Sophie Maix


Miss World Danmark 2014 Finalist 4

Navn: Sophie Maix
Alder: 19 år
By/Region: København, Sjælland
Højde: 171 cm.
Beskæftigelse: Holder sabbatår og vil gerne komme ind på KEA for at studere E-design. Arbejder på fuldtid i Nespresso.

Jeg hedder Sophie Maix, jeg er 19 år gammel og kommer fra København. Jeg er 1.71 cm høj. Lige nu er jeg bosat i Charlottenlund i en 3-værelses lejlighed. Jeg har 2 vidunderlige søskende, en storesøster på 22 år og en lillesøster på 13 år, som begge bor hjemme hos min far i Københavns Nordvest kvarter, hvor jeg også selv er opvokset.

Til hverdag arbejder jeg fuldtid i Nespresso butikken, i København. Jobbet lærer mig meget om service, samarbejde og ansvar, som gør, at jeg er rigtig glad for mit arbejde. Jeg er i gang med mit 2. sabbatår og vil i gang med at studere til sommer. Jeg vil søge ind på KEA og læse til entreprenør designer, da jeg altid har vidst, at jeg gerne ville være noget indenfor retningen af design, indretning, arkitektur og reklame. På KEA vil jeg kunne få adgang til det jeg brænder for indenfor uddannelse. Jeg er en målrettet pige, der kæmper for hvad jeg gerne vil opnå, så jeg krydser for, at jeg kommer ind på KEA til sommer. Jeg tog min STX-uddannelse lige efter 9. klasse, som betyder at jeg fik min studenterhue på som 18-årig, så lige nu arbejder jeg, så jeg kan lave mig en opsparing, så jeg har penge til rejser og oplevelser når jeg skal starte med at studere igen.

I min fritid er jeg altid udenfor min egen dør. Jeg er en pige med mange aftaler, da det betyder meget for mig at bevare kontakten med mine veninder. Så elsker jeg, at gå rundt i København og vindueshoppe (at gå og pege på alt hvad jeg ønsker mig – uden at købe det). Jeg har en passion for make-up og mode og elsker, at gå op opdagelser efter nye kollektioner og brands. Derfor læser jeg også mange blogs, som giver mig inspiration og nye idéer. Jeg har tit overvejet, selv at starte en blog, med fokus på mode, styling og fitness. Jeg elsker at gå op i min krop og sætte mig nye mål. Jeg satte mig f.eks. et mål for 1,5 år siden om et vægttab, og knoklede så meget for det, at jeg tabte mig 10 kg. Det har givet mig blod på tanden til at fortsætte og det fik mig til at ændre min livstil og mine kostvaner. Jeg har derfor fået øjnene op for fitness, som jeg træner mindst 2 gange om ugen. Det betyder meget for mig, at føle mig sund og lækker. Jeg har også altid gået til en eller anden form for sport. Jeg har blandt andet gået til ridning, svømning, akrobatik, MTV dans, kickboxning og fodbold.

Jeg har også en passion for indretning, design og arkitektur. Jeg har brugt mange timer i min fritid da jeg var yngre på at spille ’The Sims’, hvor jeg byggede og indrettede huse i timevis. At besøge IKEA og få indretningsforslag er også noget jeg holder af. Jeg kan godt lide, at være kulturel og gå i teateret, se musicals og gå på museer, både i Danmark, men også i udlandet. Når jeg er på ferie, elsker jeg at være ude og se, hvad landet har at byde på.

 

Det største jeg har oplevet indtil nu har været, min rejse til Marokko. I anledningen af min mormor og morfars guldbryllup i september 2013, inviterede de mig og min familie, med på en oplevelsesrejse til Marrakech, Marokko. Jeg vidste ikke så meget om landet i forvejen, andet end det var et fransk-arabisk talende land, så jeg vidste, at min familie havde den fordel, fordi de snakker fransk. Vi blev vist rundt i hele byen og så smukke kirker og bygninger. Vi kom helt ind til hjertet af kulturen og så, hvordan arbejdstilværelsen og fattigdommen forgik. Det gav mig et nyt syn på verden. Den rejse fik udvidet min horisont. Det fik mig til, at ville opleve resten af verden. Asien bliver mit næste mål.

Som jeg nævnte før, er min familie fransk, så jeg snakker og forstår en lille smule. Jeg har altid haft en kærlighed til det franske. En af mine drømme er, at kunne snakke flyende fransk – så hvem ved, om jeg i fremtiden måske rejser til Frankrig og bosætter mig et stykke tid?

Jeg elsker film og filmhistorie og har set mange, men min yndlings film må være Notebook. Jeg elsker den klassiske kærlighedshistorie. Jeg elsker de film, der går lige i hjertet og får en hver pige til at fælle en tåre.

Jeg er ikke den store bogorm og har aldrig været det, men grafiske noveller har siden gymnasiet fantaseret mig meget. Jeg kan godt lide, at man får historien sammen med det visuelle. Så min yndlingsbog må være en grafisk novelle kaldt Habibi af Craig Thompson. Den handler igen om den klassiske kærlighedshistorie om to forelskede, der ikke kan få hinanden. Ellers kan jeg kan godt lide krimi-genren, og holder meget af Stieg Larssons trilogi og også filmatiseringen af trilogien.

Min yndlingsmad er noget der har kultur over sig. Jeg elsker udenlandsk mad, der smager af kulturen man besøger. f.eks. Indisk, Marokkansk og Japansk.

Favorit ferie stedet er Frankrig. Jeg har rejst meget til Frankrig hele mit liv, da jeg har familie dernede. Jeg har i juli måned været en uge i Cannes, i en lejlighed som tilhører min mors faster, som hun altid er sød at låne mig, når jeg spørger. Når jeg er i Cannes, handler det om sol, varme, spise på gode restauranter og opleve de smukke bygninger bag den store livsfyldte by.

Et feriested jeg drømmer om at besøge er Øsamfundet Maldiverne, i Det Indiske ocean. Jeg er nogenlunde bevidst om, at det er rejsemålet for min bryllupsrejse. At kunne befinde sig i så smukke omgivelser og i det rene luksus og afslapning, ville være fantastisk. Hvem nyder ikke et break fra hverdagen?

Jeg ser mest op til Beyoncé, fordi hun er en superkvinde! Hun er selvstændig, powerfull, har store ambitioner med sit liv, smuk, har et kæmpe talent og er mor på én gang. Det ser jeg virkelig op til, fordi jeg selv drømmer om at blive en selvstændig kvinde der har noget at byde på. Hun står ind for mange ting, som jeg også står inde for. Blandt andet kvinderettigheder. Jeg synes at mænd og kvinder skal være lige stillet og have de samme vilkår i verdenen. Jeg elsker Beyoncés musik. Hendes musik hjælper og har hjulpet mig igennem livet. Hendes musik er en slags terapi for mig. Så Beyoncé er helt sikkert hende, jeg ser mest op til.

Skønhed for mig er udstråling og personlighed. Skønhed kommer indefra og skal stråle hele vejen ud. Jeg tror på, at alle mennesker besidder skønhed, det gælder bare om at kunne få den ud 
og kunne elske og acceptere sig selv. Derfor er jeg selv ikke bange for at rette ryggen, holdet hovedet oppe og smile til verden.

Den del af kroppen/ansigtet jeg er mest glad for ved mig selv er mine øjne.

Hvis jeg kunne spise middag med én kendt person i hele verden, ville det være Beyoncé, fordi jeg er så fascineret af hende
 og hendes musik. Hun er mit og mange andre kvinders forbillede og hun har givet mange kvinder styrke og accept til at være sig selv.

Noget sjovt man skal vide om mig: Jeg synger ikke bare i badet, jeg performer! ;)

Jeg er bange for sygdom og naturkatastrofer. Når alt andet end menneskeheden tager over vores kraft, og der ikke er noget at gøre, er noget jeg frygter.

Det skøreste jeg nogensinde har lavet er: Sidste sommer bestilte min storesøster Celina, en fælles veninde og jeg, en 2-ugers ferie til Alanya, Tyrkiet. Da vi kom hjem efter to uger og sad i regnvejr i Danmark og havde en uges ferie tilbage inden arbejdsstart, undersøgte vi for sjov hvad billetter til Alanya kostede den uge. Vi fandt billetter så billige, at vi ikke kunne stå for det. Derfor pakkede vi kufferten og rejse derned igen kun 3 dage efter vi var kommet hjem. Det var en skør og spontan beslutning som jeg altid vil huske.

Jeg er mest glad når jeg føler, at min dag er fuldendt. Når har fået morgentrænet, og på den måde fået en god start på dagen. Når jeg går fra arbejdet med en følelse af tilfredshed og har glæden til at vende tilbage dagen efter. Så når jeg går i seng om aftenen, kan jeg ligge mig ned, med et smil på læben og glæde mig til at vågne op igen.

I fremtiden drømmer jeg om, at være sund og rask og føle, at jeg har opnået det jeg gerne vil. Jeg håber, at jeg har et arbejde jeg elsker og brænder for. Jeg vil have oplevet meget af verden, så jeg kan sætte endnu en knappenål på verdenskortet. Jeg vil møde nye mennesker og høre deres historie og fortælle dem min.

Jeg har altid haft en lille drøm om, at starte mit eget mærke, f.eks. en make-up kollektion, eller noget undertøj. Jeg er en målrettet og en ambitiøs pige, der gerne vil have noget ud af mit liv, så jeg håber, at jeg en dag kan sige, at jeg opnåede mine drømme.

Jeg kan være en rollemodel for andre fordi jeg synes skønhed kommer indefra, og at man skal være stolt af, hvem man er og hvordan man ser ud. Jeg vil vise andre piger, at man ikke skal sætte sig selv i perspektiv med modellerne i magasinerne og det forkerte kvindeidealet, hvor ”skinny is the new black”. Jeg synes, at man skal gå efter, hvad man selv synes ser godt ud og lægge alt sin energi efter det. Jeg vil hjælpe piger med, at få deres selvtillid frem. Jeg synes jeg skaber et forbillede, fordi jeg selv har former og er glad for dem og hvis jeg vinder titlen som Miss Danmark 2014, vil jeg kunne vise, at man ikke skal være en størelse xxs for at se god ud og have skønhed.

At repræsentere Danmark til Miss World 2014 i London ville betyde, at jeg får opfyldt min drøm om, at bære titlen som Miss World Danmark 2014. Det vil give mig adgang til så mange fantastiske oplevelser hvor jeg får lov til, at møde mange nye mennesker og opleve nye sider af verden, som jeg vil elske at gøre i Danmarks navn. Jeg brænder for, at få lov til at bære titlen og jeg vil være pavestolt over at bære den! Jeg vil repræsentere Danmark rigtig godt, fordi jeg er en meget smilende og imødekommende pige, der møder nye mennesker med empati og respekt, som jeg synes, at danskere er rigtig gode til i helhed. Vi er jo det gladeste land i verden, og det vil jeg elske at repræsentere!!Photo: Christina Anaya
Camera & Editing: Jan Winther
Producer: Lisa Lents/National Director
Make up: Harrie Appel
Hair: Stephanie Bay Greiff
Styling: Lisa Lents/National Director
Dress:www.tp-kjoler.dk
Jewellery: www.frk-lisberg.com/
Bikini: www.change.com

Vidste du at det er 2.gang nogensinde at en dansk deltager skal repræsentere Danmark til Mister World?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag