Cecilie Steffensen


Cecilie Steffensen
Miss Danmark 2017 Finalist 
Placering: Top 30 Finalist

Mit navn er Cecilie Steffensen. Jeg deltog i Miss Danmark 2017 konkurrencen. Før Miss Danmark konkurrencen havde jeg fuldt nogle af finalisterne fra tidligere år. Jeg havde dog aldrig troet, at jeg selv skulle være så heldig at blive udvalgt i en Top 30 af Danmarks smukkeste piger. Men Miss Danmarks direktør Lisa Lents vælger ikke efter ens fortid og heller ikke efter hvordan man ser ud, men om der er potentiale i en. Dette overraskede mig meget da jeg læste mailen om at jeg var gået videre fra casting til bootcamps. Det havde jeg aldrig troet. Jeg var både beæret og overvældet. At en pige som mig kunne komme så langt. Det var helt vildt. Miss Danmark har lært mig så meget, og uden deltagelse i konkurrencen, har jeg ikke kunne fuldføre den udvikling jeg har ønsket. Jeg har altid set mig selv som den grimme ælling. Men efter denne konkurrence og alle de gode råd og inspiration både Lisa og de søde mentors har lært mig, er jeg nu blevet en smuk svane og skal ikke mere gemme mig i det skjulte.

Det vigtigste for mig da jeg deltog i Miss Danmark var, at udvikle mig selv og bruge konkurrencen til at få gjort det op med min fortid. Jeg har fundet ud af, at Miss Danmark ikke kun er er en skønhedskonkurrence der handler om det ydre, men at man derimod bruger konkurrencen som et brand til at kunne gøre en forskel. Det vigtigste jeg ville kunne fortælle videre til de nye Miss Danmark finalister er, at det er hårdt arbejde og det ikke er let. For mit vedkommende kom der både blod, sved og tårer frem. Men dette gjorde ikke at jeg var svag, tværtimod kunne man se, at jeg kæmpede. Det er ikke en svaghed men en styrke. Uanset hvad, skal man blot huske på, at selvom ens liv måske ikke har gået som planlagt, så kan man stadig udrette store ting.
For mit vedkommende, hjalp Miss Danmark mig med, at ture stå frem og snakke åbent om alt og ikke være bange for folks reaktion. For det vigtigste er at være sig selv. Og det går Miss Danmark 100% ind for. Det er nok det skønneste ved den konkurrence. At man kan være sig selv! Jeg kan klart anbefalede andre piger/kvinder til at stille op. Det er bestemt ikke noget man fortryder. I øjeblikket hvor man har ondt i fødderne og måske kommer fra Jylland ligesom jeg, og tænker der er alt for lang vej frem og tilbage, så husk på, at når konkurrencen er overstået, er det noget man vil se tilbage på som nok det største i ens liv. Sådan var det i hvert fald for mig!

I Miss Danmark konkurrencen skal man arbejde med en velgørenhedsorganisation. Min organisation var ”Børns Vilkår” - Mit hjertebarn. Det er det fordi ”Børns Vilkår” hjælper unge mennesker med problemer i hverdagen, problemer jeg ikke selv fik hjælp til engang. Ved at Miss Danmarks finalister vælger sit helt eget hjertebarn hver år udvikler disse organisationer sig, og på den måde står vi bedre sammen som land, fordi vi hjælper de steder der måske ikke er særlig belyste. At man kan kalde sig selv en Miss Danmark finalist gør også, at folk bliver mere indstillet på at høre om vores arbejde. Nemlig fordi man i Danmark åbenbart mener, at selvom man er smuk, kan man ikke være klog og have store kompetencer. Dette er ikke rigtigt og det er Miss Danmark et eksempel på hvert år. I Miss Danmark støtter man programmet ”Beauty With a purpose”, og det er faktisk det konkurrencen lægger aller mest fokus på. I denne delkonkurrence er det ikke muligt at fake den. Enten gør man sig et fantastisk stykke arbejde og vinder den mest betydningsfulde pris for bedste velgørenhedsprojekt, eller også gør man sig måske ikke så meget i denne delkonkurrence. Alt i alt så har Miss Danmark været den bedste tid i mit liv og for mig kunne intet gøres bedre. Det var en meget personlig rejse for mit vedkommende! Både de lange træningsdage, tidlige morgener og skønne finaledag ser jeg tilbage på med det største smil og taknemmelighed. Mentors, Lisa, finalisterne og ja styling  teamet er alle fantastiske til at hjælpe, snakke, støtte og ikke mindst til at give opbakning. Jeg er så glad og beæret over at kunne kalde mig en Miss Danmark finalist 2017.

Vidste du at supermodellen Helena Christensen blev kåret Miss Danmark i 1986?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag