Mona Lindgaard


Miss Danmark 2015 Finalist
Fulde Navn: Mona Lindgaard
Alder: 17 år
By/Region: Amager/Sjælland
Højde: 172 cm
Beskæftigelse: 2 årig HF


Mit navn er Mona Lindgaard og jeg er 17 år gammel. Jeg er født og opvokset på København N og nu bor jeg i København S. Jeg ville ønske jeg var 176 cm høj, dog må jeg nøjes med 172 cm. Jeg har 3 skønne halvsøskende, alle sammen yngre end mig. Jeg skal til at starte en 2 årig HF på efterslægten i klassen ’’efterskole klassen’’ (Jeg skal starte med min bedste veninde, som jeg har kendt siden vuggestuen – så det bliver skønt.)

I min fritid kan jeg rigtig godt lide at være aktiv. Jeg elsker at løbetræne. Der er en frihed ved at lade sin krop arbejde, at udforske hvor meget jeg kan presse mig selv. Det er en fantastisk følelse at mærke hvordan hele kroppen er involveret når jeg løber. Musklerne der arbejder, hjertet der slår og så samtidig vide, at jeg er med til at vedligeholde og gør noget godt for min krop.

Så jeg har løbetræning på den ene side, som et meget fysisk sport, der holder mig i god form, men jeg har i mange år også vægtet det indre rigtig meget. Sundhed er både det indre og det ydre. En vigtig ting i mit liv har i flere år været at arbejde på min indre sundhed ved at praktisere yoga. Yoga hjælper mig til at være nærværende. Yoga er en fantastisk praksis fordi du kan arbejde så meget på din sindstilstand og ”træne din nærværs muskel” samtidig er der fantastiske bivirkninger som styrke og smidighed. En tredje ting som jeg holder utrolig meget af, er at bage. (Min familie elsker også når jeg bager, haha) Det er vildt hyggeligt at bage og det glæder mig rigtig meget, at se min familie nyde mit bagværk. Noget sjovt at vide om mig er faktisk, at jeg altid bager når jeg er stresset. Det giver mig ro at fordybe mig i bagningen, at kunne nusse om processen og skabe noget som glæder andre, det handler også lidt om kærlighed. 

Selv om jeg ”kun” er 17 år, så synes jeg, at jeg har haft mange store oplevelser. Hvis jeg skal vælge en ting ud, så vil jeg vælge mit år på efterskole. Jeg fik så mange fantastiske venner, jeg udviklede jeg meget som person og jeg dannede nogle af de holdninger, som har formet den vej, som jeg ønsker at gå. f.eks. at opleve verden.

Et land jeg utrolig gerne vil opleve er Kina. Jeg synes Kina er et utrolig spændende og meget anderledes land, som jeg er dybt fascineret af. Jeg kan derudover snakke en smule kinesisk, så det ville være sjovt at afprøve.

Mit ynglings feriested er den kanariske vulkan ø La Palma. Da jeg var yngre var min mor og jeg på ferie dér, i en måned. Vi boede og levede blandt de lokale, så vi var med til byens lokale festuge, vi holdt siesta, vandrede i bjerge og var oppe på øens højeste punkt, som har Europas klareste stjernehimmel. Det var virkelig en fantastisk oplevelse og jeg vil rigtig gerne tilbage.

På trods af, at jeg ikke har været i Thailand endnu, så er min yndlingsmad Thaimad. Jeg elsker, hvordan grønsagerne er helten fremfor kødet, hvilket også er godt for miljøet. Det er nemlig vigtigt for mig. Så jeg spiser så meget økologisk, så muligt. Jeg spiser aldrig kød, æg eller mælk, der ikke er økologiske.

”Harry Potter” er både mine yndlingsbøger og yndlingsfilm. Jeg kan rigtig god lide hele Harry’s "dannelsesrejse" fra undertrykt dreng, som er taget ind og bor under mosterens nåde til at redde hele troldmandsverdenen og blive gift og få børn i en fredelig verden. Alle J.K Rowlings karakterer er dybe og personlige med deres egen udviklingshistorie. Hele universet er detaljeret og det imponerer mig dybt af en person har fantasi og kreativitet til at skabe så virkelig og medrivende verden

Den person jeg ser mest op til Julia Morley, da jeg synes hun er en utrolig inspirerende kvinde. Hun gør så meget for at hjælpe andre mennesker. Jeg synes derudover at det er virkelig smukt at hun gjorde Miss World til en organisation, der hjælper andre. Hun er definition af indre skønhed. En anden kvinde som jeg ser meget op til er Angelina Jolie, som bl.a. er tidligere ambassadør for FN og kendt for at fremme humanitære årsager. Jeg vil finde det virkelig interessant at spise middag med Angelina Jolie og høre om hendes kamp for de svage i samfundet.

Skønhed for mig er, når det indre spejler det ydre. Jeg tænker nogle gange på, hvor anderledes verden ville være, hvis vi mennesker så hinandens sind fremfor den ydre skal. Det ville forandre verden betydeligt.

Det jeg er mest glad for ved mit udseende må være mine blå øjne. Jeg har ofte fået at vide, at jeg har smukke blå øjne. Det gør mig glad, for som man siger, er øjnene sjælens spejl.

Jeg kan være en rollemodel for andre fordi, at jeg ligesom Julia Morley går utrolig meget op i indre skønhed. Min interesse for indre skønhed handler i høj grad også om at kende sit eget værd. Som mennesker har vi hver især så meget værdi, men oftest oplever jeg at vores eget syn på denne store værdi vi har drukner lidt i følelsen af at være forkert. Vi byder os selv ting og handler på en måde som viser at vi sjældent ser, hvor utrolig meget vi er værd. Jeg ønsker også at være rollemodel for børn og unge, der har vokset op med psykisk sygdom. Både for de børn og unge, som er udfordret psykisk, men absolut også for de børn der vokser op med en person, som er psykisk syg. Jeg ved, at livet kan være rigtig hårdt og ikke altid virke fair og jeg på ene hånd ikke kan redde verdenen, men jeg vil blive ved at bevise for alle, at det er muligt at kæmpe sig igennem de udfordringer livet byder på. Hvis bare man har et positivt mindset kan man komme igennem alt. Jeg håber og ønsker, at jeg kan inspirere andre til at blive ved med at kæmpe lidt længere. Livet er smukt, det er bare ikke altid vi ser det.

Det mest skøre jeg nogensinde har lavet, var da mine venner og jeg fandt sidste år en gammel barnevogn.  Jeg ved ikke rigtig hvorfor, men i øjeblikket virkede det som en god ide at se, hvor mange vi kunne være i barnevognen, mens vi kørte ned af en bakke. Det var vildt sjovt, indtil barnevognen fik så meget fart på, så den begyndte at slingre og jeg faldt ud af barnevognen og forstuvede mit håndled.

Jeg er bange for krokodiller! Jeg har set alt for mange programmer om dem på Animal Planet.

I fremtiden drømmer jeg om at blive ved med at udvikle mig som et menneske i balance. Jeg vil hjælpe andre mennesker på den ene eller anden måde, for der er ikke noget der gøre mig mere glad, som at vide, at jeg har gjort noget, som har haft positiv effekt på et andet menneske. Noget andet der gør mig utrolig glad er at besøge min tidligere efterskole og se de dejlige mennesker og lærere jeg boede sammen med i det mest betydningsfulde år i mit liv.

Jeg valgte at deltage i Miss Danmark 2015 fordi jeg ENDELIG blev gammel nok! Jeg har længe drømt om at deltage og nu var tiden inde! Det jeg især godt kan lide ved Miss World er at man ikke kun bliver dømt på sit udseende. Man skal være en smuk og sund person hele vejen rundt. Det jeg håber påer sådan lidt random at  skrive her)oga er at jeg synes det er fantastiskjælpsomt land vi er.  og priviligeret  pmange mennesker at få ud af  min  deltagelse er at promote indre skønhed og sundhed. Jeg håber dernæst også på at være med til at hjælpe andre mennesker.

At vinde Miss Danmark 2015 og repræsentere Danmark til Miss World 2015 i Kina ville betyde hele verden for mig. Jeg vil med ære repræsentere Danmark.
Efter at have været væk fra Danmark i adskillige måneder, så er det virkelig gået op for mig, hvor heldige og privilegeret vi er i Danmark. Vi lever i et smukt land med en dejlig kultur. Jeg har på sin vis været ambassadør for Danmark og jeg vil med glæde vise hele verden, hvilket et dejligt, fantastisk og lykkeligt land vi er, gennem min deltagelse i Miss World 2015.

Præsentation
Beauty With A Purpose Projekt

Miss Sport

Miss Talent

Vidste du at danske Jeanne Perfeldt blev nr. 2 til Miss Europe 1969?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag