Laura Mogensen


Mit navn er Laura Mogensen, jeg er 172 cm høj, har langt mørkebrunt hår og brune øjne, og jeg er født i Europas hjerte, Bruxelles for 17 år siden.

Efter 10 års arbejde i København, flyttede min mor til Belgien, hvor hun efter nogle få år mødte min far. Det var de latinamerikanske rytmer, nemlig salsaen, der førte dem sammen, omend kun for en kort tid.

Eftersom min far er mexicaner, ser jeg ikke ud som en "typisk" dansker; jeg er ikke en tro kopi af min mor, som både har lyst hår og blå øjne. Det har tit ført til spørgsmål som ”Hvorfor er du mørk?” eller ”Er du adopteret?”.

Fra børnehaven til 9. klasse har jeg gået i den danske afdeling på en af Europa-skolerne i Bruxelles. Det er en skole med over 3.000 elever.

Da jeg var 15 år gammel, trængte jeg til at prøve noget nyt og besluttede mig derfor for at starte på Oure Kostgymnasium på Fyn. Jeg tager performance-linjen, hvor vi har teatertimer hver uge, og jeg er rigtig glad for det. Nu er jeg snart færdig med 2.g.

Det var en meget stor forandring at flytte fra en storby til at flytte langt ud på en mark, hvor luften ganske vist er frisk, så længe der ikke bliver gødet i nærheden, og hvor der ikke er andre butikker end en købmand, der tager sig godt betalt for sine varer. Når jeg skal hjem på weekend hos min mor og lillebror, som stadig bor i Bruxelles, skal jeg tage bus, tog og fly; det tager 5-6 timer i alt.

Siden jeg var lille har jeg været stædig og altid vidst hvad jeg gerne ville have.

Da jeg gik i første klasse, fik jeg den fikse idé, at det ville klæde mig med briller; og det lykkedes mig at overbevise såvel min mor som øjenlægen om, at jeg var nærsynet og ikke kunne læse, hvad der stod på tavlen. De var faktisk ret smarte mine små røde briller, men jeg blev nu alligevel ret hurtigt træt af at gå med dem.

Jeg har længe gået til dans og har danset en masse forskellige stilarter. Jeg startede med ballet som seks årig men endte med at blive rigtig glad for hiphop. Jeg danser desværre ikke mere, men jeg er stadig rigtig glad for det.

De første år af mit liv fik jeg rigtig meget opmærksomhed, da jeg nu var den yngste i familien. Til familiefester sad alle og kiggede på mig og ventede på den næste ting, jeg nu kunne finde på.

Det var svært for mig at vænne mig til ikke længere at være hele familiens midtpunkt, da min lillebror kom til verden godt fire år efter mig, og der findes ikke mange fotos af ham alene; det lykkedes mig altid at komme på alle fotos af babyen. Senere blev jeg så en rigtig storesøstertype på godt og ondt! Nu har min bror og jeg for længst fundet ud af, at der er plads til os begge, og jeg forsøger ikke at overdrive storesøsterrollen!
Hvis der er en person jeg ser op til må det være min mor. Jeg beundrer hende for hvor modig hun er, og at hun aldrig giver op. Hun flyttede alene til Belgien og fik mig. Og selvom hun var alene om at tage sig af mig og opdrage mig, og indså at min far ikke var til at regne med, valgte hun alligevel at få endnu et barn med ham og være enlig mor. Jeg må indrømme at hun har gjort et godt stykke arbejde. Min bror og jeg har aldrig manglet noget, og hun har altid været der for os, når vi havde brug for det.

Mine fremtidsplaner er endnu ikke fast besluttet, men jeg har altid haft model og skuespiller jobbet i tankerne. Min mor overbeviste mig alligevel om, at jeg skulle have en plan B, så jeg overvejet pædagog eller arkitekt uddannelsen. Men nu skal jeg først og fremmest få min studentereksamen i hus og så må fremtiden vise, hvad der skal ske derefter.

Jeg glader mig meget til at repræsentere Danmark til Miss Yacht Model International 2012 i Hainan, Kina i perioden 4.-17. november.

Laura Mogensen
Miss Yacht Model International Denmark 2012

Vidste du at den første danske vinder af Miss Europe 1981 er Anne Mette Larsen?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag