NY MISS DANMARK®


Skønhedskonkurrencer har en historie der går helt tilbage til 1888, hvor den første konkurrence blev afholdt i den belgiske badeby Spa, med 19 skønheder, som var iført selskabskjoler.

Danmark fik sin første skønhedsdronning den 1. August 1926. Konkurrencen hed ”Frøken Danmark®” og den henrivende Edith Jørgensen fra Aarhus, blev kåret til Danmarks smukkeste.

Det foregik på Marienlyst Strandpromenade ved Helsingør, hvor unge piger fra hele landet promenerede med sky blikke foran hundredvis af hatteklædte herrer og damer. Bladet Vore Damer, stod bag konkurrencen og  opfordrede i augustnummeret 1926 landets unge kvinder til at stille op til “Frøken Danmark” med blandt andet disse ord:

“Ingen blomst må mangle i denne buket af landets smukkeste kvinder, hverken den jyske hedes mørke melankolske skønhed, Vendsyssels kække ungmø, den trofaste sønderjyske pige, Fyens muntre datter eller Sjællands blide, unge kvinde.”

“Frøken Danmark” finalisterne bar ens dragter med VD logo på og et skærf med navnet på byen, som de repræsenterede. Dommerpanelet bestod af bl.a. revydronningen Liva Weel, Johannes Meyer og A.W. Sandberg.

Danmarks første skønhedsdronning – Edith Jørgensen, der til dagligt var danserinde ved Pantomineteatret i Tivoli græd af lykke, og udtalte at den dejligste oplevelse for hende dog var, da hun kunne fortælle nyheden til sin moder hjemme i Århus. Med titlen fulgte 1000 kroner, og prisen blev overrakt af skuespilleren Johannes Meyer.

Udover at skifte navn til ”Miss Danmark®”, har konkurrencen udviklet sig meget siden, hvor der udover fokus på udseendet i dag bliver lagt stor vægt på personlighed, fremtidsambitioner, intelligens, karisma og lysten til at gøre en forskel.

Tilbage i 1996 har tidligere direktør Lene Memborg og hendes team af dygtige medarbejdere sendt stribevis af danske skønheder til de store internationale skønhedskonkurrencer. I Maj 2015 overtog Lisa Lents, tidligere skønhedsdronning og Miss World repræsentant rettighederne til Miss Danmark®.

”Det er en kæmpe ære for mig at overtage rettighederne til Miss Danmark® konkurrencen! Der er en del af Danmarkshistorien, der går helt tilbage til 1926, som jeg får lov til at føre videre.  
I 2008 var jeg så heldig at blive udvalgt som repræsentant for Danmark til Miss World® 2008 i Sydafrika, af den daværende Miss Danmark® direktør Lene Memborg, hvor jeg repræsenterede de røde hvide farver mod 110 andre lande. Det var en uforgelemmelig oplevelse, som jeg altid vil være Lene taknemmelig for! Skønhedskonkurrencer har altid været en kæmpe passion for mig, allerede som barn sad og fulgte med i fjernsynet med min mor og søster, og kun turde at drømme om, at det blev mig en dag. De erfaringer jeg har draget mig gennem min deltagelse i Miss World®, kan jeg virkelig bruge når jeg skal guide og forberede mine deltagere til Miss Danmark® konkurrencen, samt alle de andre spændende internationale finaler, som den danske Miss Danmark® giver adgang til.

Det er et stort ansvar at stå i spidsen for udvælgelsen af de danske kandidater, som skal repræsentere Danmark på den store verdensscene, men Miss Danmark® konkurrencen er i trygge hænder og jeg glæder mig, udtaler en tydelig glad Lisa Lents

- Jeg har nemlig store ambitioner omkring at gøre Danmark til en vindende nation igen, når det gælder store internationale skønhedskonkurrencer med millioner af TV-seere.

Det er allerede lykkedes med en Mr. World 2014 sejr med Nicklas Pedersen, som for første gang i dansk historie erobrede titlen. Jeg vil arbejde hårdt for at vi kan placere os lige så godt i de kvindelige skønhedskonkurrencer.”, siger den nye Miss Danmark® direktør, Lisa Lents.

Det gamle Miss Danmark® team udvalgte primært deltagere gennem personlige castings og afstemninger, men i 2015 kommer der et helt nyt koncept.

I de sidste 3 år har Lisa Lents afholdt store eksklusive shows under navnet "Miss World Danmark®", hvor vinderen af konkurrencen, blev sendt til udlandet som Danmarks Miss World® repræsentant.

I år løber det storslåede Miss Danmark® 2015 Finaleshow af stablen lørdag den 12. September. Det nye Miss Danmark® Team med Lisa Lents i spidsen har castet over 300 unge kvinder og har udvalgt en endelig Top 30. Det er det største antal deltagere i en Miss Danmark® finale, og det er et usædvanligt stærkt felt.

"Med vores Top 30 Miss Danmark® 2015 Finalister, vil jeg gerne vise hvor seje, ambitiøse og inspirerende kvinder vi har herhjemme. Vi har hele 4 Jurastuderende med i år, samt sangerinder, professionelle dansere, politisk aktive unge kvinder mm. En hel del af dem har rejst rundt i verden og lavet frivilligt arbejde.

Jeg har ligeledes fokuseret meget på diversitet og med vores Top 30, vil man kunne se, at danske skønheder kommer i alle højder, drøjder, farver og typer! ", siger Lisa Lents

OM FINALEN

30 af Danmarks mest eftertragtede kvinder skal kæmpe om den prestigefyldte Miss Danmark® 2015 titel, æren af at repræsentere Danmark til verdens største skønhedskonkurrence - Miss World® 2015 i Kina, samt et hav af præmier.

Miss Danmark® 2015 finalisterne bliver udover udseende bedømt på personlighed, ambitioner, intelligens, taleevner, engagement i velgørenhedsarbejde mm.

Konkurrencen indebærer flere delkonkurrencer såsom; Miss Sport, Miss Talent, Miss Top Model, Miss Beach Beauty og Beauty With A Purpose. Et panel af skønhedseksperter samt kendte udgør dommerpanelet, som skal finde frem til årets Miss Danmark® vinder.

Miss Danmark® Organisationen en en skønhedsorganisation, der har velgørenhed som sit hjertebarn. Vi arbejder ud fra et program "Beauty With A Purpose", som blev grundlagt tilbage i 1972, af stifteren bag den britiske Miss World Organisation, Julia Morley. Siden har Miss World været med til at indsamle donationer til udsatte og syge børn i verdens brændepunkter gennem diverse velgørenhedsorganisationer.

Miss Danmark® Organisationen har valgt at støtte World Childhood Foundation i forbindelse med Miss Danmark® 2015 Showet.

Efter Lisa Lents overtog rettighederne til Miss World i Danmark tilbage i 2009, er konkurrencen vokset til den største og mest prestigefyldte skønhedskonkurrence i Danmark.

Følg med i Miss Danmark 2015 på sociale medier:

www.facebook.com/MissDanmark

www.instagram.com/MissDanmarkDK

www.twitter.com/MissDanmarkDK

Tekst og foto kan frit anvendes. Under foto bedes I skrive: www.missdanmark.dk

Ønskes der yderligere oplysninger kan I kontakte Lisa Lents på lisalentsdk@gmail.com eller på mob. 2671 4868.

Med venlig hilsen

Miss Danmark® Organisationen

Vidste du at danske Gitte Hanspal vandt Miss Scandinavia 2005?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag