Monica Isabella Hartig


Mit navn er Monica Isabella Hartig. Jeg blev født d. 20. februar 1993 i Danmark på Hillerød hospital. Min familie består af min mor, Helle Hartig, min far Peter Hartig, og mine to store brødre Christian og Michael.

Jeg er faktisk ikke opvokset noget bestemt sted, da jeg allerede som 4 årige flyttede fra en lille by på Sjælland sammen med min familie til den anden side af verden, nemlig, det fantastiske Mexico, i en stor by i det nordlige Mexico - Monterrey.  Så allerede fra helt lille af, har jeg været beriget med oplevelser fra den store verden, og oplevet hvor forskellige mennesker er, hvilket også har gjort, at jeg som menneske er meget åben, udadvendt og altid haft stor respekt for alle mennesker.

Efter at jeg havde lært det grundlæggende spansk fra både privat undervisning og en hel masse tegnefilm samt gennem leg med vores unge maid Esmeralda (som jeg kaldte Pocchontas fordi hun var indianer), startede jeg i en international skole. Jeg startede i preschool, som nok minder mest om 0. klasses niveau. Jeg havde næsten kun mexicanske klassekammerater, som jeg med det samme kom i god snak med. Faktisk ville de alle være ’bedste veninder’ med mig, men jeg synes vi alle skulle være bedste veninder alle sammen.

Efter 2 dejlige år i Mexico fyldt med dejlige minder, bekendtskaber, venner og veninder, og ikke mindst en dejlig atmosfære, flyttede vi tilbage til Danmark. Denne gang ramte vi i Bjerringbro i Midtjylland, hvor jeg fandt min helt store interesse og passion, heste. Jeg fik lov til at gå til ridning på den lokale rideskole, og min interesse for heste voksede hele tiden!

Efter nogle få år i Bjerringbro flyttede vi videre til Aalborg. Det betød, at jeg skulle sige farvel til mine klassekammerater og sige hej til nogle nye. Det har altid været lidt trist at skulle sige farvel til sin gode veninder, men samtidig har jeg altid syntes at det var spændende at skulle et nyt sted og lærer nogle nye mennesker at kende. Dog holder jeg stadig kontakten med et par af dem jeg var gode veninder med.

Efter 4 års bearbejdning af mine forældre fik jeg min egen hest, Caribbean Dream, den dejligste og skønneste hest, som jeg brugte alt min tid på. Ridning betød alt for mig, jeg elsker følelsen af at man kunne sætte sig op på et dyr der stoler fuldt ud på én og omvendt. At have den kontakt med et dyr der er så magtfuld, men stadig så kærligt, er en fantastisk følelse! Derudover havde jeg stort set alle mine veninder på rideskolen.

Efter kun 2 år flyttede vi fra Nordjylland og tilbage til Sjælland, nærmere bestemt til Frederikssund. Jeg kom ind i 7.klasse. Teenager årene, som jeg egentlig kom let og legende igennem, dog måtte jeg skille mig af med min skønne hest, da min interesse forsvandt lidt efter lidt (hvilket jeg fortryder den dag i dag). Men ellers var jeg en let teenager, jeg gik ikke i strid mod mine forældre, da jeg aldrig synes der har været behov for det.

Jeg afsluttede min 9.klasses eksamen, og derefter gennemførte jeg HG. På HG fandt jeg nogle sider af mig selv jeg ikke havde opdaget før, jeg var blevet meget målrettet, fokuseret, iderig og mere moden. Hvilket også har gjort at jeg den dag i dag, er jeg fokuseret på at opnå de bedste resultater, med stort set alt hvad jeg laver. Efter de 2 år på HG, fik jeg blod på tanden, og jeg var slet ikke færdig med at studere, derfor valgte jeg at tage en 2-årig HF inde på Frederiksberg, så jeg får udvidet mine muligheder, og at jeg kan bagefter gøre lige hvad jeg har lyst til.

Mit forhold til min familie har altid været dejligt, åbent, trygt og ikke mindst med masser af humor. Vi har alle sat stor pris på at vi laver noget sammen, såsom at tage på camping, det har vi været meget glade for! Selvom de lange ture i bilen, hvor jeg sad i midten (som man er tvunget til, som den mindste), kunne være ekstra lange med to brødre, en på hver sin side, som synes jeg var smadder sjov at drille, dog kun ment i sjov..

Allerede som 18-årig flyttede jeg hjemmefra, fordi jeg var klar på at skulle tage ansvar. Selvom jeg vidste der sikkert ville være udfordringer, har jeg altid taget det med oprejst pande, da jeg elsker at der er udfordringer.

Den dag i dag bor jeg i en dejlig lille 1-værelses lejlighed, for mig selv i Skovlunde. Dog er jeg så heldig at jeg har min bror lige over for min dør, så vi tilbringer meget tid sammen. Til daglig går på HF på Frederiksberg.

Jeg går meget op i min krop, og elsker følelsen efter en god træning. Jeg går i fitness world, hvor jeg for det meste løber, og udover det går jeg et par gange om ugen til crossfit inde på Nørrebro med min bror Christian.

Jeg arbejder inde hos UNICEF som phoner. Jeg har valgt at arbejde hos UNICEF fordi det går til et godt formål og jeg elsker at efter en arbejdes dag, går jeg hjem med en dejlig følelse af at jeg lige har gjort noget rigtig godt for verdens børn. Derudover arbejde jeg hos Make Up Store i Frederikssund, her arbejde jeg fordi jeg har en stor interesse inde for makeup, jeg synes det er sjovt at eksperimentere!

Jeg er fascineret og har stor respekt for helt almindelige mennesker der tager ud i verden for at hjælpe andre mennesker/dyr. De har så stor tro på sig selv, de har så stor tro på sig selv at de gør en forskel. Jeg tror at det er hemmeligheden bag succes, at man tror på sig selv, hviler i sig selv og har viljen til at opnå noget!

Det perfekte liv for mig vil være hvis jeg for en god uddannelse samt et godt job, hvor jeg får mulighed for at arbejde med dyr. Samtidig med det går jeg også meget op i at man skal huske at leve livet, og huske på at man kun har et liv, så man skal vælge hvordan sit liv skal være med omhu, men stadig vælge med hjertet, og gøre det man brænder for. Citater er noget der kan få mig til at tænke over tingende og jeg elsker at læse et godt citat/poesi, hvor jeg kan se mig selv, det her er mit ynglings lige nu: " One day at a time is enough. Don’t look back and grieve the past… It’s gone. Don’t be troubled about the future, it has not come yet… Live in the present and make it so beautiful it will worth remembering".


Navn: Monica Isabella Hartig                               
Alder: 19 år
Højde: 172 cm
Hårfarve: Mørke brunt
Øjenfarve: Grønne
Fødested: Hillerød
Bopæl: Skovlunde
Beskæftigelse: Min HF på Frederiksberg, Arbejde hos UNICEF og Make Up Store, Fitness World.
Fritidsinteresser: Jeg elsker at tage en lang løbetur om morgen det er så dejligt forfriskende! Jeg kan godt lide at lave noget med mine forældre eller venner og veninder, jeg er meget impulsiv, så jeg kan nærmest finde på hvad som helst.

Monica Isabella Hartig

Miss Tourism Queen International Denmark 2012

Vidste du at Mister World konkurrencen bliver sendt til over 1 milliard tv-seere?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag