Alexandra Rosenberg Jørgensen


Miss World Danmark 2013 - Finalist 20
Navn:
Alexandra Rosenberg Jørgensen
Alder:
18 år
By:
Solrød/Sjælland
Højde:
177 cm
Beskæftigelse: Er lige blevet student, arbejder som sælger.

 

Jeg hedder Alexandra Rosenberg Jørgensen, jeg er 18 år gammel og kommer fra Bjæverskov. Lige nu er jeg bosat i Solrød med min mor, min lillebror og min lillesøster. Jeg er 177cm høj. Jeg snakker selvfølgelig dansk og engelsk, men udover det snakker jeg spansk og en smule tysk og kinesisk.

Her d. 24/6 blev jeg student, hvilket har gjort at min hverdag på Solrød Gymnasium igennem tre år nu er slut. Det er en stor omvæltning ikke længere at skulle leve inden for skolens mure, når man har gjort det siden man var fem år, men jeg er klar på at give den fuld fart og opleve så meget som overhovedet muligt, inden jeg igen starter studie efter næste sommer.

Lige nu består min hverdag af en masse arbejde, som sælger i Elgiganten, men også som sælger i Saint Tropez. Det er to jobs, som jeg er rigtig glad for. Ikke mindst pga. den fantastiske kundekontakt, men også pga. de søde kollegaer jeg har.

Når jeg ikke arbejder, plejer jeg det sociale, som er en meget vigtig del af mig. Uden min familie, venner og veninder ville mit liv være gråt og ikke farvestrålende. De tilsætter den ekstra lille gnist i min hverdag, som gør at jeg hver aften går i seng med det største smil, selvom dagen måske kun har bestået af arbejde.
Udover det går jeg meget op i træning og kost. Jeg har danset siden jeg var 7 år og har haft mit eget hold de sidste to år, som jeg har afsluttet, da jeg dette år skal have mulighed for at gribe chancer, men jeg planlægger at genoptage dansen, når jeg kommer til København. Kosten og træningen har jeg dog stadig. Jeg træner mindst hver anden dag, hvor jeg har nogle gode træningspartnere at give den gas med. Ellers tror jeg at jeg repræsenterer den unge danske pige, som går på café, biograf, elsker at få ordnet hår, lagt make-up og sidst, men ikke mindst er jeg hoppet på trenden med at følge en masse forskellige bloggere.

 

 

 

Det største jeg har oplevet indtil nu er rejsen til Kina sammen med 99 andre danske studerende. Mit største behov her i livet er at opleve andre kulturer, som jeg i sær på denne tur fik mulighed for. Hver dag i to uger var jeg rundt fra morgen til aften og se alt det obligatoriske i Kina. Jeg levede Shanghais jetset liv et øjeblik og det næste gik jeg mellem Kinas fattigste mennesker. Noget som fik en til at føle at man virkelig fik en del med hjem fra Kina var at lære lidt at deres sprog. Det var et tur som for altid vil have en påvirkning på mig.

Jeg må indrømme at jeg ingen yndlingsfilm har. Jeg er en pige, som er med på det meste. Jeg elsker aftener med kærlighedsfilm på skærmen, hvor man drømmer sig væk i filmens scener, men der er heller ikke noget sjovere, end når jeg ser en action film med min bror, hvor vi under hele filmen sidder og råber ”Årh hvad?!” fordi der er den ene fede effekt efter den anden.
Dog har Disney film en helt særlig plads i mit hjerte og dem kan jeg altid se!! De er alle minder fra min barndom og der er ikke et øje tørt, når jeg ser dem. Speciel er "Tornerose", som er den sovende prinsesse, der vækkes af et kys af prinsen på den hvide hest. Den var min yndlingsfilm, da jeg var lille og har nok den største plads i mit hjerte.

Jeg har siden jeg startede på gymnasiet ikke rigtig fået læst andet end fagbøger, haha! Én undtagelse er en fitnessbog af Arnold Swartsnigger, som jeg brugte til træning på et tidspunkt. Jeg har dog en bog, som jeg har læst og vil kunne læse om og om igen. Den hedder ”Hemmeligheden om Alaska” og handler om en mystisk pige, Alaska, som har et underligt forhold til hovedpersonen og helt uventet ender den med at hun dør. Den er ekstrem spændende og fordi jeg plejer at kunne forudsige slutninger, tror jeg at denne især har fanget min opmærksomhed, fordi den overraskede mig.

Vi kan nok ikke komme uden om at de fleste elsker sovs og kartofler. Jeg er også en del af majoriteten, men jeg holder meget af forskelligheden i mad. Jeg er en pige, som elsker at udforske og opleve og det sker også igennem det kulinariske. Jeg smager på alt og nyder at opleve, hvor forskellige madkulturer kan være, men noget der altid går rent ind hos mig, er en god salat og kylling.

Mit favorit feriested er klart Spanien. Jeg har været tiltrukket af Spaniens kultur og dets sprog siden jeg som helt lille fandt ud af, at en del af mig var spanier. Jeg lærte derfor spansk i gymnasiet og fik kendskab til landet, som udviklede sig til en kærlighed. Jeg fandt så ud af i gymnasiet at jeg var så lidt som en 1/46 spanier, men det har ikke ændret på den kærlighed jeg har til landet. Det er et fantastisk land at være i og det at jeg kan praktisere sproget dernede gør det hele lidt mere fortryllende. Danmark er dog uden tvivl mit fædreland og det land jeg for altid vil have mest nær!

Jeg har et meget stort ønske om at komme til Club La Santa Sport, fordi det tilbyder sol, afslapning og træning i ekstrem grad. Konceptet som stedet bygger på er noget der tiltaler rigtig mange inkl. mig. Jeg har dog desværre ikke været der endnu. Club La Santa Sport er også kun mit største ønske, hvis det skal være direkte ferie for allerstørst har jeg et ønske om at opleve hele verden. Ikke på turistniveau, men på det niveau hvor jeg kommer ned i hvert lands kultur og oplever det, sådan som dets indfødte oplever det. Ikke kun de steder hvor det ene er mere prangende end det andet, men også de steder hvor vilkårene ikke er gode. Det er mit største ønske og det har det været i lang tid; at få indblik i verdens forskelligheder og leve i dem. Jeg tror at det vil gøre en til et meget stort menneske, når man ikke kun lever i sin egen lille verden, men har levet i alles.

Den person i hele verden jeg ser mest op til er min mor. Det lyder nok meget klichéagtigt, men det er det ikke. Hun er uden tvivl den person, der har haft mest indflydelse på hvem jeg er den dag i dag og hvad jeg får udrettet i mit liv. Hun har lært mig rigtigt og forkert og har altid sagt til mig at man kan hvad man vil og hun har siden jeg var helt lille vist mig at det ikke bare er en sætning, men et faktum. Jeg ligner ikke min mor på udseende, men på viljestyrke, omsorg, gåpåmod og mange flere egenskaber er vi helt lig hinanden. Hun er den der gør at jeg kæmper for det jeg vil, det jeg tror på og samtidig gør at jeg aldrig stopper før det er lykkedes.

I dagens Danmark hører du kun folk sige ”Hold da op, hvor er du smuk” referende til andres udseende. Skønhed er for mange mennesker noget der kun omhandler det ydre, hvilket er et resultat af verdenen som den er i dag. Mange mennesker er dog stadig klar over, selvom de ikke ved det, at personligheden er det vigtigste og kan være den smukkeste del af et menneske. Et menneske hvis personlighed er så grim at den ikke kan opvejes af det ydres skønhed, vil folk ikke have kendskab til. Skønhed for mig er selvfølgelig også en del af det ydre, da jeg ligesom mange andre påvirkes af modeblade, tv, reklamer osv, men jeg er også en af dem, som er klar over at personligheden har en virkelig stor effekt på hvordan du opfatter en. Min opfattelse af skønhed omhandler alt samlet.

Mine øjne er det ved mig selv som jeg er mest glad for. De giver mig min udstråling og er nok noget af det mest karakteristiske ved mig. Jeg har dog modtaget en del komplimenter for mit smil.
Jeg bliver kaldt pigen med colgate smilet!:D

Hvis jeg kunne vælge en kendt person at spise middag med i hele verden ville jeg vælge Barack Obama. Han er en af verdens mest indflydelsesrige mænd og er indbegrebet af at man kan hvad man vil. Jeg er ikke helt sikker på hvordan hans vilkår har været, men jeg ved at han er vokset op hos en enlig mor og at han trods hans hudfarve blev USA's præsident.

Jeg er lidt kluntet og uanset hvor jeg er henne formår jeg at træde i den eneste man ikke skal træde i på gaden! ;)

Det nemmeste spørgsmål jeg kan blive stillet er nok hvad jeg er bange for. Det er uden tvivl edderkopper. Små, store, tykke eller tynde, jeg kan ikke klare dem!!! Dog ville jeg ikke tøve hvis jeg fik den serveret. Jeg har for flere år siden besluttet mig for at jeg aldrig vil takke nej tak til at prøve noget nyt, så hvis jeg fik tilbudt en stegt edderkop i et land, ville jeg ikke sige nej.

Jeg har lavet så mange skøre ting at det er svært at bestemme hvilken der skal fortælles, men i hvert fald én ting glemmer jeg aldrig. Det var fredag og der var fredagscafé på gymnasiet. Min veninde Laura var fyldt 18 år og jeg havde givet hende i gave at vi skulle til Fields og have feet’a’fish. Vi grinede hele vejen til Fields og da vi kommer derind står der to unge fyre. Vi grinede videre og efter vi havde vasket fødder, Laura var faldet og vi endelig havde fået fødderne i (det kilder ekstremt) fik vi de to stakkels drenge til at tage en masse billeder. Vi får så den idé at vi skulle da have to fisk med hjem som for altid ville repræsentere vores venskab. Vi spørger drengene, som ikke helt forstår vores alvor og vi får chefen i telefonen, som giver os lov til at købe to fisk for 50kr. Efter vores fiskespa fanger vi selv de fisk vi vil have og får dem i en pose, som vi så ironisk nok tager med hen og spiser sushi. Da jeg endelig kommer hjem med fiskene om natten putter jeg dem i en balje, giver dem noget mad, stikker et sugerør i og vågner jævnligt hele natten for at puste ilt i vandet. Da jeg vågner om morgenen fortæller jeg min mor at Laura og jeg har købt to fisk. Hun griner lige indtil at jeg kommer ud med dem i baljen. Som den sælger jeg er, får jeg overtalt min søster til at det er hendes tidlige fødselsdagsgave og samme dag er vi ude og købe akvarium, sten, planter, flere fisk og fiskemad, så da familien senere kom til fødselsdag havde vi fået nye familiemedlemmer, Ib og Bo!:)

Jeg er mest glad når jeg er ude og opleve med folk jeg holder af. Det er her der skabes minder og venner for livet.

I min fremtid drømmer jeg om en god karriere, som sørger for at give mig jobsikkerhed og en fremragende økonomi. Lige nu har jeg ikke selv brug for at få børn, da jeg vil være karrierekvinde med fart over feltet, men så snart jeg har slået mig ned vil jeg helt bestemt adoptere og fortsætte med det indtil jeg ikke længere kan give børnene hvad de fortjener.

Jeg kan være en rollemodel for andre fordi jeg er en pige som har rigtig meget at byde på og er i balance med mig selv. Jeg har altid knoklet hårdt i skolen og været en af nørderne samtidig med at jeg har haft det sjovt og været med på det sociale. Man bestemmer helt selv hvem man vil være og jeg bestemte mig for at både være klog og sjov. Jeg er en pige som altid når mine mål og ikke lader noget stoppe mig. Jeg lytter altid til mig selv, men hører selvfølgelig på andre, hvis de har noget på hjertet. Man må ikke lade andre påvirke en negativt eller lade janteloven holde en nede. Det går kun udover en selv og forhindrer en i af udrette det optimale. Jeg er en rollemodel for mine søskende og det gør at jeg ikke kun yder 100% men 200%. Jeg er ikke bange for at tage det første skridt, tværtimod er jeg ambitiøs, stædig, selvsikker og omsorgsfuld og det skal jeg nok få vist i løbet af konkurrencen.

At repræsentere Danmark til Miss World 2013 i Indonesien ville være en kæmpe oplevelse og udfordring – det er nok de færreste mennesker, der har så stor en oplevelse med i bagagen. Det ville være en ære at få lov til at repræsentere de danske kvinder og vise verden hvor meget et lille land som Danmark har at byde på. Jeg tror mange mennesker fra udlandet har tegnet et billede af Danmark som et fladt land, hvor størstedelen af piger er høje, har lyst hår og blå øjne – men jeg mener vi er et land med mange forskelligheder, og jeg mener selv at forskellighed er et must for at der kan ske udvikling og fremgang. Det største jeg ville kunne opnå ved at repræsentere Danmark i Miss World 2013 ville være, hvis jeg gik hen og blev en inspirationskilde for andre unge piger – samtidig ville det være fantastisk, hvis jeg kunne få de danske kvinder til at blive et forbillede for andre nationaliteter.

Photo: Christina Anaya
Video photographer:
John Rahbek 
Make-up: Donna Marie
Hair:
Natascha Heilmann Würtz/Salon Chez Elaine
Styling:
Lisa Lents/National Director 
Dress: www.tp-kjoler.dk
Bikini: www.missya.dk
www.missandmisterofdenmark.com

Catharina Svensson, som vandt Miss Earth 2001, er den første dansker nogensinde der har vundet en Grand Slam skønhedskonkurrence

Tilmed dig vores skønhedskonkurrencer for mænd i dagTilmed dig vores skønhedskonkurrencer for kvinder i dag