Emilie Fich Rabjerg

Miss World Danmark 2014 Finalist 2
Navn: Emilie Fich Rabjerg
Alder: 19 år
By/Region: København, Sjælland
Højde: 173 cm
Beskæftigelse: Elev på Roskilde Gymnasium og Model for Abercrombie&Fitch

Jeg hedder Emilie Rabjerg, jeg er 19 år gammel og kommer fra en lille by kaldet Tølløse på Vestsjælland. Jeg er bosat i København på Nørrebro. Jeg er 173 cm høj. Jeg har en storebror der hedder Magnus, og jeg bor for øjeblikket alene i en lejlighed inde på Nørrebro.
Til hverdag går jeg i skole på Roskilde Gymnasium, og jeg er startet på mit tredje og sidste år nu. Ved siden af arbejder jeg inde i København i Abercrombie&Fitch, og laver lidt modeljobs ind imellem.

I min fritid laver jeg mange forskellige ting. Jeg er en meget tænkende person, og ønsker altid at gøre det der falder mig bedst ind. Efter jeg er flyttet til København, og som andre studerende ikke har så mange penge at leve for, er det blevet en stor glæde for mig at finde ud af hvor lidt man egentlig kan leve for. Som min mor siger, så kan jeg leve på en sten, for det er faktisk utroligt hvor mange forskellige billige og gratis goder der egentlig befinder sig rundt om en, men skal bare kigge godt efter. Jeg nyder at være en åben person og snakke med mennesker man ellers ikke kender. Det er utroligt hvilke venskaber og kontakter man kan få på den måde, endda nogle som vil være der resten af livet. Man kommer ikke mange vegne, hvis man bare venter på at ting skal ske, og ikke selv åbner munden, og siger hvad man føler eller har lyst til - det har jeg selv, ligesom mange andre, måtte erfare.

Det største jeg har oplevet indtil nu har været et år i Island som udvekslingsstudent. Ti måneder uden at se sin egen familie, i et fremmed land, uden et menneske man kender og samtidig i en fremmed familie - det er en oplevelse og udfordring der slår spar to til det hele. Jeg har ikke før i mit liv haft en så stor oplevelse, der kunne rumme så mange lykkelige og triste stunder på en og samme tid. Det er ufatteligt hvilken slags udvikling man gennemgår, når man som ung præsenteres for noget helt fremmed, som man på egne ben skal takle og overkomme, alt sammen samtidig med at lære en masse nye ting.
Ved siden af dansk og engelsk, har jeg i mit udvekslingsår også lært islandsk. Det kom meget hurtigt til mig, og jeg kæmper for at holde det ved lige, selvom det er svært. Derudover lærer jeg tysk på A-niveau i skolen, så det er også et af mine sprog.


Min yndlingsfilm er "Shawshank Redemption" eller på dansk "En verden udenfor", dels fordi den har en af mine yndlingsskuespillere med, nemlig Morgan Freeman, men også fordi det er en utrolig rørende og gennemtænkt film. Derudover gør det jo altid noget ved en film, at den er baseret på virkelige hændelser. Det er en stor film der opsluger en med 100%, men hvis det en dag ikke er den type film der lokker mig, så er den supersjove "Crank" eller en god gyser også et rigtig godt alternativ.

Min yndlingsbog er "Min Ven Flicka". Ja dér får man så øjnene op for en anden side af mig. Som sagt kommer jeg ude fra landet, og der hvor jeg kommer fra, har vi heste. Jeg er, og vil altid være, en hestepige - det kan jeg ikke løbe fra. "Min Ven Flicka" beskriver en historie om en amerikansk familie og en vild hest kaldet Flicka, som sønnen i familien får knyttet et bånd til. Det er en vild fortælling, som kan og vil røre selv den mindst hesteinteresserede person. 

Min yndlingsret kan variere. I takt med årstiderne og hvad jeg i perioder beskæftiger mig med, ændrer meget på hvilken type mad jeg kan lide. Som oftest er det dog "alt godt fra havet", altså alt hvad der har med skaldyr og fisk at gøre. Derudover er jeg jo også så heldig at det samtidig er sundt.

På mit favoritferiested har jeg endnu ikke været, men jeg er overbevist om at det er New Zealand! Som udgangspunkt ved jeg, at mit favoritferiested er et sted sydpå, men der er for mange steder jeg ikke har set endnu, til at jeg kan svare på det. Min hidtil bedste ferie har dog været til Creta en gang da jeg var helt lille. Jeg husker det som et sted hvor jeg ikke gik rundt og var så genert og usikker, som jeg havde en tendens til at være som lille, men derimod et sted der bare var naturligt for mig at være, hvor jeg kunne hoppe og danse rundt som aldrig før.

Feriested jeg drømmer om at besøge er New Zealand. Det er specielt naturen der, som tiltaler mig. Jeg drømmer ofte om hvordan det ville føles at galopere for fuld fart ud over de store vider, og bare mærke hvordan man nærmest flyver af sted over jorden. Det er et land med uendeligt meget plads, plads til at tænke og ånde, et sted hvor man kan komme i ét med naturen og være sig selv.

Jeg ser mest op til mine forældre, da jeg for evigt er taknemmelig for al den viden de har givet mig. Der findes ikke ord for hvor mange områder jeg har fået indsigt i, på grund af de ting mine forældre har kunnet fortælle og lære mig. Min fars evne til at udføre ting til punkt og prikke, og min mors evne til at overskue mange opgaver, er begge ting jeg håber på engang selv at blive lige så god til.


Skønhed for mig er sundhed, motion, styrke og udholdenhed. Det er ikke så meget en pæn makeup eller fint tøj, dette hjælper blot til med at fremhæve det smukke ved en person. Men ægte skønhed finder man i det naturlige udseende, og man bør ikke dække hvad maner flov over, men fremhæve hvad man er stolt over. 

Den del af kroppen jeg er mest glad for, er min hals, fingre og ankler tror jeg. De er alle tre ting relativt slanke og elegante ville jeg selv sige. Ved mit ansigt er det nok mine øjne, læber, kindben og hår - alle tingene er nok det man lægger mærke til først ved mit ansigt, og det er jeg glad for. 

Hvis jeg kunne spise middag med én kendt person i hele verden, ville det være Julia Roberts. Hun er en fantastisk skuespiller selvfølgelig, men virker også som en person der kunne have mange sjove ting at fortælle. Selvfølgelig kender jeg hende kun på baggrund af hendes film, men jeg tror nu stadig en middag med hende ville være ud over al forventning. 

Noget sjovt man skal vide om mig er, at jeg elsker biler! Generelt bare alt hvad der har en motor. Jeg har en storebror der er mekaniker, og en far der er maskinmester, så deraf kommer interessen. Hvis der er nogen der har lyst til at tale om biler, deltager jeg med glæde i samtalen. Det er ikke fordi jeg kan finde ud af at fikse biler lige frem, men jeg er lærenem og ønsker altid at høre noget nyt inden for det område. Og så elsker jeg at køre bil. 

Jeg er bange for ikke at kunne præstere lige så godt som jeg helst ser mig selv gøre. Det er irriterende når jeg ikke gør det så godt som jeg forventer at gøre det, men dette er også bare drivkraften der sikrer mig at jeg altid vil give det et forsøg. Udover det er der ikke så mange ting jeg frygter, i hvert fald ikke så meget andet end gå hen og blive syg - det vil jeg helst gerne undgå. 

Det skøreste jeg nogensinde har lavet, var i stædighed at gå ud i mine forældres skov da jeg var omkring 13 år gammel, finde et sted hvor jeg var fast besluttet på at ville lave en ridebane, og straks begynde at grave nogle træer op og bore huller i jorden til et hegn. Jeg ved ikke hvordan jeg kunne komme på den idé, at jeg selv skulle kunne grave et areal på 20*40 meter ud, fjerne træer fra det, lave en grusbund og mit eget træhegn, men jeg gav det da et forsøg. Jeg måtte efter de første to træer og tre huller til pæle da indse, at det var en umulig opgave jeg var gået i gang med, og at kræfterne fra en 13-årig pige ikke helt kunne klare det.

Jeg er mest glad når jeg opnår noget nyt, og kan være stolt af noget arbejde jeg har gjort. Om det så er skolerelateret, model-relateret eller fysisk-arbejdsrelateret, spiller ingen rolle. Dog må jeg sige at den sidste af de tre typer gør én ekstra glad, da det man har opnået ofte er i form af en synlig forbedring eller lignende. 

I fremtiden drømmer jeg om at finde et job, som jeg aldrig vil blive træt af. Et job som vil betyde meget for mig, og ikke kede mig, men samtidig heller ikke så vigtigt, at det ikke ville give mig tid til en fremtidig familie. Jeg drømmer om altid at kunne have en fritid, hvor jeg kan gøre hvad der passer mig. Men inden denne drøm, er det planen at jeg skal se mere af verden og have mange store oplevelser. 

Jeg kan være en rollemodel for andre, fordi jeg er en pige med mange forskellige sider. Jeg mener ikke at man skal låse sig fast til én bestemt side af sig selv, og kun lade andre folk se denne side, fordi det muligvis er den der ser bedst ud. Jeg fortæller glædeligt alle jeg møder, hvordan jeg både er fra landet og har boet inde i hovedstaden, samt hvordan jeg egentlig er halv jyde og hvordan det kommer til udtryk ind imellem. Jeg fortæller gerne jeg er en hestepige, men også elsker biler, mode, uddannelse, arbejde og fritid. Der skal ikke lægges skjul på at jeg elsker en god fisketur såvel som en god bytur, og sådan kunne jeg fortsætte længe. 

At repræsentere Danmark til Miss World 2014 i London ville for mig betyde, at der er noget ved mig, som er ud over hvad jeg selv forventede! Jeg ville være rigtig stolt og lykkelig, og ville repræsentere Danmark på den bedst mulige måde! Det ville være en meget stor oplevelse!Photo: Christina Anaya

Video photographer: Jan Winther
Make up: Lykke Milving Klejtrup
Hair: Sivan Hededam
Styling: Lisa Lents/National Director
Dress: www.tp-kjoler.dk
Jewellery: www.mawli.dk
Bikini: www.change.com
www.missandmisterofdenmark.com

Lisa Lents ejer rettigheder til Miss Model of The World i Danmark og skal for første gang afholde konkurrencen i 2011.

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag