Stine Wincentsen


Miss Danmark 2015 Finalist
Fulde Navn: Stine Wincentsen
Alder: 18 år
By/Region: Smørum -  Sjælland
Højde: 178 cm
Beskæftigelse: Studerende på Borupgaard Gymnasium og deltidsarbejdende som cheerleading og gymnastik træner.


Mit navn er Stine Wincentsen og jeg er 18 år gammel. Jeg kommer fra Smørum, som ligger lidt udenfor Storkøbenhavn, hvor jeg bor sammen mine forældre. Jeg har en storesøster som fornylig er flyttet hjemmefra, men som jeg stadig har daglig kontakt med.

Jeg er halvt dansk, halvt singaporeaner, da min mor er fra Singapore. Hendes del af familien bor derfor stadig dernede, og vi er så heldige, at vi kan besøge dem hvert år. At vokse op med to forskellige kulturer, har givet mig nogle gode værdier og en opvækst, som er anderledes fra den normale danske opvækst.

Til hverdag går jeg i 3.S på Borupgaard Gymnasium, hvor jeg studerer Engelsk og Samfundsfag på A-niveau. I min fritid elsker jeg at udforske nye rejsedestinationer med mine venner og familie. Det har altid været min passion, at se nye kulturer og møde mennesker der er anderledes end min egen og mig selv.  Derfor valgte jeg i 2012, at tage et år til Michigan som udvekslingsstudent. Opholdet endte med at blive den største og mest lærerige oplevelse jeg har haft indtil nu. Her blev jeg introduceret til en helt anden levemåde, som udfordrede mig både psykisk og fysisk. Jeg startede på skolens cheerleading hold, hvor jeg trænede 5-6 gange om ugen med mit hold ”Spartans”, som i starten var meget fysisk hårdt for min krop. Rent psykisk lærte jeg at tilpasse mig hos en fremmed familie, skole, regler og vennekreds. Dette år gav mig en oplevelse fyldt med livslange minder, venskaber og en ekstra familie. Denne forgående sommer var min værtsfamilie endda på besøg her i Danmark, og det var sjovt at introducere dem til min familie, og vise dem hvor jeg er vokset op.

Det har altid været vigtigt for mig, at holde min krop sund og trænet. Der har dog aldrig været et lighedstegn mellem skønhed og tynd, men i stedet har det handlet om at være glad og tilfreds i sin egen krop. Jeg har selv gået til RSG (rytmisk sports gymnastik) siden jeg var 6-7 år gammel, og cheerleading startede jeg til 3 år tilbage. De to sportsgrene er vidt forskellige, men har alligevel det tilfælles at det handler om at performe på de rigtige tidspunkter. For selvom det skal handle om at have det sjovt, så skal man alligevel være konkurrenceminded, hvis man gerne vil udvikle sig og nå et højre niveau.

Fornylig har jeg dog valgt at skære ned på min egen cheer-træning, da jeg sidste år besluttede at realisere min drøm om at starte mit eget cheerleading hold i Danmark. Jeg er nu træner for 25 unge, glade piger og jeg elsker mit job. Det har givet mig en masse erfaring og ansvar og dertil er det simpelthen så livsbekræftende at se disse pigers ”gå på mod” og udvikling.

Min yndlings-serie er krimiserien ”Bones”. Jeg syntes det er super spændende at følge med i opklaringen af mordene, og samtidig se udviklingen i hovedpersonernes liv. Det er en serie fyldt med overraskelseselementer, som virkelig kan give hjertebanken. Hvad der er endnu bedre er, at det er en serie hele min familie følger med i, og vi mødes derfor en gang i ugen, og ser et afsnit eller to. Det syntes det er super hyggeligt, at sidde sammen og prøve at gætte sig frem til, hvem morderen er.

Den bedste ferie jeg har været på, var da jeg tilbragte en uge på Hawaii med 100 andre unge mennesker. Jeg var især betaget af Pearl Habor, og de flotte eftertragtede strande på Honolulu. Dertil lærte jeg at surfe, hula danse og opleve en traditionel hawaiiansk fest. Det var en super sjov uge, med venskaber jeg stadig har kontakt til. Min nye drømme destination er at rejse rundt i Sydamerika, da det er en af de kontinenter, jeg endnu ikke har besøgt. Derudover er der utrolig mange historiske seværdigheder jeg ønsker at se, hvor især Inkariget i Peru betager mig.

Jeg er et rigtigt madøre og har endnu ikke fundet mig frem til en livret. Jeg elsker at smage på nye ting, når jeg er ude, og har især en svaghed overfor eksotisk mad, da jeg godt kan lide at maden er stærk, og der er blevet tilføjet en masse andre lækre krydderier. Hvis jeg skulle vælge en kendt, at spise en middag med, skulle det helt sikkert være Ed Sheeran. For udover han er min yndlings sanger og en fantastisk dygtig sangskriver, så ser jeg utrolig meget op til ham, fordi han startede fra bunden som gadesanger, og har kæmpet sig op til at blive en verdenskendt stjerne. På trods af hans popularitet, formår han alligevel at virke rar og jordnær udadtil, hvilket er to egenskaber der er rigtig vigtige.

Jeg er en god rollemodel for andre, fordi jeg er en sund og glad pige, som altid tror på sig selv. Jeg gør altid mit bedste og arbejder benhårdt for at realisere de drømme og mål jeg sætter mig i livet. Jeg er ikke bange for at fejle, men tager det i stedet som en lærerig oplevelse, og et kærligt spark til at gøre det bedre næste gang.

Dertil er jeg typen der elsker at planlægge og sætte nye projekter på benene. På min skole er jeg en del af elevrådet, og klasserepræsentant for Planfadder, hvor vi støtter en lille dreng i Bondo, Kenya . For mig har det altid været vigtigt at hjælpe dem der er dårligere stillet end en selv, og derfor bestræber jeg mig også efter, at jeg i fremtiden vil få et job, hvor jeg kan formå at gøre en forskel for andre. Lige nu er planen at studere noget kultur og kommunikation på CBS, og så må jeg se hvilken mere specifik retning det leder mig til. I sidste ende behøver mit fremtidige job nødvendigvis ikke være ”fancy” eller godt betalt, men i stedet er det vigtigt, at jeg elsker det jeg laver, og jeg føler jeg bliver udfordret. Derudover drømmer jeg ikke om Volvo, villa og vovse, men mere et liv hvor jeg er rig på oplevelser og bekendtskaber.

Det jeg er mest glad for ved mig selv er, at jeg har et udseende, som afspejler to vidt forskellige nationaliteter. Det er noget der gør mig unik i forhold til andre. Når det er sagt, har skønhed for mig, altid handlet om at hvile i sig selv. Det er uanset kropsbygning, farve eller nationalitet. Det handler om udstråling i form af smil og åbenhed. Desuden har jeg altid syntes den bedste blanding er ydmyghed, troværdighed og en god gang selvironi.

Af alle mennesker, ser jeg mest op til min far. Siden jeg var helt lille, har han  altid vist min søster og jeg, at hårdt arbejde, dedikation og kærlighed er vejen til succes i livet. Selvom han ofte er på lange og udmattende forretningsrejser, så er han alligevel altid klar til at hjælpe, om det så er skolemæssigt, personligt eller noget helt tredje. Min far har et kæmpe hjerte og er altid klar til at hjælpe andre, og derfor bestræber jeg mig utrolig meget efter, at blive ligesom ham.

En sjov ting i skal vide om mig er, at jeg elsker at prøve nye og anderledes ting. Et eksempel på dette, var da jeg et par år tilbage blev tilbudt at ride på struds, da jeg var på safari i Sydafrika. Som den eneste i familien , tvivlede jeg ikke et sekund, og i det næste øjeblik, sad jeg på ryggen af en struds, som i fuld fart løb ned af banen.


Det skøreste jeg nogensinde har gjort, er i forbindelse med, at jeg en stor del af mit liv, er blevet sammenlignet med Disney karakteren Pocahontas. Da min skole i USA tilfældigvis valgte at årets musical skulle være Disney, var det oplagt jeg skulle være klædt ud som Pocahontas. Det skøre kommer ind, da jeg spontant melder mig til, at synge en solo af ”Colours of the wind” foran hele skolen.  Ikke nok med det, bilder jeg alle de børn til forestillingen ind, at jeg er den ægte Pocahontas og at historien om hende var baseret på mit liv. Det var en utrolig sjov og skør aften, som resulterede i at vi var en masse der fik et godt grin, og børnene kaldte mig Pocahontas resten af skoleåret.

Selvom det lyder lidt cliché, så er jeg faktisk mest glad selv, når jeg gør andre glade. Sådan har det været siden jeg var en helt lille pige – jeg husker tydeligt hvor spændt jeg var juleaften, dog ikke til at få gaver selv, men til at se min familie blive overrasket og glade, når de åbnede de hjemmelavede gaver jeg havde siddet og arbejdet på i hele december måned.

Det jeg er mest bange for er, at miste en der står mig nær. Efterhånden som jeg er blevet ældre er det begyndt at gå op for mig, at døden desværre også er en del af livet. Det kan ske fra den ene dag til den anden. Derfor syntes jeg det er utrolig vigtigt, at man sætter pris på det man har, og griber mulighederne. Det er blandt andet en af grundene til, at jeg valgte at deltage i denne konkurrence om at blive Miss Denmark. At være finalist i denne konkurrence er det største der nogensinde er sket for mig. Udover at det har givet mig en masse nye venskaber og uforglemmelige minder, er jeg allermest spændt på, at se min personlige udvikling fra start til slut.

Jeg valgte at deltage i Miss Danmark 2015, fordi jeg syntes at det var nogle gode principper konkurrencen stod indenfor. For selvom det er en skønhedskonkurrence handler det ikke kun om ydre skønhed, det er også vigtigt at ens indre skønhed skinner igennem ift. at have en god personlighed og være et godt forbillede overfor andre.

At vinde Miss Danmark ville betyde alverden, da det er utrolig vigtigt for mig, at vise at der ikke kun er et entydigt svar på hvad skønhed er. Man kan derimod have mange forskellige nationaliteter, farver og kropsbrygning i form af forskellige højder og drøjder.

Alt dette syntes jeg selv, jeg er et godt eksempel på, og er derfor også fuldt ud overbevist, at jeg ville kunne føre Danmark til tops, hvis jeg fik den ærefulde mulighed for at repræsentere Danmark til Miss World 2015 i Kina.

Præsentation
Beauty With A Purpose Projekt

Miss Sport

Miss Talent

Vidste du at Danmark i 2010 var repræsenteret i 4 forskellige mandlige skønhedskonkurrencer?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag