Lisa Lønkjær

Miss World Danmark 2014 Finalist 3
Navn: Lisa Lønkjær

Alder: 20 år
By/Region: Amager, Sjælland
Højde: 174 cm
Beskæftigelse: Studerer psykologi, pædagogik og uddannelsesstudier på Roskilde Universitets Humanistiske Bachelor. Arbejder ligeledes som butiksassistent & handicapmedhjælper.

 

Jeg hedder Lisa Lønkjær, jeg er 20 år gammel og kommer oprindeligt fra Fyn. Jeg er nu bosat i København. Jeg er 174 cm høj. Jeg har to yngre brødre på 18 år, som betyder meget for mig. Jeg bor alene på et kollegium.
Til hverdag går jeg på Roskilde Universitets humanistiske bachelor. Når jeg ikke studerer, så arbejder jeg på deltid i Lidl og er afløser på et bosted med multifunktionsnedsatte, hvor jeg tager mig af omsorgsgivning og personlig pleje af beboerne.
Da min familie flyttede til Christiansø, var jeg de sidste år af grundskolen på efterskole. Efterfølgende tog jeg min studentereksamen med linjen bioteknologi A og matematik A på Sorø Akademis Kostskole. Mine oplevelser og den selvstændighed, de år har givet mig, vil gavne mig resten af mit liv.
Da jeg var færdig med gymnasiet, startede jeg på Frøbel på Frederiksberg, hvor jeg tog første og andet semester på pædagoguddannelsen, men jeg har lyst til at fordybe mig mere i psykologien og bruge denne indsigt til at hjælpe andre mennesker. Jeg søgte derfor ind på Roskilde Universitets humanistiske bachelor og blev optaget. Her ønsker jeg at studere psykologi, pædagogik og uddannelsesstudier.
Ved at studere psykologi kan jeg udvikle mig selv, som menneske og styrke min evne til at indgå i anerkendende relationer med andre og på den måde være en bedre omsorgsgiver for mine medmennesker.
I min fritid bruger jeg meget tid på at pleje alle mine interesser. Jeg er meget kreativ og elsker at udfolde mig gennem større eller mindre projekter. Det kan både være med maling, papir og andre materialer.

Jeg elsker at være aktiv og det velbehag, som følger med en god træning. Jeg træner fitness og svømmer. Jeg har altid følt mig, som en fisk i vandet og har dyrket svømning som yngre på eliteplan. Udover det holder jeg af at opleve nye ting og steder. Jeg holder meget af at rejse, men gør det desværre ikke så tit, som jeg gerne ville. I forbindelse med rejser nyder jeg at udforske forskellige kulturer, kunst, historie, design, natur, arkitektur og gastronomi.
Når jeg virkelig slapper af, så elsker jeg at læse bøger! Alt lige fra historiske og religiøse beretninger, biografier, eventyr og krimier læser jeg med glæde. Jeg hører også mange lydbøger, når jeg er på farten.


 

Det største jeg har oplevet indtil nu har været at flytte til København for at følge mine drømme om en god uddannelse og et arbejde, som jeg virkelig brænder for.

Jeg taler dansk, engelsk og en del spansk.

Min yndlings film er Avatar, fordi det er en rigtig smuk film, som er utrolig godt udført. Derudover er det også en spændende og fantasifuld historie, hvilket jeg også synes om filmen Hobitten. Jeg er generelt rigtig begejstret for animationsfilm.
Min yndlingsbog er Anne Franks dagbog. En dokumentation omkring en ung piges tanker og oplevelser ved at gå under jorden under den tyske besættelse af Holland i 2. verdenskrig. Bogen gjorde virkelig indtryk på mig. Anne Franks måde at skrive på er helt ærlig, fuld af spontanitet og følelsesudbrud - følelser, som jeg selv har haft i puberteten og kan reflektere til. At læse dette med tanken om den skæbne hun gik i møde, efter hun stoppede at skrive, gør beretningen om hendes sidste år til en ufattelige skæbne og et vidnesbyrd på de forfærdelige forbrydelser, som vi mennesker kan være i stand til, hvis vi ikke passer på og lærer af historien.
Min yndlingsmad er det hele!:) Jeg elsker mad generelt. Så jeg kan ikke komme frem til en særlig ret. Jeg er meget glad for desserter. Jeg prøver at leve så sundt, som muligt, men jeg kommer altid til at spise chokolade, slik og is.
Mit favorit ferie sted er Rom, fordi det er en flot by med den smukkeste arkitektur og en fantastisk historisk atmosfære. 
Et ferie sted jeg drømmer om at besøge er Australien. Jeg har altid været glad for havet og jeg tror, det ville være en meget stor oplevelse for mig at se farvandene der. Der er The Great Barrier Reef, som skulle være det mest mangfoldige koral rev med et meget enestående marineliv. Jeg kan forestille mig, at det er fantastisk flot!
Min rollemodel er min far, fordi han var den person, som lærte mig at værdsætte alle mennesker og deres forskelligheder. Min far har lært mig at passe på miljøet og tænke længere end mig selv og mine nærmeste. Jeg stræber efter at gøre som min far ved for eksempel at spare på energien, ikke købe tropisk træ, være noget godt for nogle mennesker i svære situationer.

 


Skønhed for mig handler i den grad om udstråling og personlighed, et smukt ydre kommer i høj grad af et smukt indre. Skønhed er at være et godt menneske. En person, som kan tænke på andre end sig selv, som spreder glæde og behandler sine medmennesker på en ordentlig måde. Man kommer ikke langt med et smukt udseende, hvis der ikke er et ordentligt menneske bag udseendet.
Den del af kroppen/ansigtet jeg er mest glad for ved mig selv er mine øjne. Man siger jo også, at øjnene er sjælens spejl.
Hvis jeg kunne spise middag med en kendt person i hele verden, så skulle det være Peter Lund Madsen, læge, hjerneforsker og foredragsholder. Jeg ville gerne spise middag med ham, fordi han fortæller tingene på en meget spændende måde. I alle de programmer i fjernsynet og radioen, og til et foredrag på Sorø Akademi, som jeg var med til, har han formået at fange min interesse.
Noget sjovt man skal vide om mig er, at jeg flyttede hjemmefra som 14-årig for at kunne gå i skole, fordi jeg boede på Christiansø, som kun har en lille skole til 7. klasse med omkring 10 elever.
Jeg er bange for at føle afmagt. Jeg hader at være i eller tænke på situationer, hvor jeg ikke kan gøre noget. Jeg ønsker at udrette noget og jeg er ikke en person, som der bare ser til i baggrunden.
Det skøreste jeg nogensinde har lavet var at flytte til Christiansø med min familie. Christiansø er en lille ø ca. 20 km nordøst fra Bornholm med et indbyggertal på omkring 100. Jeg har fået rigtig meget ud af den oplevelse, man kommer hinanden ved på en anden måde, når man bor så tæt i et lille samfund. Jeg lærte også at nyde naturen på en anden måde, end hvis jeg havde været bosiddende i storbyen hele mit liv.
Jeg er mest glad, når jeg udretter noget. Det kan være at slå min personlige rekord i noget eller at finde den perfekte gave til et familiemedlem. En god dag er en dag, hvor jeg føler, at jeg har brugt dagens potentiale bedst muligt! Det føles rigtig godt at anvende tiden konstruktivt.
I fremtiden drømmer jeg om at få en god uddannelse og efterfølgende en familie. Jeg vil også gerne udrette noget for andre ved at gøre en forskel. Jeg vil studere og stræbe efter at gøre det godt som muligt. Jeg vil være opmærksom og bruge min viden til at fremme forholdene for menneskerne omkring mig. Jeg vil bruge min uddannelse på Roskilde Universitet til at forske og undervise i psykologi. Jeg har personlig erfaring hvad angår nederlag såvel som succes og disse oplevelser har styrket min tro på mig selv og min vilje til at gennemføre det, som jeg sætter mig for.
Jeg kan være en rollemodel for andre, fordi jeg tænker meget over, hvordan jeg er overfor andre mennesker og jeg synes, at det er vigtigt, at vi behandler hinanden godt. Jeg er, som person, meget mere lykkelig i et miljø, hvor gensidig respekt og forståelse er grundværdierne for fællesskabet. Derfor arbejder jeg altid fremadrettet for at skabe gode relationer til mine medmennesker. Man skal være mod andre, som man ønsker, at de skal være mod en selv.
Det at skulle repræsentere Danmark til Miss World 2014 i London ville betyde utrolig meget for mig! Jeg er en fighter, som kæmper for bedst muligt at klare de opgaver, som stilles mig. Jeg vil gøre mit allerbedste for at repræsentere Danmark og jeg vil være meget stolt af det!Photo: Christina Anaya
Video photographer: Jan Winther
Make up: Lykke Milving Klejtrup
Hair: Sivan Hededam 
Styling: Lisa Lents/National Director 
Dress:www.tp-kjoler.dk
Jewellery: www.mawli.dk
Bikini: www.change.com
www.missandmisterofdenmark.com

Vidste du at danske Nicklas Pedersen vandt Mr. World 2016 som den første dansker nogensinde?

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag