Helena Heuser


Helena Heuser
Miss Danmark 2016 Finalist
Placering: Vinder & repræsentant ved Miss World 2016 i USA


Mit navn er Helena Heuser og jeg deltog i Miss Danmark konkurrencen i år 2016. Jeg vandt konkurrencen ud af 30 finalister og er Miss Danmark 2016. Derefter deltog jeg i Miss World i lidt over 3 uger, i Washington DC, med deltagere fra 130 lande.

Jeg kan tydeligt huske da jeg meldte mig til Miss Danmark. Jeg gik dengang i gymnasiet, og var meget træt af den daglige rutine, stå op-skole-træne-lektier-sove. Jeg sad så en dag derhjemme og i fjernsynet zappede jeg forbi en kanal med en finale i en skønhedskonkurrence. Jeg var helt betaget af den kvinde-power der var på scenen! Jeg undersøgte derefter om der egentlig var en lignende konkurrence i Danmark, og fandt frem til Miss Danmark, hvor jeg hurtigt sendte en ansøgning. Jeg blev kaldt til casting, og jeg husker tydeligt hvordan jeg blev helt paf over de 3 smukke kvinder der sad som castere. De var utrolig imødekommende, varme og interesseret i at høre mere om mig. Jeg følte mig utrolig tryg under hele castingdagen, og lærte allerede der en masse andre mulige finalister at kende.

Jeg fik en månedstid senere en personlig besked fra Lisa Lents på Facebook om at jeg skulle tjekke min mail, og i den mail stod der at jeg var Miss Danmark 2016 top 30 finalist!

Alle os 30 finalister fik en kontrakt med de grundlæggende ”regler” om konkurrencen.

Under hele sommeren havde vi bootcamps, samt de forskellige delkonkurrencer. Jeg savner stadig vores bootcamps med alle mine med-finalister. Vi havde det så sjovt, og jeg fik rykket mine grænser! Det var uden tvivl min mest udviklende sommer jeg nogensinde har haft. Jeg lærte hvordan jeg præsenterede mig selv, min udstråling, at tale foran et større publikum osv. Jeg har brugt disse nye egenskaber sidenhen til jobsamtaler m.m.

Jeg er tæt på de 180 cm. Og har altid været meget ked af min højde. Jeg har følt meget mandlig – og på billeder har jeg altid prøvet at gøre mig lavere ved at ”falde sammen”. Jeg kan huske at jeg engang købte et par støvler som jeg elskede, men da jeg havde dem på i skolen følte jeg at alle kiggede på mig fordi jeg blev et par centimeter højere. Så jeg gik hjem og tog en køkkenkniv og skar hælene af. Under konkurrencen lærte jeg at elske min højde, og går næsten ikke i anden en høje støvletter nu.

Bootcamps’ene var hårde og lange, og ens fødder følte de skulle falde af til tider. Men det var det hele værd, og jeg gik ALTID derfra med et smil på læben og klogere på mig selv. Dette lærte mig også hvor meget jeg faktisk var i stand til, og var meget jeg var villig til at presse mig selv, når der var noget jeg brændte for.

Miss Danmark konkurrencen har et stærkt mentorteam, som virkelig brænder for konkurrencen. De guidede og hjalp os igennem konkurrencen, og var altid utrolig imødekommende! Jeg følte altid at jeg kunne komme til dem, hvis jeg havde et problem/udfordring.

Grunden til jeg meldte mig til Miss Danmark, er at jeg havde brug for en personlig udfordring, samtidig kunne jeg gøre en forskel. Kernen af Miss Danmark er ”beauty with a purpose”, hvor alle 30 finalister skulle samarbejde med en valgfri velgørenhedsorganisation, og arbejde som ambassadør for dem. Det var tydeligt at mærke at direktør Lisa Lents brændte/brænder for dette! Og det er ”beauty with a purpose” som viser hvordan en nymoderne skønhedsdronning skal være.

Jeg boede i København, men der var arrangeret Stay hotel-lejligheder til alle de piger som havde lyst til at overnatte, primært de piger som kom fra Jylland.

En anden grund til jeg elsker Miss Danmark konkurrencen, er at den viser varieret skønhed. At skønhed kommer i alle former, farver, højder og drøjder. Jeg har tidligere været model, og i en alder af kun 14 år, og en alt for lille tøjstørrelse, fik jeg at vide af en fotograf at jeg skulle tabe mig, og han gerne ville lave et træningsprogram til mig. Miss Danmark konkurrencen har på intet tidspunkt krævet vi var en specielt størrelse, eller at vi skulle tabe os. Vi skal embrace den krop vi har! Dette kommer også til udtryk ved at der blev disket op med kage, chokolade, frugt og slik til hver bootcamp. Mentorholdet gentog gang på gang, at vi skulle huske at spise en masse mad!

Finaledagen gik alt for hurtigt! Det var en uforglemmelig dag, hvor alle finalister blev forkælet med lækre sponsorgaver i lange baner, fantastisk styling fra en top professionelt team, og lækre burger og pomfritter inden finalen. Jeg kan tydelig huske fornemmelsen og konkurrencegenet som jeg fik i kroppen jo tættere jeg kom på kronen. Og da mit navn blev råbt op, gik jeg i chok! Hele min verden stod stille, og jeg husker kun at Line Baun Danielsen råber mit navn op, og min familie der springer op fra deres stole og råber og skriger! – Jeg er Miss Danmark 2016!

Efter jeg vandt Miss Danmark gik det hele hurtigt! Jeg deltog i go’ aften Danmark 2 dage efter, og 2 måneder efter kronen blev sat på mit hoved, rejste jeg til Miss World.

Miss World er den største oplevelse jeg har haft, og det var en kæmpe ære for mig at repræsentere mit land, Danmark på en international scene! Jeg fik en masse tætte veninder og skal faktisk i April 2018 rejse med Miss Sverige (min Miss World roommate), til Inden og Philippinerne for at besøge vores Miss-veninder i disse lande.

Jeg har siden deltaget i ”Til middag hos”, overrakt priser til Club Awards, Teenage awards, Reality awards, Årets Håndværker Award mfl.. Været på den røde løber til adskillige film premierer, Palads-100 års fødselsdag, Fabio’s fødselsdag og været nummerpige til Mogens Palle 60 års jubilæum.

Jeg vil anbefale ALLE at deltage i Miss Danmark. Konkurrencen lærte mig alt det som skolen aldrig har kunne lære mig. Nemlig at lære noget om mig selv fremfor matematiske ligninger og hvilken krig der kom før den anden. Konkurrencen har lært mig at jeg kan stå på egne ben, at være professionel, begå mig på de sociale medier, tale i et større forum, gå i stiletter, være selvstændig, tage ansvar for mit liv og karriere, og vigtigst hvor vigtigt det er at hjælpe andre. Det er også derfor jeg er aktiv bloddonor i dag, og er frivillig i Røde kors.

Alle disse egenskaber ville jeg ikke ha fået uden Miss Danmark.

Kærlig hilsen Helena Heuser.

Vidste du at danske Vinnie Ingemann blev nr. 3 til Miss World 1958?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag