Nadja Fosnæs


Miss Danmark 2015 Finalist
Fulde Navn: Nadja Fosnæs
Alder: 19 år
By/Region: Kolding, Jylland
Højde: 167 cm
Beskæftigelse: Social og sundhedsmedhjælper elev


Jeg hedder Nadja Fosnæs, er 19 år gammel, og bosat i Kolding hvor jeg også er vokset op. Jeg bor i min egen lejlighed, hvor jeg snart har 1 års jubilæum. Mine 3 søskende bor også i Kolding, hhv. hos min mor og far, så dem ser jeg heldigvis ofte.

Udover at holde styr på mit liv som fashionista, så bruger jeg rigtig mange timer på mit studie, som social og sundhedshjælper. Når arbejdsdagen på 8 timer er slut, skifter jeg kitlen ud med en orientalsk inspireret skjorte med fiskelogo- for jeg er nemlig også tjener på byens store running sushi restaurant, på trods af, at jeg slet ikke bryder mig om sushi. Ikke nok med det, så bruger jeg også 4 timer ugentlig nede på folkekøkkenet, hvor jeg som frivillig sørger for hygge for gæsterne og er klar med en hjælpende hånd. Alt i alt er min dagligdag fyldt godt op med udfordringer og hårdt arbejde. Selvom dagene kan være lange og hårde, så er der bare de der dage, som gør, at jeg ikke ville ønske at være andre steder, end der hvor jeg er. De dage, som gør at jeg smiler hele vejen hjem. De dage som gør mig glad.

Som alle andre, er jeg selvfølgelig også den heldige modtager af helligdage, fridage og juleaften, og på disse dage fyrer jeg den af i mine løbesko, maler reoler i mit hjem eller forsøger at lave den perfekte forårsrulle. Det er ikke lykkedes endnu. Jeg er dog ualmindelig god, til at skrue en tunsalat sammen, og forårsrullen bliver derfor ofte erstattet af den. Mit hjerte banker i det hele taget rigtig meget for mad. Jeg elsker at udforske de få udenlandske dagligvarekiosker, som ligger i Kolding. I sådanne små lokale butikker, finder man jo egentlig hurtigt ingredienser til et måltid mad, som man ikke troede man kunne bikse sammen i en lille lejlighed i Danmark. Længe leve globalisering. Globaliseringen havde jeg desuden også glæde af, da jeg tog uddannelsen som guide i Spanien efter jeg havde afsluttet min HG. En uddannelse, som jeg ved jeg vil kunne bruge, hvis jeg står som vinder af Miss Danmark, og skal videre til Miss World i Kina. Mine sprogkundskaber rækker sig fra Dansk til Engelsk, og selvom mine guidegloser på Spansk måske kan graves frem, så hjælper de mig næppe med andet end at bestille en cola, og tælle til ti.

At skulle definere den største oplevelse jeg nogen sinde har haft, er et af de spørgsmål, som jeg normalt undviger. Oplevelser, især de store, lagres som minder i ens hukommelse, og man kan trække dem frem, når man har behov for dem. Oplevelserne er ofte forbundet med en følelse. Følelsen jeg sidder med, når jeg fokuserer på min deltagelse i Miss Danmark 2015, handler i høj grad om at turde. At turde gøre noget. Til sidste års Miss Danmark meldte jeg mig til casting. Dommerpanelet til castingen kunne tydelig se min usikkerhed, og der var ingen tvivl om, at jeg ikke havde hvad der skulle til, for at kunne stå i en finale. Jeg turde simpelthen ikke, og min krop kunne mærke det, og stred imod på alle tænkelige måder. Kort tid efter, fik jeg en længe ventet operation. Jeg fik en brystforstørrende operation, som jeg havde sparet op til så længe jeg kan huske tilbage. Nogen havde bestemt, at netop min kvindelighed skulle sidde i min barm. Min bh størrelse kunne sammenlignes med pigerne i 5 klasse, og det var derfor rigtig svært for mig, at skinne igennem som den kvinde jeg er i dag. Man kan derfor sige, at den følelse som jeg sidder med nu, følelsen af at være kvinde, og at turde være kvinde, må være den absolut største oplevelse for mig. Det tog desværre bare en operation, og en lang følelsesmæssig proces, at nå hertil. En proces jeg aldrig glemmer, men heller ikke kunne have været foruden. Den dag jeg lagde mig under kniven til en brystforstørrende operation, var den dag jeg turde, at være kvinde. Hvilken oplevelse kan være større end den?

Jeg synes det er smukt, når folk er uselviske og tænker på andre. At være uselvisk er en god gerning. En god uselvisk gerning rammer ikke kun personen, som man er uselvisk overfor, men også en selv. Det giver en tilfredsstillelse. Den tilfredsstillelse har jeg nogen gange svært ved at takle, for tænk nu hvis vi mennesker i højere og højere grad, er gode medmennesker, blot for at få det godt med os selv? Jeg tænker om selviscenesættelsen og ”mig først” trenden ved at tage over.

Når jeg så kan finde ro, plads og tid, så sætter jeg min yndlingsfilm ”P.S I LOVE YOU” på. Den fortæller den sødeste kærlighedshistorie, og den viser om noget hvordan man kan bruge sin kærlighed uselvisk, og uden at få noget retur. Det er der noget smukt i synes jeg.

Jeg er ikke den store boglæser, men jeg besluttede mig engang for, at få en tatovering med teksten ”know your rights”, og i den forbindelse besluttede jeg mig for at læse den danske grundlov. Selvom jeg nok ikke forstod alle bestemmelserne korrekt, eller kan huske særlig meget af det, så synes jeg faktisk, at det er en af de vigtigste bøger jeg har læst.

Jeg er rigtig glad for forårsruller, men jeg må indrømme at en æggemad med kaviar, mayonnaise og tomat vinder en suveræn førsteplads i livret kategorien. Det har desuden været min livret siden jeg var helt lille. I Spanien får man ikke mange æggemadder med kaviar, men deres Tapas er ikke til gengæld værd at prøve. Jeg har besøgt Spanien 2 gange, og det er måske derfor den indtager pladsen som mit favoritferiested. Af drømmeferiesteder ville det nok være Thailand, for jeg har altid drømt at kunne dykke i smukke omgivelser, men muligheden har desværre ikke budt sig endnu.

Mit forbillede er helt klart min farmor. Hun er en af de mest fantastiske kvinder jeg har mødt. Uanset hvornår man banker på hendes dør så bliver den altid åbnet med et smil. Hun holder styr på familien og der er efterhånden mange medlemmer. Hun sørger for at holde frokost hver lørdag, så man kan komme og spise, snakke med familien og bare være sammen. Hun har gennemgået en hård operation, men hun er stadig klar på at hjælpe til enhver tid, og er altid glad.

Når man snakker om skønhed, så er det for mig essentielt, at det skal høre sammen med lykke, glæde og grin. Skønhed for mig kan slet ikke defineres med ord. Det skal opleves og mærkes. Livsglæde, humør og smil kommer man selvfølgelig langt med.

Jeg er rigtig tilfreds med mit look, men jeg har altid fået ros for mine øjne. I mine tidligere teenageår var jeg rigtig ked af dem, men med årene har lært at elske dem, faktisk mere end noget andet. Og så gør det da heller ikke noget, når folk stopper mig for at sige, at jeg ligner Kate Moss.

Hvis jeg skulle spise middag med en kendt, så skulle det da være Kate Moss. Hun er gudesmuk, og så vil jeg egentlig gerne se, om jeg virkelig ligner hende så meget.

Det sjoveste ved mig er nok, at jeg altid har mad i tasken. Altid! Det kan være alt fra en avokado til babymad. Eller bare en pose chips.

Hvad jeg er mest bange for i verden er at løbe tør for mad. Jeg hader at være sulten, og mit humør kan hurtigt dykke, hvis jeg ikke får mine måltider.

Det skøreste, og dummeste, jeg nogen sinde har gjort er nok da jeg lavede en prank på min lillebror til hans 18 års fødselsdag. Vi skulle holde et surprise party for ham, så jeg fyldte hele lejligheden med røg fra en røgmaskine, og så ringede jeg til ham for at kalde ham hjem, pga. brand i lejligheden. Jeg havde ringet til brandvæsnet først, for at informere dem om situationen, men de kunne åbenbart ikke se det sjove i det, for ingen længe blev diverse familiemedlemmer ringet op af politiet om nogle røgbomber og alt muligt andet. Det spredte panik i hele familien, og den dag i dag, er der vist stadig nogen af dem, som ikke er kommet sig over min joke.

Jeg er mest glad når min familie har det godt. Jeg bruger desværre rigtig mange kræfter på at overbekymre mig om ting. Så når mine nærmeste har det godt, så er jeg glad.

Jeg er i gang med min tredje uddannelse. Når jeg afslutter min social og sundhedsmedhjælper uddannelse, kunne jeg rigtig godt tænke mig at tage ud og rejse et års tid som guide eller frivillig. Om 10 år har jeg taget sygeplejeske uddannelsen og arbejder på en børneafdeling, jeg bor med min kommende mand og vores 2 børn. Håber jeg!

Rigtig mange kvinder, som stiller op til skønhedskonkurrencer har høje ambitioner i livet. De læser på nogle krævende studier og er klar til at tage verden med storm. Jeg er et forbillede for den helt almindelige pige, som blot ønsker at gøre en forskel i øjenhøjde. Jeg kommer aldrig til at udvikle en kur imod kræft, men jeg kan til gengæld tage mig af de i forvejen kræftramte. Jeg vil vise, at man godt kan være en kvinde med ben i næsen og samme tid have sine ben solidt planet på jorden. At man som kvinde ikke behøver en kandidatgrad for at gøre en forskel. Der er brug for alle slags kvinder, og jeg repræsenterer den del, som ofte bliver overset, fordi vi med varme hænder ofte tænker på andre før os selv. Jeg bliver ligesom min farmor en dag, og det er i min verden det bedste forbillede man kan have!

Jeg deltager i Miss Danmark 2015, fordi jeg er klar i år. Min personlige udvikling har gjort mig klar, og jeg ved, at en chance som denne kommer sjældent flere gange i livet. Jeg synes det er vigtigt med fokus på skønhed, men jeg synes omvendt også at fokussen på kvindens skønhed ikke skal stå alene. Den skal følges af charme, kærlighed og oprigtighed. Derfor er jeg stolt og glad for, at jeg står som Top 30 Finalist i Miss Danmark 2015, da netop de ting bliver opfyldt.

Hvis jeg vinder finalen i Danmark og skal videre til Kina for at repræsentere Danmark til Miss World 2015, så vil jeg gøre det med stolthed i hjertet og en glædeståre på min kind. At vinde Miss Danmark 2015, ville betyde at jeg får en stemme. Jeg vil bruge min titel til, i første omgang, at sætte fokus på nogle af de samfundsproblemer, som Danmark kæmper med. Jeg vil ligeledes bruge min titel, til at blive hørt.

Præsentation
Beauty With A Purpose Projekt

Miss Sport

Vidste du at Hollywood-stjernen Halle Berry blev nr. 6 til Miss World i 1986?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag