Maria Victoria Olesen

Maria Victoria Olesen
Deltager i Miss Universe Denmark 2019

Placering/Titel: Top 25

Som person har jeg aldrig været den super selvsikre type og ligesom mange andre teenagepiger har jeg nok brugt for meget tid foran spejlet på at lægge mærke til de ting jeg ikke var tilfreds med frem for at værdsætte det jeg så. Da jeg meldte mig til Miss Universe Danmark, var det derfor i høj grad for at udfordre mig selv, lære nogle nye kompetencer og sidst men ikke mindst se om jeg havde det der skulle til. Jeg havde dog aldrig forestillet mig hvilken proces min ansøgning ville sætte i gang…

Kort efter at min ansøgning var sendt afsted, fik jeg svar på at jeg var blevet udvalgt til casting. Jeg var overvældet af glæde, egentlig kunne jeg godt mærke på mig selv at jeg ikke helt havde regnet med overhoved at komme så langt. To uger senere var der så casting, og jeg var rystende af nervøsitet, da jeg mødte op på Adina Copenhagen Hotel i Nordhavn. At blive udvalgt ville betyde alverden for mig, da jeg siden barnsben har siddet og beundret skønhedsdronninger fra alle verdenshjørner for deres skønhed, intelligens og fantastiske personligheder. Tænk hvis jeg kunne blive en af dem?

I hotellobbyen var det nemt at spotte, hvor man skulle sidde og vente på sin casting. I et pænt lille sofaarrangement, sad der en gruppering af piger, hvor det var tydeligt at se at de ligesom jeg selv, havde gjort meget ud af det for at imponerer panelet af tidligere skønhedsdronninger.

Jeg kan tydeligt huske at jeg så rundt på pigerne, mens jeg tænkte at niveauet godt nok var højt. Selvom alle pigerne var meget forskellige, var de hele vejen rundt utroligt smukke. Mens vi sad der og ventede, kunne jeg allerede mærke at en form for sammenhold så småt var begyndt. Selvom vi endnu ikke kendte hinanden, sad man nemlig heppede på dem som skulle til at gå ind, og hjalp dem med at få nervøsiteten ned. Da jeg fik at vide at det var min tur, kom nervøsiteten straks tilbage i fuldt flor, inde til castingen vidste jeg nemlig at der sad flere stærke kvinder, som jeg helst ikke ville skuffe. Det var derfor super rart at en af pigerne sagde med et stort smil at det nok skulle gå godt.

I det øjeblik jeg kom ind i rummet, blev jeg omfavnet af en helt igennem behagelig og hyggelig stemning. Miss Danmark panelet virkede på ingen måde dømmende, tværtimod var de super søde og imødekommende. Der gik derfor ikke længe før nervøsiteten var væk og det langt mere føltes som en leg end en reel audition, ligesom når man som lille pige holdt modeshow sammen med sine veninder iført sine små plastic ”stiletter” fra Fætter BR.

Da castingen var slut startede ventetiden. Jeg kan huske at jeg jævnligt tjekkede min mail for svar, noget jeg virkelig må have gjort ofte, for der gik ikke længe før svaret kom. Jeg kan huske at jeg sad midt i engelskundervisningen, da jeg så at jeg havde modtaget en mail fra Miss Danmark. I emnefeltet stod ”NB: skal filmes med telefon.” Min krop fyldtes med spænding. Kunne det virkelig være rigtigt, at jeg var blevet valgt. Jeg kunne ikke tro det. Jeg kan huske at jeg tænkte at det nok var noget de skrev til alle. Man skulle jo ikke vide om man var valgt bare ud fra en overskrift, men på den anden side ville det vel være lige lovligt trist, hvis man ikke blev valgt at have filmet sin reaktion. Jeg kunne næsten ikke fokusere resten af den skoledag. Jeg ville bare hjem hurtigt så jeg kunne åbne mailen og se hvilket svar jeg havde fået.

Ganske rigtigt fandt jeg nogle timer senere ud af at jeg var blevet valgt som finalist til Miss Universe Danmark Top 25. Det føltes fuldstændigt uvirkeligt, at min rejse startede nu, jeg var blevet udvalgt og havde muligheden for at få en stor drøm opfyldt.

Da bootcampene begyndte, startede den dannelsesrejse, jeg nok havde manglet i mange år. I skolen lærer man at reflektere over og forstå den verden vi alle lever i, om det så er matematik, historie, fysik eller biologi. Det skolen godt kan glemme er dog at lære eleverne at se indad. Dette lærer man til gengæld i Miss Danmark. Som finalist har jeg lært så utroligt meget om mig selv, hvem jeg gerne vil være og ikke mindst at man kan tillade sig at være stolt af den man er.

Når man deltager i Miss Danmark, lærer man hurtigt at ”janteloven” er død. En opfattelse jeg vil mene gør en til et gladere og bedre menneske. For hvis din verden er uden begrænsninger, og du stoler på dine egne valg, er der ikke et loft for hvem du kan blive og hvad du kan gøre. Man ligger med andre ord negativiteten fra sig og fokuserer på det positive. Jeg har i mange år været lektiehjælper for børn med autisme. Noget jeg stadig den dag i dag holder fast i da, jeg synes at en af de største gaver man kan give et andet menneske er succesoplevelser, i de fag man ellers ikke har følt sig tilstrækkelig.

Den samme gave har jeg set mange unge kvinder, der har deltaget aktivt i Miss Danmark få. I stedet for at være påvirket af janteloven og føle at man lever i en verden hvor mulighederne er lukkede, lærer man at åbne øjnene, stole på sig selv og vide at alle muligheder er åbne, hvis man arbejder hårdt nok.

Jeg glemmer aldrig at en af mine elever engang ringede til mig et halvt år efter vores undervisning var afsluttet og sagde:  ”Jeg har fået 10 i årskarakter i matematik. Så kunne jeg jo godt alligevel.”

Den samme følelse sidder jeg nu med et år efter finalen i Miss Universe Danmark 2019. Før konkurrencen så jeg, som nævnt tidligere, kun alle mine fejl når jeg så mig selv i spejlet. Sådan er det på ingen måde mere. Når jeg ser mig selv i spejlet nu, er jeg stolt af den kvinde jeg ser.

Denne påbegyndelse af min egen selvrealisering er nok den største gave Miss Danmark-organisationen har givet mig.

Det er svært på stående fod at nævne alle de ting jeg har oplevet og de erfaringer konkurrencen har gjort mig rigere. Jeg kan dog fortælle at jeg her bagefter har ændret mig til en mere positiv person, jeg er begyndt at dyrke min femininitet mere end nogensinde før og sidst men ikke mindst har jeg fået flere nye og fantastiske veninder at dele mine interesser med. Alt i alt, vil jeg sige at deltagelsen i konkurrencen har givet mig så meget med videre, at jeg kun kan anbefale at deltage i Miss Danmark til en hver ung pige med en lille prinsesse i maven, også selvom du lige nu kun kan se dig selv som en frø.

Kærligst,
Maria Victoria Olesen

Vidste du at den første danske vinder af Miss Europe 1981 er Anne Mette Larsen?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag