Mette Riis Sørensen

Miss World Danmark 2014 Finalist 1
Navn: Mette Riis Sørensen
Alder: 24 år
By/Region: København/Sjælland
Højde: 178 cm
Beskæftigelse: Ergoterapeut og freelance model.

 

Mit navn er Mette Riis Sørensen, jeg er 24 år gammel og kommer oprindeligt fra Haderslev, Sønderjylland. Jeg er opvokset i en dansk kernefamilie sammen med min lillesøster. Jeg er et stort familiemenneske, vi har et tæt bånd i familien og støtter hinanden i alt. Jeg har altid været meget tæt med især min søster, hun er min bedste veninde.

Jeg er født med ordblindhed, men det har jeg aldrig ladet sætte en stopper for at opnå mine mål. Jeg har kæmpet hårdt for at nå hele vejen dertil, hvor jeg er i dag. I mine efterskoleår fik jeg titler som bogorm og stræber, fordi jeg altid gik rundt med en spændende bog under armen og stræbede efter gode karakterer. Det positive ved min ordblindhed er, at det har givet mig min fighter-mentalitet. Jeg giver ikke op, men kæmper videre selvom det er svært. For mig er det vigtigt at tro på og visualisere at jeg kan, hvad end jeg har sat mig for - for når du selv tror på det, så er du allerede halvvejs! Som 20 årig flyttede jeg til København for at forfølge min drøm om at blive ergoterapeut, og i januar 2014 blev jeg færdiguddannet, hvilket var en personlig sejr for mig. Nu trives jeg med at arbejde på et genoptræningscenter i Valby. Jeg føler, at det er utrolig berigende at arbejde med mennesker og kunne gøre en forskel i deres hverdag/liv.

Jeg har ambitioner om at udvikle teknologiske hjælpemidler til handicappede og blev i den forbindelse optaget på kandidat uddannelsen i klinisk videnskab og teknologi på Ålborg universitet med start 1. Sep 2014. Jeg har dog valgt at sætte dette studie på standby for at forfølge min anden store drøm om at blive Miss World Danmark 2014 og repræsentere Danmark til den internationale konkurrence i London 2014.

I min fritid er jeg meget glad for at dyrke sport, særligt løb og dans har fyldt meget i mit liv siden jeg var barn, hvor jeg har konkurreret landet rundt. Jeg har opnået at blive Danmarksmester i løbecross samt vundet bronze til DM i streetdanse formation. Jeg er en kreativ person, og jeg er vild med at bruge mine kreative sider når jeg danser og står model. Jeg elsker at rejse og opleve nye kulturer, opleve den anderledes arkitektur, komme ud i naturen og smage på landets madkunst. Jeg sætter stor pris på sund og lækker mad, og nyder samtidig selv at stå i køkkenet.

Det største jeg har oplevet indtil nu er at jeg har gennemført min drømmeuddannelse som ergoterapeut, på trods af min ordblindhed.

 

Min ynglingsfilm er Burlesque, fordi jeg bliver så glad og får lyst til at danse rundt, hver gang jeg ser den. Filmen omhandler en ung smuk kvinde, som forfølger hendes drømme om at optræde og synge, hvilket jeg finder meget inspirerende. Og så synger og danser Christina Aguilera jo helt fantastisk. Burlesque er lige en film for sådan en glad dansepige som mig!

Min ynglingsbog er ”Pigen med den blå cykel” og de resterende to bøger af serien. Fordi historien bygger på virkelig hændelser fra første verdenskrig. Den giver et godt indblik i levevilkårene under krigen, samtidig er den er spændende, nervepirrende, fyldt med kærlighed og mod.

Min ynglingsmad er en god bøf med årstidens grøntsager til og nye saltede kartofler.

Mit favorit ferie sted er helt klart Bali, som jeg blev helt forelsket i efter mine forældre og jeg holdt ferie i Nusa Dua for at heppe på og støtte min søster til Miss World 2013. Vi er en meget tæt familie som altid involverer sig og bakker hinanden op uanset drømme og ambitioner. Bali var noget ud over det sædvanelige, da det var min første rejse uden for Europa. Vi oplevede en masse kultur, så templer og traditionel dans, oplevede dyrelivet og naturen, og smagte den traditionelle mad. Bali er et fantastisk sted, et mere venlig og imødekommende folkefærd tror jeg ikke findes. Det bedst af det hele var at opleve Miss World konkurrencen på tæt hold, at se "Dances of the world", "Top Model" event og selvfølgelig det store finaleshow.

Jeg er godt berejst i Europa, hvor jeg har været på utallige badeferier, storbyferier og skiferier med familien, noget jeg nyder rigtig meget. Der er mange steder i resten af verden, som jeg drømmer om at besøge, men hvis jeg skulle vælge ét feriested, ville jeg vælge den store og travle storby New York. Jeg elsker storbyer og har indtil videre besøgt Paris, Rom, London, Berlin, Prag og Budapest. Jeg glæder mig til at besøge New York, indsnuse stemningen, gå på shopping, opleve alle de berømte og kulturelle steder, som the Statue of Liberty, Times Square, Central park, the Empire State Building, 5th avenue, Wall Street, Tower of freedom og Ground Zero.

Jeg ser op til rigtig mange personer og lader mig inspirere af de forskellige personligheder, som jeg møder på min vej. Jeg kan se noget godt og positivt i alle og forsøger at lære af andres erfaringer, menneskesyn og værdier.

Den del af min krop og ansigt jeg er mest glad for ved mig selv er mine lange slanke ben, og med min højde på 178 cm har jeg heldigvis fået mig et par lange ben. Derudover er jeg rigtig glad for mine strålende blågrå øjne.

Hvis jeg skulle spise middag med en kendt person, skulle det være Angelina Jolie, fordi hun er en fantastisk dygtig og smuk skuespillerinde, som går meget op i velgørenhedsarbejde. Hun er for mig en meget inspirerende kvinde, fordi hun gør meget for andre. Særligt hendes rolle i forhold til velgørenhedsarbejde for flygtninge inspirerer mig meget.

 

Jeg ser skønhed i mange former og afskygninger. For mig kommer skønhed blandt andet til udtryk gennem glæde, god udstråling og harmoni med sig selv. Endvidere ser jeg skønhed i personer som har hjertet på rette sted, som rummer positiv energi og masser af næstekærlighed.

Noget sjovt man skal vide om mig er, at jeg til hver en tid hellere vil cykle 10-20 km til skole og arbejde, frem for at tage offentligt transport, uanset vejret.

Jeg er bange for at der skal ske mine nærmeste noget. Jeg frygter den dag mine forældre ikke er her længere.

Det skøreste jeg nogensinde har lavet var, da jeg som 16 årig cyklede ind i et vejarbejder skilt og fløj forover cyklen, fordi jeg kiggede efter en lækker fyr. Jeg endte med hul i hagen og sår på begge mine albuer og knæ, så han måtte køre mig på skadestuen.

Jeg er mest glad, når jeg danser eller løber en tur i naturen, mit hoved sprudler af positiv energi og tanker både under og efter. Der føler jeg mig fri og får mentalt og fysisk overskud.

I min fremtid drømmer jeg om at vinde Miss World Denmark 2014 og blive den første dansker, som vinder Miss World, at blive gift med min drømmemand og få mig et par skønne børn, samt en spændene karriere indenfor ergoterapi og hjælpemidler.

Jeg er en god rollemodel for andre, fordi jeg er en fighter. Jeg er født med ordblindhed, men jeg har aldrig ladet det sætte en stopper for at nå mine mål. Jeg har kæmpet hårdt for at nå min drøm om at blive ergoterapeut. Jeg vil gerne sprede budskabet om, at hvis der er noget du virkelig gerne vil opnå, så skal du kæmpe for det. ”If you can dream it, you can do it”.

At repræsentere Danmark til Miss World i London ville betyde at min drøm ville gå i opfyldelse.  Siden jeg var 13 år gammel, hvor jeg for første gang så en skønhedskonkurrence i fjernsynet, har det været en stor drøm for mig at stille op til en international skønhedskonkurrence. Jeg vil ikke blot afsted for oplevelsens skyld, jeg vil afsted for at gå hele vejen. Jeg ved hvad det kræver at deltage i den internationale konkurrence, og jeg vil bruge min fighter-mentalitet til at kæmpe hårdt for at opnå min drøm om at blive den første dansker til at vinde Miss World.Photo: Christina Anaya

Video photographer: Jan Winther
Make up: Tenna Åhman Olsen
Hair: Stephanie Bay Greiff 
Styling: Lisa Lents/National Director 
Dress:www.tp-kjoler.dk
Jewellery: www.mawli.dk
Bikini: www.change.com
www.missandmisterofdenmark.com

Vidste du at Emma Nødebo Ørum var Danmarks repræsentant til Miss Model of the World 2012 i Kina?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag