældig nervøs inden, men jeg havde fået informationer omkring hvad der ville foregå og hvilke ting jeg selv skulle have med. Jeg følte derfor at jeg var så godt rustet til castingen som jeg kunne blive.

På selve castningsdagen bliver jeg mødt af en rigtig sød assistent, som selv havde deltaget i konkurrencen året forinden. Vi snakkede et par minutter inden jeg skulle ind, og det var rigtig rart at møde en som kort kunne uddybe og forberede en på hvad der skulle ske. Det gav hvert fald mig en god ro og tryghed, men ikke mindst en forsikring om at det var en yderst professionel opsætning.

Selve castingen husker jeg som en god oplevelse, hvor jeg følte mig taget godt imod, hvilket gav mig den tryghed til at jeg kunne vise hvem jeg er.

Da de 30 finalister var blevet udvalgt, skrev Lisa igen personligt til mig at jeg skulle tjekke min Mail, hvori jeg kunne læse at jeg var blevet udvalgt samt uddybende information omkring konkurrencen.

I gennem konkurrencen havde vi nogle weekender, hvor der var træningsbootcamps. Logistisk set var det rart for mig at de lå samlede, da det på den måde gjorde det nemmere når man kom fra Århus.
Op til finalen var vi flere som overnattede sammen på Stay, hvilket var en rigtig fin mulighed rent prakis set, samt en rigtig fin ting for fællesskabet hvor vi kom endnu tættere på hinanden os finalister i mellem.

Træningsdagene var lange og hårde, men også utrolig sjove og lærerige. Jeg synes det var en smule grænseoverskridende at skulle sætte sig selv i spil og udfolde sig, foran en masse fremmede i starten. Men jeg synes der var plads til at man kunne dumme sig, da der ikke var nogen forventning om at vi skulle kunne det hele fra dag 1 af. Derfor var der også en sjov oplevelse, hvor der var plads til at man kunne grine af sig selv og have der sjovt med det.

Vi havde nogle meget kompetente trænere der var gode til at heppe på os, men også til at presse os til tilpas til at opnå vores potentielle og gøre vores bedste.

Det var nogle hårde dage, hvor man skulle være 100 procent på og give sig fuldt ud, og alt det i Stiletter.
Men der blev sat ord på hvorfor, og hvilke forventninger der var til os, og alt sammen som en forberedelse til finalen, men også til hele grunden til vi var der i første omgang og hvad vi konkurrerede om: nemlig titlen som Miss Danmark, samt en plads ved Miss World.

Jeg husker tydeligt at der blev gentaget adskillige gange, at dette blot var forberedelse til alt hvad det hele handlede om, og selvom vi synes det var hårdt nu, var det ingenting sammenlignet med hvad vi kunne stå i ved de udenlandske konkurrencer.
For mig blev det bekræftet da jeg deltog i Miss Global beauty konkurrencen i Sydkorea, hvor det blev meget tydeligt hvilken udholdenhed, indstilling og professionalisme der blev forventet af en.
Derfor var jeg meget taknemlig for den forberedelse jeg tog med fra Miss Danmark konkurrencen.
Både med hensyn til catwalk træning, poseringer foran kameraerne og fremtoning. Især var det dog den mentale forberedelse jeg tog med, i forhold til hvordan man fremstår og agere i situationer hvor man er presset, træt og ikke mindst udfordret på sin personlige grænser. Det er alle skilset som kom mig til gode i den internationale konkurrence, men ikke mindst også i andre aspekter af livet.

Jeg husker selv finale dagen som en magisk dag, blandende med et virvar af følelser.
Der var selfølgelig nerverne, og ængsteligheden om at skulle stå på en scene foran et kæmpe publikum. Men hele setuppet var enorm professionelt og man følte man var i trygge hænder. Forberedelserne dertil og på dagen, medvirkede også til, at jeg følte mig så klar som jeg nu kunne være, da jeg skulle på scenen.

Det jeg husker bedst er suset der gik gennem kroppen første gang jeg skulle gå ud på scenen, og mine ben føltes som gele. Men hele dagen havde vi fået repeteret at vi skulle nyde det, da det hele var overstået på få øjeblikke. Samt at dette var kulminationen af alt det hårde arbejde og de mange timer vi havde lagt i det. Så med det i tankerne, nød jeg hvert øjeblik og følte at catwalken gerne måtte have været 50 meter længere..

Det største øjeblik for mig, var da jeg stod i top 6 og lige pludselig skulle snakke foran hele publikum, og fortælle hvorfor at det var mig der skulle vinde.
Det var en KÆMPE overvindelse for en som mig, der altid har haft scene skræk og afskyret at skulle tale foran en forsamling.
I dag kan jeg næsten ikke huske hvad jeg fik sagt, men jeg husker følelsen af en overvældende stolthed over at jeg gjorde det.

Lige præcis den oplevelse, har gjordt jeg idag har modet til at tage ordet i større forsamlinger samt at jeg til tider laver gæste undervisninger. Det er jeg ikke sikker på ar jeg havde turdet, hvis jeg ikke havde haft den oplevelse.

Jeg vil klart anbefale andre piger at deltage i Miss Danmark.
Jeg havde selv en del fordomme inden jeg deltog i konkurrencen, omkring at skønhedskonkurrencer er overfladiske og med meget lidt indhold og dybde. Det gør sig bestemt ikke gældende for Miss Danmark.
Et af de store omdrejningspunkter er del konkurrrencen "beauty with a purpose"
Der handler om at man skal bruge sig skønhed og rolle, til noget mere konstruktivt og meningsfuldt som at sætte fokus på et selvbestemt formål.
Det gav fx mig muligheden for at sætte fokus på en lille forening, som for mange var fuldstændig ukendt, samt muligheden for at oplyse en problemstilling der ikke er særlig anerkendt i Danmark.

At være i Miss Danmark gav mig muligheden for at møde en masse spændende mennesker, og være en del af et fantastisk fælleskab.
Det var en personlig rejse, hvor jeg fik afprøvet en mange personlige grænser, som førte til en stor selvudvikling. Jeg har lært at kapere presset situationer på en konstruktiv måde, og lært at være udholden selvom jeg har haft lyst til at give op. Jeg har lært at der er tider, hvor det er okay at pakke janteloven væk og tro på sig selv, og at det er okay at stille sig lidt frem.
Jeg har lært at håndtere min sceneskræk.
Jeg har lært en masse spændende nye mennesker at kende fra hele verden, og på den måde være mere nysgerrig og åben for andre kulturer i forbindelse med min konkurrence i Sydkorea.

Jeg har igennem min deltagelse i Miss Danmark fået en masse spændende oplevelser jeg ellers aldrig vil have fået andre steder.
Jeg har været i Sydkorea, hvor jeg har fået et spændende indblik i anderledes kultur. Der har jeg også fået lov til at bære de smukkeste designer kjoler, lavet reklamefilm og lavet diverse fotoshoots.

Efter min deltagelse i Miss Danmark er jeg blevet tilbudt at deltage i forpremiere. jeg har deltaget ved clubawards med rød løber.
Jeg har været nummer pige ved Danish fight Night som blev transmitteret på tv. Jeg har deltaget i Bryllupsmesse, hvor jeg har fået lov at gå catwalk i de flotteste brudekjoler. Til sidst er jeg blevet filmet i kjoler fra Panayotis som har et samarbejde med Miss Danmark, til panayotis samarbejde med Kanal 4 "say Yes to the dress".

Alle disse oplevelser vil jeg aldrig have fået, hvis det ikke havde været for min deltagelse i Miss Danmark 2015.

De bedste hilsner
Leah Nissen

Vidste du at Miss Danmark overtog rettigheder til alle 6 Grand Slam skønhedskonkurrencer?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag