Yasmin Winther


Miss Danmark 2015 Finalist
Fulde Navn: Yasmin Winther Christensen
Alder: 23 år
By/Region: Nørrebro/Sjælland
Højde: 173
Beskæftigelse: Research Consultant hos JUC, sangerinde og sangskriver


 

Jeg hedder Yasmin Winther, jeg er 23 år gammel og bor på Nørrebro. Jeg er 173 cm høj. Jeg har en lillesøster, Maria, som er 18 år gammel.

Til hverdag arbejder jeg som Research Consultant hos JUC kursus firma. Men så snart jeg har fri, bruger jeg alt min tid på min store passion; musik. Siden jeg var helt lille har mit liv været fyldt med musik, da både min far og mor har sunget og spillet. Som 7 årig skrev jeg min første sang og har siden der optrådt med mine egne og andres sange. Musik giver mig ro og er mit frirum i en ellers travl hverdag.

Udover at få energi igennem musik, så elsker jeg at være i naturen. Derfor løber jeg meget udenfor når vejret er til det. Motion er vigtig for mig, da det giver mig overskud og tid til at reflektere over tingene. Derudover er jeg bare en pige med masser af energi, så der skal brændes noget af, hvis der skal være ro til at sove om natten.

En af de største oplevelser jeg har oplevet indtil nu, var at møde noget af min fars familie i Jordan. Min far er fra Palæstina og da hans familie er spredt rundt i hele verden, er det ikke ofte at jeg ser dem. Da jeg var 14 år gammel tog min familie og jeg en tur til Jordan, hvor jeg mødte min tante og hele hendes familie. Det var så fantastisk, at opleve deres kultur og møde et folkefærd, der er så anderledes fra den vestlige. De er meget åbne og gæstfrie mennesker; hvor døren altid er åben, invitationer er ikke noget man bruger og der bliver altid lavet ekstra mad, da der altid kommer nogen forbi.

Min yndlings film er en god gammel klassiker ’’Breakfast at Tiffany's’’ af Blake Edwards. Historien om denne unge kvinde i New York, som prøver at finde sin plads i livet, i en kaotisk verden, er noget man kan relatere til; selvom handlingen til tider er komisk og hendes liv som callgirl er meget langt væk fra mit eget liv. Og så er Audrey Hepburn virkelig en fantastisk skuespiller med et skønt naturligt look, som jeg virkelig elsker.

Jeg elsker at læse bøger, det giver inspiration til min sangskrivning og vil meget hellere læse end at se tv. Jeg læser alt fra fiktion, digte og biografier. Min yndlings bog indtil videre er ’’Et glas mælk, tak’’ af Herbjørg Wassmo. Det handler om en ung pige, som lever i fattigdom i Litauen. For at give familien en chance for et bedre liv, rejser hun alene til Sverige hvor hun i god tro tror, at hun skal arbejde på en cafe. Til sin store rædsel, finder hun hurtig ud af at det er ikke tilfældet. Hun ender i brutal prostitution, hvor hun må kæmpe for sit liv. Det er virkelig en stærk bog, hvor hovedkarakterens følelser bliver fortalt i et meget flot billedeligt sprog.

Hvis der er noget jeg elsker, så er det at opleve nye ting, dette er også indenfor mad. At smage nye retter, råvarer og sammensætninger fra andre kulturer, synes jeg virkelig er spændende. Jeg er bestemt ikke kræsen eller krævende når det kommer til mad. Da min far altid har lavet rigtig meget forskelligt mad, har jeg brugt mange timer i køkkenet med ham. Den ret som jeg forbinder med de mange køkkenassistent timer må være den mellemøstlige ret; Moussaka, som altid har været en af mine favoritter.

Som man nok kan fornemme, elsker jeg at opleve. Derfor elsker jeg også at rejse, og hvis jeg kunne, lavede jeg ikke andet end at opleve hele verden og dens forskellighed. Jeg ved ikke, om jeg har et favorit ferie sted, men i foråret forelskede jeg mig i New York. Det pulserende liv, mangfoldigheden og den fantastiske atmosfære, var simpelthen fantastisk. Det er en by, som slet ikke kan nå at opleves af én omgang og jeg skal helt sikkert tilbage igen.

Der er som sagt mange steder jeg gerne vil se. Men da vi har meget familie rundt om i verden, er min drøm faktisk ikke at besøge et sted; min drøm er at besøge min familie rundt om i verden. Jeg har et verdenskort, med små knappenøgle over alle de steder, der bor familie. Det er alt fra Sverige, USA og Israel. Jeg håber meget, at kunne realisere denne drøm indenfor de næste par år,  selvom det er et stort projekt.

Jeg finder inspiration i mange mennesker, og har derfor ikke en specifik person, som jeg ser op til. Jeg finder det utrolig inspirerende, når mennesker ikke er bange for at ytre sine holdninger og kæmpe for en god sags tjeneste; selvom det kan være med deres eget liv som indsats. En som har gjort stort indtryk på mig, er den unge pige Malala Yousafzai. Tænk at være så ung og stadig have modet til at stille sig op i mod normen og kæmpe for sine rettigheder. En pige som hende, synes jeg helt klart er værd at se op til.

For mig er skønhed en person, der hviler i sig selv og i sin egen krop. Det er en person, som er selvsikker, men samtidig er ydmyg og åbensindet. Naturlig skønhed er noget af det smukkeste i min verden. Skønhed kommer ikke kun af et smukt ydre, skønhed er en kombination, hvor det indre vægter mere end det ydre. Hvis ikke du er tilpas i dit eget skind, hvordan skal andre så kunne se, hvor skøn du er?

Ved mig selv er jeg nok mest glad for mine store mørkebrune øjne og mit smil. Jeg er en meget smilende person og det er sjældent at man ikke ser et smil på mine læber. Et smil smitter, så hvorfor ikke sprede lidt glæde hvor man kan.

Hvis jeg kunne spise middag med én kendt person, ville det være Angelina Jolie. Hun er virkelig en inspirerende kvinde og lige fra jeg var lille, har jeg været stor fan af hende. Hun er utrolig smuk og en meget viljestærk kvinde. Hendes fantastisk arbejde for børn i nød og andre hjælpeorganisationer, synes jeg er så inspirerende. Hun er en karriere kvinde, som samtidig har adopteret flere børn, som har fået en ny chance til at få et meget bedre liv. Det ville være en stor ære. at møde en kvinde som hende.

Noget sjovt man skal vide om mig er, at selvom jeg er eventyrlysten og elsker at opleve, så er jeg faktisk ret flyskræk. Når man flyver langt, ser de fleste film på de små skærme ved deres sæde, men ikke jeg; på min skærm, følger jeg med i flyets hastighed, højde og rute. Det er lidt pinligt, men så føler jeg, at jeg har en smule kontrol over noget som jeg slet ikke kan kontrollere. Selv på de længste flyveture, får jeg ikke lukket et øje, jeg sidder bare og holde skrapt øje med at piloten flyver som han skal.

Jeg er utrolig bange forglemmelsen, at den dag jeg skal herfra, så er der ingen der vil huske mig. Det betyder ikke, at jeg forventer at jeg bliver verdensberømt, men at jeg har betydet noget for nogen folk;gjort et indtryk, hjulpet nogen mennesker når de har haft brug for det. Det husker folk! Så den dag jeg skal væk herfra, vil dem jeg har betydet noget for, huske tilbage på mig med et smil på læben.

Man har kun det sjov man selv laver og jeg kan godt lide, at lave lidt uskyldig sjov med folk. Derfor har jeg en gang gået ind til et bageri med en veninde, sagt at jeg var kageanmelder  for mad magasinet og vi var ved at finde de bedste kager i byen.  Vi skulle derfor prøve en af alle deres kager, så vi kunne skabe et billede af deres kage udvalg. Den søde unge ekspedient blev en smule forvirret, men satte ingen spørgsmålstegn ved det. Hun fandt et bord til os, arrangerede kagerne fint og var meget sød. Da vi betalte  ønskede hun os en god dag og at hun håbede på at læse en god anmeldelse i næste måneds udgave af magasinet. Det var nu ret sjovt.

Det tidspunkt hvor jeg er mest glad, er når jeg gør de ting, som betyder noget for mig. At tilbringe tid med de mennesker, der står mig nær. Når jeg sidder ved et klaver, et roligt sted og nye sange udspringer. Jeg er en person, som både elsker at være omgivet af mennesker og få en masse indtryk, men som også har brug for alene tid, til at fordybe mig i mine tanker og følelser. Jeg kan sagtens tage i sommerhus alene med min guitar og bare fordybe mig i stilheden og den ro naturen giver en. Når jeg får lov til at udfolde mig kreativt, dér er jeg gladest.

Hvad fremtiden bringer er svært at forudse. Jeg håber, at jeg har fundet det sted hvor jeg hører til. Min drøm er, at de sange jeg skriver, en dag vil blive hørt og måske rør noget i folk. Det er det smukke ved musik, det har den betydning, som lytteren tillægge den. Hvis mit musik kan bevæge folk og måske få en betydning for dem, kan jeg ikke drømme om bedre. For mig handler det ikke om, at tjene en masse penge på musikken, men om at folk har lyst til at lytte til det, fordi det giver mening for dem.


En god rollemodel for mig, er en person som ikke lade sig tynge af andres holdninger og samfundets mening til hvordan man skal være. Det er en person, som er villig til at kæmpe for sine mål, er ambitiøs men samtidig er ydmyg og villig til at tage imod kritik og vejledning fra andre. Ikke mindst mener jeg det er vigtigt, at være positiv og med et åbent sind når man længst.  At kunne rumme andre mennesker og deres forskelligheder uden at dømme andre, synes jeg er utrolig vigtigt. Vi er alle forskellige og det er da det fantastiske ved mennesker. Det er værdier jeg føler beskriver mig selv og derfor føler jeg, at jeg er en god rollemodel for andre.

Jeg har valgt at deltage i Miss Danmark 2015, fordi det for mig er meget mere end en skønhedskonkurrence. Det er en konkurrence, der omfavner forskellighed og kulturelle forskelle. Der er ingen der er ens, hverken udseendemæssigt eller personlighedsmæssigt.  Det er en nobel tradition, der giver en fantastisk mulighed for at hjælpe andre mennesker. Jeg håber, at med min deltagelse at får en fantastiske oplevelse og med mit ’Beauty With a Purpose’ projekt, håber jeg at kunne hjælpe nogen derude, som ikke har de samme vilkår og muligheder, som jeg selv.
Det ville være en kæmpe ære, at få lov til at repræsentere Danmark til Miss World 2015 i Kina.
Da jeg blev udtaget til Miss Danmark Top 30 finalister, var jeg fuldstændig overvældet.  Det handler ikke bare om skønhed og flotte kjoler,  men om indre værdier, det handler om mennesker. Det handler om, at ville hjælpe andre og sætte fokus på folk, der har brug for en chance til. En chance for at få en bedre tilværelse og hvis jeg kan få en chance til at gøre en forskel og hjælpe andre, så kan jeg ikke bede om mere. Det er derfor jeg håber, at komme videre til Kina.

Præsentationsvideo
Beauty With A Purpose Projekt
Miss Sport

Miss Talent

Vidste du at Miss World med sine 2,2 milliarder tv-seere er den 3. største begivenhed i verden efter OL og VM i fodbold?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag