Samara Uran Skytte


Miss Danmark 2015 Finalist
Navn: Samara Uran Skytte
Alder: 25 år
By/Region: København NV/Sjælland
Højde: 177
Beskæftigelse: Elev hos Hunkemöller


Mit navn er Samara, jeg er 25 år gammel og er 177 cm høj. Jeg født og opvokset i den jyske by Silkeborg, som er kendt for sin smukke natur. Jeg er vokset op i en stor familie med flere forskellige nationaliteter. Jeg har én storebror, og en hel masse fætre og kusiner som har rødder i Afrika. Min far er dansk og min mor stammer fra Paraguay. Min fars side af familien og min mama bor alle i Silkeborg. Min mors side bor i både Paraguay og Argentina. Jeg har været i Sydamerika en del gange i mit liv og besøge min familie, men jeg har også rejst rundt og set de forskellige lande og kulturer. Sydamerika står mit hjerte meget nært. Min opvækst har været skør - præget af alle de forskelligheder og mix som min familie består af.

Selvom om jeg elsker min hjemby så flyttede jeg til København for 6 år siden, da jeg rigtig gerne ville til en storby med flere muligheder. Lige nu bor jeg i Københavns Nordvest kvarter på mit 5. år, hvilket jeg er rigtig glad for. Jeg trives her især pga. de mange specialbutikker der er på Nørrebro, med en masse eksotiske grøntsager og varer.

At møde nye mennesker, og at der er fart over feltet er helt sikkert noget der tiltaler mig. Derfor er det måske ikke så mærkeligt at jeg har arbejdet i restaurationsbranchen i 12 år, hvor der virkelig er en eksplosiv hverdag. Jeg har gået i skole på Copenhagen Business School; Niels Brock, hvor jeg har taget en HGV (svarer til en HG2 bare på et år i stedet). Her jeg læste til salgsassistent, med detailhandel som speciale. På nuværende tidspunkt arbejder jeg som elev hos undertøjskæden Hunkemöller, hvilket jeg er enormt glad for.

I min fritid elsker jeg at lave mad og invitere alle dem jeg holder af til middag. Jeg er et kærligt og omsorgsfuldt menneske og en rigtig livsnyder. Så jeg går meget op i velvære og at gøre de ting der gør mig og andre glade. Jeg er et aktivt menneske. Jeg træner fitness så ofte som muligt men bruger også meget af min tid udenfor i naturen med hygge og sjove aktiviteter. Samtidig er jeg et meget spontant menneske, og jeg elsker at bare reagere på mine impulser og se hvad livet bringer.

Det største jeg har oplevet indtil nu var da jeg for 3 år siden tog en måned med min mama til Paraguay. Hun havde fundet noget af sin familie efter ca. 25 år uden kontakt. Den kærlighed og følelse af sammenhørighed jeg mødte de her mennesker, trods det var første gang jeg mødte dem, var og er ubeskrivelig. At være vidne til min mor genså sin egen mor og søskende efter så mange år var en utrolig følelsesladet oplevelse og noget jeg aldrig glemmer. Familien er utrolig vigtig for mig. Dét var uden tvivl én af de største oplevelser i mit liv.

Udover dansk og engelsk taler jeg også spansk pga. min mor.

Min yndlingsfilm er svær at vælge. Jeg har set så mange film, og har ikke kun én favorit. Jeg er nok lidt en filmnørd, når det kommer til stykket, men rigtig dårlig til at huske deres navne. Jeg kan godt lide at se film hvor der sker noget. Jeg elsker action. Skulle jeg nævne et par, er det nok klassikkerne ”American Gangster” med Denzel Washington eller Scarface med Al Pacino. Ellers ser jeg serier som ”Modern Family” og ”Orange Is The New Black”.

For at være ærlig gør jeg mig ikke så meget i bøger. Men hvis jeg skulle sige en genre, så må det være krimirapportager. Spændende sager der er baseret på virkelige hændelser, eller lign. Lidt ligesom film. Der skal ske noget. Jeg er mere et musik menneske, jeg er opvokset i en familie med kærlighed for musik. Da jeg var lille, tog vi altid hen i noget der hed pladeshoppen i Silkeborg om lørdagen hos min far, hvor vi købte cd’er. Musik er en stor del i mit liv.

Jeg elsker alt mad, og jeg er bestemt ikke kræsen. Hvis jeg skulle vælge af alt, så ville det være min mors mad. Jeg er specielt glad for hendes Iranske ret; ris med seresh og safran, samt hendes kager. Mums! Hun er lidt kendt for hendes madlavning. Hver gang jeg besøger hende i Silkeborg samles hele familien om et overdådigt middagsbord som hun sikkert har brugt flere dage på at forberede. Hendes mad minder mig bare om familie og hygge.

Mit favorit feriested er ikke en destination, men rejsen og oplevelsen i sig selv. At rejse er en af mine store passioner. Jeg drømmer tit om at besøge Brasilien igen og at komme tilbage til Sydamerika. Men jeg vil gerne se hele verdenen. Alle kontinenter. Jeg elsker at rejse og verden er så stor. Jeg elsker at møde nye mennesker, lære om deres traditioner og kulturer. Jeg føler oprigtigt at jeg lever, når jeg rejser.

Jeg har mange forbilleder men jeg ser mest op til min mama. Hun inspirerer mig rigtig meget. En lille, stærk, selvstændig kvinde med en kæmpe personlighed. Hun har altid jongleret med 3 jobs, og sørget for at jeg aldrig manglede noget. Hun forlod alt hvad hun kendte; familie, venner, sprog, kultur og rejste den halve jord rundt. Jeg håber at jeg kan blive bare halvt den kvinde som hun er. Min mor er mit største Idol.

Skønhed er for mig en balance mellem to ting. Først er der den naturlige skønhed som møder øjet. Også er der den indre skønhed. Når man taler om skønhed handler det i mine øjne om et mennesker som er bevidst om sin indre værdi og at kunne udstråle- og stå ved den, men samtidig have en ydmyg og empatisk tilgang til sine medmennesker. Uden gode indre værdier betyder det ydre ingenting.

Den del af ansigtet/kroppen jeg er mest glad for er min højde, øjne og læber.

Hvis jeg kunne spise middag med en kendt person skulle det være Sofia Vergara. Den sjove latina fra ’Modern Family’. Udover at være en dygtig skuespillerinde, repræsenterer hun for mig kvinder på en yderst beundringsværdig måde. Hun er en stærk kvinde som er kommet fra simple kår i Colombias slum, og er i dag en meget succesfuld, internationalt ankerkendt karrierekvinde. Jeg tror hende og jeg kunne have nogle lange snakke og en rigtig god aften på ægte sydamerikansk manér, med masser af hygge og mad.

Noget sjovt man skal vide om mig er at jeg er en pige med en ’funky’ humor og er helt min egen. Så længe jeg kan huske, har jeg kunne tale med en sjov stemme som lyder lidt som når man har inhaleret helium. Det er blevet så normalt for mig at jeg ikke altid kan kontrollere hvornår og hvor jeg taler sådan. Det stiller mig tit i nogle sjove situationer ;)

Som alle andre er jeg naturligvis bange for at miste de mennesker som jeg har kære. Jeg kan ikke udstå tanken om et liv uden dem, da de på en eller anden måde er med til at gøre mit liv helt specielt, og til det liv jeg har i dag. Jeg er også lidt skræmt for højder, det er noget jeg har fået efter jeg er blevet ældre. Udover det er jeg rigtig bange for edderkopper og kryb som de fleste piger nu er.

Det skøreste jeg nogensinde har gjort var engang da min mor og jeg var i Brasilien. Vi skulle se et af verdens største vandfald; Cataratas de Iguazu, der ligger i Amazonas. Med min hånd groet fast til min mor, som ikke kan svømme, i en lille speedbåd, presset sammen med 5 andre igennem jungle og under vandfald. Det var nervepirrende og så sjovt på samme tid. River rafting - Amazonas Style.

Jeg er mest glad når jeg er omkring de mennesker jeg holder af og når jeg kan være med til at gøre en forskel og gøre andre glade.

I fremtiden drømmer jeg om at jeg kan leve af det der gør mig glad. Jeg vil gerne have min egen forretning, og have en god karriere stablet på benene, muligvis i udlandet. Jeg drømmer om at få en masse børn, og en kæmpe stor familie de kan vokse op i. Ligesom den jeg selv kommer fra. Jeg drømmer om store familiemiddage med alverdens lækkerier og masser af kærlighed og minder. Jeg tror på at de små ting i livet er dem der tæller højest. Jeg glæder mig til fremtiden, fordi for mig, er der ingen grænser for hvad der kan ske. Så længe man har hjertet med.

Jeg kan være en rollemodel for andre fordi jeg er en selvstændig kvinde med egne meninger og holdninger og som ikke er bange for at råbe højt hvis det er nødvendigt. I mit liv har jeg mødt meget modgang, men har aldrig ladet det tynge mig fra at realisere mine personlige ønsker. Jeg lever efter at hvis man vil opnå noget, man ikke har haft før, må man også kaste sig ud i noget man ikke har gjort før. Jeg kaster mig gerne ud i nye udfordring selv hvis det kan virke skræmmende. Hvis jeg sætter mig noget for, går jeg helhjertet ind i det.

Jeg valgte at deltage i Miss Danmark 2015 fordi jeg mener at jeg har det der skal til. Jeg er en livsglad pige, med sunde værdier og fighter mentalitet, og jeg knokler hårdt for mine mål. Jeg har altid været interesseret i skønhedskonkurrencer, og har set shows med min mor siden jeg var helt lille, derfor jeg var nødt til at gribe chancen da den bød sig. Samtidig er det også en mulighed for at belyse mine hjertesager, som ikke nødvendigvis får den sendetid eller støtte som der er behov for i øjeblikket.

At vinde Miss Danmark 2015 og repræsentere Danmark, mit hjemland, til Miss World 2015 i Kina, ville være en kæmpe ære, og ville betyde uvurderligt meget for mig. Det ville være som en drøm gået i opfyldelse. Bare oplevelsen i sig selv, indtil videre, er én jeg vil huske for livet. Derfor vil jeg gøre mit bedste for at gøre min familie, nære og Danmark stolte hvis jeg vandt og fik det privilegium at repræsentere Danmark til Miss World 2015 i Kina.

Præsentation
Beauty With A Purpose

Miss Sport

Lisa Lents ejer rettigheder til Miss Model of The World i Danmark og skal for første gang afholde konkurrencen i 2011.

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag